anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu de mult timp m-am despartit de un baiat cu care am fost impreuna 1 an din care 3 luni am locuit impreuna.Pasul de despartire l-a facut el insa dupa doua zile dupa ce eu mi-am luat lucrurile si am parasit locul unde traiam impreuna,el iarasi si-a adus aminte de sentimentele trecute, a inceput sa scrie, sa imi atraga atentia etc.Eu nu doresc impacare si sunt hotarita la sigur ca nu vreau sa ma intorc in trecut insa majoritatea prietenelor mereu ma jalesc, asteapta de la mine lacrimi, emotii de tristete si nu stiu cum sa le mai exlic ca el nu e persoana cu care as putea sa fiu si sa imi leg viitorul.

15 răspunsuri:
| irina20 a răspuns:

Ce conteaza ce cred sau ce asteapta prietenele tale de la relatia ta cu fostul iubit? Pe bune? Tu ai fost intr-o relatie cu el, tu stii de ce s-a terminat nu esti dezamagita nu ele. Spune-le clar ca pur si simplu sti sa reactionezi calm. Daca vor sa fie alaturi de tine asa bine, daca nu nu mai deschide subiectul.
Cat despre o impacare tu stii cel mai bine ce e ok pentru tine.Si daca el merita si te respecta nu mai aveai indoieli.Tot raul spre bine!

| BbyCriss a răspuns (pentru irina20):

Am fost un an cu el si a fost totul super insa ultimele citeva zile impreuna a schimbat multe si cred ca la oricine se poate intimpla asa ceva.M-am dezamagit in el chiar daca ii pare rau si nu pot sa inchid ochii si sa uit de tot pentru ca el a procedat urit si sunt sigura ca nu vreau sa ma impac. Dar ma simt dezamagita cind le aud pe altii care mai sa ma convinga in impacare si cit nu as spune, ei tot asta nu inteleg.Doar mama intelege insa cu ea e alta problema:pe dinsa o apucat-o o grija enorma de mine, mai sa ma hraneasca din lingurita de parca as fi un copil mic.Eu nu sufer si nu fac tragedie din despartire cu toate ca ma simt urit pe suflet din cauza cum el a procedat insa eu nu vad sens in grija enorma de la mama care uneori ma irita enorm(chiar daca multi ar spune ca e mama) si parerea prietenelor ca ele nu inteleg cum o relatie de un an atit de superba se poate finisa in citeva zile.Deci,se poate.Am trait eu cu el, nu ele si sunt matura si inteleg ca nu voi avea un viitor bun alaturi de el.El nu merita iertare, sanse etc.

| irina20 a răspuns (pentru BbyCriss):

Poate si faptul ca esti hotarata, ca nu plangi, ca nu tipi, ca nu reactionezi rau ii pot ingrijora pe cei din jurul tau crezand ca tii totul in tine si nu vor sa-ti faci rau.E totusi o relatie de un an.N-o refuza pe mama ta, asa sunt mamele si asa crede ea ca iti arata ca te sustine si e alaturi de tine.In cateva saptamani vor da uitarii.

| MihaelaDyana a răspuns (pentru BbyCriss):

Un prieten adevarat te ajuta sa treci peste probleme si sa mergi mai departe, iti da sfaturi bune, iti este alaturi si la bine si la rau, iar din ce spui tu..eu nu le-as cataloga drept "prietene", mai degraba niste fete care-si dau cu prost cu parerea, o prietena buna ti-ar spune "te inteleg prin ce treci, hai ca o sa fie bine, nu se termina lumea intr-un barbat..etc"... Care e sa fie al tau, al tau va fi, tu trebuie doar sa fi puternica si sa infrunti obstacolele vietii! happy

| BbyCriss a răspuns (pentru irina20):

Mamei i-am spus ca nu e cazul ca sa isi faca asa griji.Si normal ca oricine dupa o despartire nu va avea pofta mare de mincare si la mine a fost la fel si nu din cauza ca l-am pierdut insa din cauza cum a procedat (ma simteam greu sufleteste) insa intr-adevar nu am vazut pricina sa pling mult, sa am isterica din cauza la un baiat care intr-un moment dat a devenit indiferent, egosit si apoi a recunoscut insa eu am inteles ca daca mereu se schimba ceva la el in cap, inseamna ca nu e serios si nu merita sa fiu cu asa persoana.Eu ma starui sa gindesc cu capul insa nu cu emotiile cum fac alte fete si inchid ochii la multe lucruri urite pe care le-a facut prietenii lor, le dau sanse, le iarta si apoi se repede totul si se finiseaza foarte urit si cu multe suferinte.

| BbyCriss a răspuns (pentru MihaelaDyana):

Mi-a placut foarte multe ce ai scris tu.Intr-adevar in cuvintele tale mi-am citit si gindurile mele.Mersi mult.Ma bucur ca aici, o persoana care nu ma cunoaste si pe care eu nu cunosc m-a inteles. Vad deci ca procedez corect si am pareri corecte.

Ma bucur si eu ca ti-am putut fi de folos. Viata merge mai departe...indiferent cat de greu ne este!winking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

No, pai zi-le ca suferi, sa-ti aduca inghetata.

| BbyCriss a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu sufer... incep sa sufer cind vad ca nu ma pot intelege ca nu vreau impacare

| anonim_4396 explică (pentru BbyCriss):

Da zi-le oricum ca vrei inghetata.
Ia-ti o cutie cu tine si obliga-i sa bage cate 10 lei in cutie de fiecare data cand te bat la cap pe tema asta.

| BbyCriss a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna idee...

| MihaelaDyana a răspuns:

Parerea mea este sa faci ce crezi tu ca e bine pentru tine, nu ce spune lumea..sau prietenii/ele, daca tu esti puternica si nu mai vrei sa te intorci unde nu ti-a fost bine, nu o fa..sentimentele tale sunt tot ceea ce conteaza. happy

La sigur nu ma intorc la el, cit de tare el asta nu ar vrea si cit de des nu mi-ar marturisi si la sigur nu fac ce vor spune altii insa ma irita faptul cind mereu imi spun una si aceeasi si nu stiu pe ce limba sa le mai vorbesc ca nu pot sa ma impac, nu mai vad in asta sens. Dupa toate cele intimplate nu pot sa am incredere, atractie etc.

Te cred..si eu am avut o exeprienta neplacuta, insa la mine a durat 6 ani..nu 1 an.Cel mai bine ar fi sa nu mai bagi pe nimeni in seama, lasa-i sa vorbeasca si singuri vor tacea..aceste persoane, daca vad ca le oferi interes..si ca te afecteaza..mai rau te vor ranii...

Imi pare rau ca la tine o relatie de 6 ani s-a finisat insa sunt sigura ca e spre bine.Eu inainte de acest baiat am fost cu un baiat 3 ani.Nu am locuit impreuna insa oricum mult timp am fost impreuna si la fel despartirea a fost despartire, fara impacari si dubii. Sunt de parerea ca chiar daca baiatul cauta reinnoirea relatiilor insa daca fata simte ca nu e ceea de ce are nevoie, chiar daca a fost cu el 1 an sau 5 sau 7. Fiecare intelege asta la timpul lui.Eu am inteles peste 1 an cind s-au intimplat anumite nuante. Daca sincer, acum deloc nu sunt gata sa incep alta relatie si nici nu sunt gata sa comunic cu vreun baiat insa nicidecum in trecut nu ma intorc.