Draga mea si eu pe la 16 ani mi am dorit acelasi lucru ca tine... si da e posibil sa devii mai elastica. Si nu zic sa faci ore cu nu stiu ce antrenori ca te costa pana la urma si poate nu ai nici timp si chef sa mergi cu regularitate. Poti sa faci exercitii de stretching, aerobic, pilates, yoga sau sa dans care implica miscari de intindere si rasucire a corpului. Gasesti pe Youtube destule videoclipuri cu acest gen de miscare si poti sa le incerci pe cele care ti se potrivesc cel mai bine. Poti sa ti pui piese ritmate si faci miscare intr o camera mai spatioasa care sa ti permita sa te desfasori. Trebuie sa faci zilnic exercitii daca e posibil si nu trebuie sa stai ore in sir... poti s o faci si 30 de minute. Dar trebuie sa te tii de ele. Rezultatele vor deveni vizibile dupa un timp si vei avea un corp mai flexibil mai armonios si nu vei mai suferi de dureri de spate, musculare sau cervicale. Succes!
Sigur ca poti. Stiu ca la balet si gimnastica iti dezvolti elasticitatea, drept ca deja la varsta asta daca incepi, aurul la jocurile olimpice nu-l mai iei. Insa sa faci spagatul si tot felul de chestii interesante si pe la 30 daca incepi reusesti.
Cauta pe Youtube video-uri pentru elasticitate sau chiar canale bazate pe gimnastica. Cautand in engleza la sigur vei gasi mult mai multe rezultate, ca "getting more flexible" sau "gymnastics for beginners". Accesezi video-ul, daca-ti place - vezi creatorul si alte video-uri postate de ei. Sunt sigur ca vei gasi o multime de surse, daca cauti.
Gincu întreabă: