Cum fiecare avem dreptul la o parere, as avea si eu una. Eu consider ca mai bine de 50% din cazurile de depresie si anxietate isi au bazele in tehnologie. Statul pe telefoane/tablete/pc-uri si implicit lipsa intercatiunii umane cred ca acolo duce in cativa ani de zile. + Oamenii petrecand foarte mult timp in online si pierzand contactul inter-uman, nu mai sunt in stare sa poarte o conversatie frumoasa ori sa aiba parte de o interactiune placuta face2face. Vezi si tu ca daca te duci prin oras observi multi oameni care merg grabiti cu capul in jos, nesimtiti, grosolani si foarte repeziti la vorba. Le este greu sa interactioneze in afara online-ului, au uitat ce inseamna sa traiesti in offline. Sunt si cazuri in care depresia/anxietatea apar din alte motive precum bullying-ul la scoala/job; pierderi semnificative de orice fel (bani; membri ai familiei, sanatate); despartiri; rejectii in grupul social, etc.
Respect pentru toate răspunsurile tale utile și pertinente, ai tot respectul meu.
Multumesc!
Tu habar nu ai ce e depresia și comentezi! Oamenii nu își pun capăt zilelor că se plictisesc.
Eu ma referam la acele persoane care stau pe internet toata ziua si numesc plictiseala fiind depresie, normal ca exista depresie, si bendeac are cu adevarat depresie clinica
Și eu sufăr de depresie și anxietate dar dacă mănânc shaorma uit de toate problemele, serios
Depresia si anxietatea sunt dezechlibre emotionale cu manifestare similara asupra organismului, diferenta fiind data doar de factorul cauzator; trecutul in cazul depresiei, viitorul in cazul anxietatii.
Si da ai dreptate, e incredibil cat de multe persoane ajung sa sufere de astfel de dezechilibre fara a intelege cu adevarat sursa lor!
Cineva zicea intr-un comentariu anterior ca una dintre principalele cauze este technologia sustinuta de mediul online si mare dreptate are! Oamenii la fel ca majoritatea vietatilor sunt facuti sa traiasca in comunitate, de aceea suntem inzestrati cu inteligenta emotionala si cu capacitatea de a ne dezvolta nu prin izolare ci prin interactiune, prin comunicare, empatie si intelegerea emotiilor celorlati! De asemenea interactiunile fizice precum: imbratisarile, atingerile, zambetele, saruturile… sunt esentiale in eliberarea celor 4 hormoni ai fericirii (serotonina, dopamina, oxitocina si endorfine) si reglarea dezechilibrelor emotionale ce duc la anxietate si depresie!
O solutie atat de simpla si la indemana si totusi pe zi ce trece ne vindem tot mai mult sufletul in numele progresului si aruncam la gunoi valorile si principiile "batranilor nostri" -Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti- spuneau Ei… Iar Noi, disperati in goana dupa fericire nu mai realizam ca ceea ce am sacrificat in tot timpul asta era de fapt chiar sursa fericirii!
Ne-am făcut răi,al dracu ca oameni, nu prea mai poți să interacționezi cu oricine, sa le spui offul că te bârfește și denigrează in loc sa te înțeleagă, ajute, ofere un sfat. Suntem de o răutate extrema și parșivenie și perversitate etc.
Asa este, desi uneori ma mai uit asa in jur si stau sa ma gandesc daca e rautate sau doar multa durere si disperare… Important e pana la urma felul in care reactionezi in situatiile respective si cum iti protejezi propriul suflet de tristete! Buddha avea o povestioara draguta despre cum sa ignori rautatea altora si de ce. las linkul mai jos? O seara minunata tuturor!
https://keithrosen.com/2018/06/16/the-buddha-the-angry-man-and-the-gift/
Mulțumesc