Nu toti sunt asa, multi dintre ei cand se angajeaza sau inainte sa se agajeze nu se gandesc ca o sa ajunga in situatia aia, iar cei care ajung acolo accepta asta pentru ca este un venit in plus, pe langa asta pe unii ii mai obliga si circumstantele.
Dacă unii dintre ei. Deci unii.
dacă le practică cu atâta ipocrizie?
Poate că nu e ipocrizie, poate e altceva.
Intrebare de baraj ai mai pus si tu, pai e f simplu, pentru bani, de aia aleg aceste meserii, de multe ori nu fac mare lucru, au sal f mari si ies la pensie de tinerei.
Asa ca treaba merge, leafa merge si toti sunt fericiti.
Pentru ca sunt niste jeguri, de aia. De ce crezi ca 99% dintre popi se fac popi?
„De ce crezi ca 99% dintre popi se fac popi?"
Ia spune-ne tu. Și spune-ne și de unde ai scos procentul ăsta.
Pentru ca e un job unde invirti o gramada de bani fara sa te intrebe nimeni nimic, iar clientii tac din gura. Sa imi dea si mie cineva nume pe o foaie de hirtie si bani sa le citesc. Misto, nu?
Aha. Ce faci tu acum se numeşte împroşcare cu vorbe; profiți de faptul că nu îți acoperă nimic gura şi zici chestii. Legătura cu realitatea nu are de ce să conteze.
Nu platesc taxe, primesc bani cacalau de la stat, de la fraierii creduli pe care ii prostesc prin frica si povete interminabile de secole-milenii. Nu s-au facut preoti din prea multa iubire de semeni, sa fim seriosi, exista si acel procent de preoti care vor sa faca un bine, tot respectul, dar majoritatea nu-s asa, cunosc la cazuri de jepcari cu pelerine destule.
Hai, zi-mi si mie ce contributie MAJORA si ESENTIALA la INTREAGA SOCIETATE o are mafia in sutane? Eu daca vreau fan club Shakira, nu mi-o interzice nimeni, dar o fac pe banii mei. Sa contribuie aia care se declara sus si tare religiosi cu 10% din venitul brut lunar la bor.
N-are nicio legătură ce spui tu cu răspunsul meu.
Ba da, are. Astia sunt platiti de la buget sa vinda povesti. Nu au cum sa greseasca. La educatie se mai aud rezultate dezastruoase la BAC/alte examene, la transporturi/drumuri se aude ca nu avem autostrazi sau ca se construiesc, la sanatate avem statistici. Zi-mi si mie daca te faci popa cum iti cuantifica cineva activitatea? Tre' sa ai grija sa te placa cit de cit lumea si sa nu iti plece toti la penticostali sau la martori, depinde de zona si de cit de tare isi fac aia reclama. Moare vreun copil la botez? Nu e bai, scapi. Se sinucide vreunul dupa ce i-ai impuiat capul cu timpenii apropos de pacatele lui groaznice sau alte nenorociri? No problem. Iei banii pe pomelnice si trei sferturi le arunci? Ca oricum citesti numele alea la foc automat. CINE TE VERIFICA? Popii intra intr-o mafie unde trebuie sa jupuiasca niste naivi vinzindu-le povesti ca sa aiba cu ce cotiza la superiori (pentru ca PAROHIILE COSTA si la instalare si taxa lunara!) si sa le ramina si lor cate ceva. Da, sunt si preoti extraordinari care au eludat intr-un mod sau altul sistemul asta, la fel cum sunt si medici extraordinari care nu primesc spaga, sunt profesionisti desavirsiti, si mai ales au verticalitate. Din pacate, in cazul popilor, astia sunt minoritari. A se vedea cine ii conduce... sau cum il lasa pe nemernicul ala de la Constanta in pace. Apoi se bat cu fundul de pamint ca vine bau-bau si ii improasca cu noroi, cand ei singuri fac asta.
Nu, n-are nicio legătură.
Daca tie iti place sa fii contra logicii si bunului-simt, fii. Zecilor de mii de jeguri care sug din singele amaritilor - popi, profesori de religie, acolitii lor - sunt si aia pe aceeasi logica ca tine si le merge bine.
Tot ce ai avut tu de făcut a fost să demonstrezi legătura cu realitatea a acelei afirmații pe care ai făcut-o când ți-ai făcut apariția aici. Până acum n-ai reuşit.
Oare de ce? Ca sa ii poata acoperii si sa faca mai multi bani logic.
Au un salar, o functie, o pensie buna si mai fac si bani suplimentari din ilegalități.
La fel e si cand cumperi Coca-Cola si incurajezi un razboi in cealalta parte a globului sau cand te duci la prostituate si incurajezi tot ce ai scris mai sus. Un singur om nu o sa schimbe un sistem intreg, mai degraba va fi corupt de acesta. Ce influenta are un singur om de rand comparativ cu un ministru, dar cu un popor intreg care cere dreptate?
LanguageMaster întreabă: