| setmefree a întrebat:

Nu gasesc nicio categorie potrivita, asa ca o sa postez aici.

In gimnaziu, in clasele 5-6 am fost coleg cu un copil care era orfan, sa spunem ca il cheama Joe (nume fals). Joe avea probleme. Nu stiu daca a fost diagnosticat cu vreo boala mintala, dar sigur avea ceva la cap. Striga, injura, plangea, toate cele, si nici nu era foarte istet, ba chiar unul dintre cei mai prosti, de aceea a ramas repetent in clasa a 6-a mi se pare. in acelasi an, un reprezentant al orfelinatului respectiv a venit la scoala la cererea dirigintei, ei au discutat si Joe a fost trimis la psiholog. Habar nu am ce s-a intamplat mai departe, deoarece el a fost mutat la o alta scoala.

Recent, am vazut un articol despre persoane cu boli mintale, si mi-am adus aminte de Joe. Acum ar trebui sa aiba 25-26 de ani. Am incercat sa il caut pe Facebook, pe Google, Twitter, pe retelele de socializare mari, insa nu am gasit nimic.

Credeti ca am sanse sa il gasesc pe internet? Toate orfelinatele ii dau afara pe copiii care au ajuns la varsta de 18 ani? Credeti ca orfelinatul la care a stat in copilarie mai are dosare, sau ceva despre el la 8 ani dupa ce a atins 18 ani? Si daca exista persoane care au crescut la orfelinat pe TPU, cum v-ati ridicat?

1 răspuns:
| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Exista mai multe variante:
-sa nu aiba cont pe retelele de socializare ori pentru ca nu ii place, ori pentu ca e atit de sarac incit nu are PC.
-sa fie plecat din tara.
-sa fi fost infiat si astfel numele e schimbat.
-etc
Da, la 18 ani toti copiii trebuie sa paraseasca orfelinatele.
Dosarele exista la arhive, dar daca nu esti ruda, iti trebuie un motiv serios pentru ca ei sa-ti dea datele sale. Totusi, merita sa incerci, pote dai peste o persoana amabila care iti spune unde sa-l gasesti (mai mult nu).
Pe internet mai poti cauta scriind in bara de cautare Google numele sau complet (daca are 2-3 prenume) si corect, si vreo localitate unde a stat. Poate sa apara pe la primarii cu cerere de locuinta, ajutor social, sau ca absolvent al vreunei facultati.
Succes!