| Effy35 a întrebat:

Nu credeți că ar trebui să fie obligatorie instalarea de camere de supraveghere în toate unitățile de învățământ, inclusiv în sălile de clasă, pentru siguranța elevilor și pentru prevenirea abuzurilor?

Conform unui raport al organizației Salvați Copiii din decembrie 2021, 22% dintre copii au declarat că au fost abuzați emoțional sau verbal de către profesorii lor și 5% au declarat că au fost abuzați fizic de profesori.

Există, de asemenea, cazuri în care abuzurile de la profesori la elevi se întâmplă în auzul tuturor, așa cum puteți vedea în link-ul de mai jos:
https://www.facebook.com/share/r/YGPD8bpnMQJc2hSe/

8 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Da, ar fi o idee buna atat pentru profesorii care in 2024 mai fac legea cu pumnul/palma dar si pentru bullying-ul tot mai prezent in randul elevilor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cred că nu. Școala nu este închisoare.

| Effy35 explică (pentru sadrian46):

De fapt, aș spune mai degrabă că, fără monitorizare, școala se poate simți ca o închisoare.
Lipsa monitorizării într-o clasă poate crea un mediu în care elevii sunt mai vulnerabili la abuzuri, fie că este vorba de abuzuri emoționale, verbale sau chiar fizice.
Acest lucru poate contribui la o atmosferă în care elevii se simt captivi, nesiguri și anxioși, similar sentimentului de a fi într-o închisoare.

Este important să menționăm că monitorizarea clasei nu înseamnă doar supravegherea pentru a preveni comportamentele neadecvate, ci și crearea unui mediu sigur și pozitiv în care fiecare elev se simte respectat și protejat.

| dullcat a răspuns:

Ar fi o solutie foarte buna, in felul acesta se poate reduce inclusiv din fenomenul hartuirii.

| Fatamuntilor a răspuns:

Sigur!
se poate si invers.

| gemeni6226 a răspuns:

Doamne fereste unde s-a ajuns! Pe vremea mea nu era asa ceva, daca totusi - ca oamenii nu se schimba, nu o faceau in scoala ci in afara scolii.Am fost terminata clasa 8 la sfirsitul anilor 70 cand am auzit ca profesorul de geografie a fost dat afara din scoala ca s-a incurcat cu o eleva.Dar nefiind internet pe vremea aceea nimeni nu a stiut mai mult de atit.

| siriusblack98 a răspuns:

Eu sunt de acord. Totusi tine cont ca sunt multe unitati de invatamant, in special in capitala care au sistem de supraveghere peste tot ( cu exceptia toaletelor desigur ) si totusi au loc abuzuri si bullying de toate felurile. Problema nu este doar la investitia in sisteme de monitorizare video, ci si la ce se face mai departe cu inregistrarile, deoarece nu se iau masuri. In cazul in care un profesor ar lovi un elev, iti zic sigur ca pana se pun in miscare autoritatile, dispar filmarile si se inventeaza o scuza de genul " a fost pana de curent atunci ". Cazurile acestea inclusiv bullyingul intre elevi sunt tinute secret ca sa nu ajunga publice si sa pateze imaginea unitatii de invatamant. Degeaba avem noi dovezi daca nu ajung unde trebuie.

| Dragobeta a răspuns:

Nu crezi ca ar fi obligatorie educatia si bunul simt? Daca toti plozii i-ar respecta pe colegii lor sa cum vor sa fie respectati, idem si cu profesorii, nu ar mai exista abuzuri. Si atunci, camerele ar fi inutile.