| LaviniuA a întrebat:

Nu e scarbos obiceiul cu cadourile in bocanci de Sf Nicolae? Unii parinti pun mancare... pai e sanatos sa mananci din bocanci?
Isi spala cineva incaltamintea la interior?
Bonus: sunt curioasa ce recomanda medicii la tv zilele astea?

PS Lma sarbatoritilor. Sa fiti fericiti sau macar incercati.

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Dr unde ai vazut obiceiurile astea? Eu in RO cand eram nu am auzit macar sa faca lumea ce spui tu, sa puna cadouri in incaltaminte laughing, poate o fi ceva inventie noua.

In Statele unite la fel, nu se face asa ceva, aici se cumpara de la magazine ciorapi ornamentali, sau chestii care imita o incaltaminte si in aia se baga ceva chestii, Sa iti puna careva in pantofi mincare, vorba ta, aia e magarie pe fata laughing eu nu as minca nicio daca is pantofii mei si nici daca is chestii ambalate, leas arunca laughing

Nu ca ar avea ceva, dar te gindesti, bomboana aia a stat in pantofii mei mirositori laughing transpirati, apoi este chestie de nu stiu cum sa-i zic, dar pentru mine chestia asta este nesimtire laughing este un obicei timpit, asta daca se face asa ceva.

Eu la mama acasa nu am vazut astfel de practici si nici in jurul nostru, ma refer zona unde locuiam in RO.

Eu banuiam ca romanii daca tin aceste obiceiuri in ziua de azi, ma gindeam ca or luat si cum se fac astea, de al aia mai civilizati laughing Asa gindeam, zic daca fac chestia asta o fac asa cum o face si englezu sau americanu, nu sa te duci sa pui ce spui in bocanci mirositori laughing nu mai maninci nimic, numa ca ma gindesc

| LaviniuA explică (pentru relian):

In sfarsit cineva care intelege problema laughing ca restul romanasilor neaosi cred ca daca nu mananc din bocanci sunt fitoasa. Uite de asta nu ne baga in Schengen.

23 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Las-o drk, că nu iti pune sarmale direct in bocanci.
Daca pune ceva, este ambalat.
Ori glumesti ori esti imatură.

| sabin89 a răspuns:

Despre un copil am auzit că a turnat dulceață în bocancii musafirului (sau în șoșoni?). Dar altceva nu...

Răspuns utilizator avertizat
| johnnny123 a răspuns:

Nu cred că pune cineva în bocanci sarmale vărsate. Pun cel mult niște dulciuri ambalate, deci nu văd problema. Nu cred că boncancii ăia sunt atât de toxici încât să pătrundă prin ambalajul napolitanelor.

| Dismally a răspuns:

Nu pune nimeni mancare in bocanci, poate niste dulciuri care sunt ambalate oricum si da, incaltamintea se spala si la interior.

| darrio2007 a răspuns (pentru Dismally):

Fetita asta parca este facuta in eprubeta, la ce fițe are.

| Lioana a răspuns:

In așteptarea lui "Mos Nicolae" se curata incaltamintea iar inauntru se pun dulciuri ambalate. Eu nu vad nici o problema in asta.
Incearca sa fii mai vesela azi ca nu e nici o problema aici. Doar excesul de dulciuri poate cauza probleme de sanatate. Dar asta e alt subiect!
Sarbatori fericite!

| VoidEternal a răspuns:

Tu mananci ambalaje? Daca da, stop doing that. laughing

| iulia0514 a răspuns:

Nu pune nimeni mâncare în ghete! Nu știu cum e pe la tine dar la noi sau inventat pungile pentru cadouri și desigur nu se mai dau nuci și mere ca pe vremea lui Creangă, acum pana și cel mai mic copil primește cadoul gata ambalat din fabrica pana și fructele sunt ambalate în unele cazuri! Acum ști cum se zice "câte bordeie atâtea obiceie" Poate în alte părți se da ciorba drept cadou și atunci e alta poveste da na cine sunt eu sa judec oameniihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stiu ce sa zic ma Lavinia, spala-te si tu mai des si da, incaltamintea se spala si inauntru, incaltamintea pe care o am eu nu pute, nu mai cumpara incaltaminte chinezeasca cu marci cunoscute pe ele si nu o sa mai puta asa tare.

| DovleacTurbat a răspuns:

Ești crescuta și trăită in incubator sau de unde aceasta mirobolanta întrebare? laughing)

| LaviniuA explică:

Pentru cei care cred ca ambalajul protejeaza:
1 Amintiti-va ce se spunea despre masca. Toti credeau ca ii protejeaza, totusi s-a dovedit cat de ineficienta era. Pana si medicii se infectau cu masca pe bot.
2 Pestele ambalat - cum se face ca ambalajul miroase a peste si mirosul se ia pe maini?
3 Sapun ambalat - mirosul se simte prin ambalaj.
Este elementar. Nu trebuie sa fii vreun licentiat in chimie ca sa intelegi ca ambalajul nu protejeaza.
qed.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru LaviniuA):

1. Am stat cu masca in incaperi in care unii aveau covid, si n-am luat.
2. Conservele de peste nu put pe exterior.
3. Doar daca il cumperi de la tara, unde pana si napolitanele au gust de detergent.

| iulia0514 a răspuns (pentru LaviniuA):

Scumpo dacă am gândi asa am muri de foame, pentru că vezi tu suntem înconjurați din toate părțile de microbi trilioane de microbilaughing a da ma omoară curiozitatea, la voi chiar se pune mâncare în ghete? La noi nu se practică asa ceva și sunt curioasahappy Știu, știu, curiozitatea a omorât pisica da na uneori trebuie să-ți asumi riscuri pentru ca asa e în viața e riscant sa fi fiinta vie în această lume happy

| IarsiIar a răspuns:

" Unii parinti pun mancare... pai e sanatos sa mananci din bocanci?"
Ti-au pus ciorba sau sarmalele in bocanci? Ori poate satala de boeuf?

| Kaonashii a răspuns:

Sunt in punga si dulciurile au ambalaj si nu sunt lasate acolo la marinat
Sunt in pantofii unor copii
Copiiilor nu le transpira picioarele ca adultilor care lucreaza 10 ore in aceeasi pantofi
Se pun in ghetute sau langa ele, ghetute care abia sunt scoase din dulap ca inca nu a venit iarna ca lumea si nu ninge
Mie mama imi impacheta individual si le punea langa, in gheata punea doar nuielusa
Nu inteleg de ce iti place sa exagerezi orice chestie mica
Vorbesti de parca toarna cineva tava de cozonac in niste bocancei marimea 30
Medicii au lucruri serioase cu care sa-si bata capul nu stau sa inventeze probleme unde nu sunt

| me0w73 a răspuns:

De ani intregi mananc din bocanci plus ca nu-i nu stiu ce acolo mizerie ca oricum coaja de la portocala nu o mananca nimeni si mancarea sta un scurt timp in bocanci

| ayran a răspuns:

Eu nu stiu daca pentru tine e chiar scarbos, dar sa stii ca dulciurile au ambalaje.

| M679 a răspuns:

Bună, sa știi ca ai dreptate.
Traditia de multe ori nu tine seama de sanatate.
Dar, fiecare parinte alege cum procedează.
Îmi place abordarea ta, totuși.