anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu credeti ca un popor inchis la minte nu o sa schimbe niciodata nimic, ramand la fel?

Problema este ca nu gandim deloc,urmam turma,totul pleaca de la un anumit grup apoi il urmam fara gandire, ratiune, de ce lipsa asta de gandire?

4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Pai majoritatea-s inchise la minte popoarele, altel mai conduceau niste smecheri care niciodata nu fac bine poporului? Ei nici nu stiu de ce nu merge treaba si nici ce trebuie facut ca sa mearga, ca dovada ca merg la infinit pe un drum gresit, crezand ca acel drum e bun, dar vad ca de zeci de an chestiile nu se schimba mergand pe acel drum. Un om care nu are cap normal ca urmeaza turma pentru ca nu gandeste cu mintea lui, ca daca ar sta sa vada daca ce zic aia e ok, atunci s-ar schimba chestiile. Bineinteles ca poate fi okey ce zic ceilalti, dar sa vedem, sa analizam.

Pai un singur exemplu, mama comunismu e rau, democratia e buna ca uite occidentalii ce bine o duc, atunci de ce erau n tari necomuniste unde era f rau? In occident era bine, de ce era bine? Cati stiu? De ce in UE sistemul social (sanatate, invatamant, ajutor in caz de somaj la varste inaintate) e mult mai bun, iar in SUA nu?! Ca si colo si colo e tot democratie. Asa, cateva chestii de baza care arata ca oamenii nu prea gandesc.
Raspunsuri 90 % "pai is bine aia ca aia muncesc, ceilalti nu".
"Pai sistemu social in UE e mai bun ca europenii sunt mai umani, americanii sunt ai reci". Primu raspuns e bun un maxim 30-35 %, al doilea e fals.

Monarhia salveaza Romania, de ce? Pe ce baza zic multi la noi asa?

Facem depresie ca nu stim sa ne bucuram de viata, ca nu apreciem ce avem, de la mediu, 90 % fals.

Daca ma are pe mine, de ce dracu s-a uitat prietenu meu la alta, de ce ma inseala, de ce nu-l mai atrag draga ca doar i-am facut ce a vrut, m-am purtat si frumos, arat la fel de mine ca m-am ingrijit, nu avea motive. Cate femei stiu raspunsul? Cati stiu sa le dea raspunsul?!

Uite aia porcii baga in ei ca nesimtitii, de aia se ingrasa, nu stiu sa se alimenteze, nu au vointa sa nu mai manance asa, sa faca ceva pentru ei, uite, ala face si uite cum arata, total fals. Care spune cauza reala? Sa-mi arate si mie cineva pe tot netul, desi exista indicii pentru raspuns.

Nu beti sucuri cu indulcitori care nu au calorii ca tot ne ingrasam pentru ca organismul cand vede dulce secreta insulina ca si cum ar fi zahar, iar insulina e catalizatorul ingrasarii, fals.
Suntem grasi sa nu facem miscare destula, fals 90 %.
Ne ingrasam ca mancam seara, trebuie ziua, fals.

Cum sa ai relatie daca nu sti sa te porti, daca nu te imbraci nu stiu cum, nu vezi ca te imbraci cam sters asa?! Daca nu esti indraznet sau indrazneata, nu e okey, daca stai in casa nu ai cum gasi partener. Fals, cel putin partial.

Mai vreti? Deci n domenii de viata fundamentale. Asta denota cat gandesc multi din oameni, si aici includ si psihologi si medici unii. Dat fiind ca intrebarile raman de zeci de ani, rezulta ca nu au gasit raspunsurile corecte. Ce pretentii avem sa schimbam ceva? Mai ales ca politica, analiza istorica sunt ale dracu de grele decat domeniile enumerate de mine dupa.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu exista popor inchis la minte. Exista doar indivizi inchisi la minte. Un popor e format din diversi indivizi si nu poti sa generalizezi asa. Iar efectul de turma este prezent in orice masa de oameni indiferent de nationalitate. Daca aduni 2000 de oameni intamplatori din toata lumea o sa obtii efectul de turma.

| gemeni6226 a răspuns:

Pina nu se schimba mentalitatea acelora despre vorbesti sunt de acord 100 la suta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba se schimba., dar treptat cu timpul., niciodata o tara codasa de la infiintare nu a putut deveni fruntasa.
Imagineaza-ti acum 600-700 de ani cand au luat nastere statele romanesti majoritatea populatiei statea cu turmele pe hotare. Perioada in care alte natii strabateau oceanele., evoluau in toate domeniille stiintei/filozofiei.