Se intampla, daca sunt retardati si iti sar in fata, apuci sa franezi dar tot ii iei putin, pisicile sunt mai proaste din punctul asta de vedere, alea se baga sub masina direct, poti sa faci si accident din cauza asta incercand sa le eviti si sa intri in altceva, iti pare rau daca le iei, dar te consolezi gandindu-te ca ai facut absolut totul sa le eviti, chiar te pot pune in pericol manevrele de evitare a coliziunii unor animale, pe autostrada la minim 100 km/h nici nu mai vezi animalul, la viteza aia o simpla deviere te baga in parapeti.
Mila? Pai ii pune cineva cainele sub roata? Il si tine cu mana pana trece peste?
Ai carnet? Cum ai evita tu un eventual animal in fata masinii intr-o fractiune de secunda, fara sa patesti tu ceva, desigur.
Oricui ii pare rau de animale, si mie si a celor care au facut asta la viata lor, dar... asa sta treaba.
Intamplarile definesc lumea.
Nu e ok sa omori animale logic, dar uneori decat sa iesi de pe drum sa omori alti oameni din cauza unui animal mai bine il calci.
Nici eu nu vreau sa fie rănit vriunu animal, chiar recent am vazut un pui călcat ce se zbătea iar mama lui langa el il lingea.Am chemat veterinaru ca era in apropiere da nu a putut decat sa ii faca o injecție sa ii curme suferința.A murit oricum ca era rau rănit.
Nu ai ce sa faci uneori.
O spui de parca toti oamenii vad cainii si intra intentionat in ei! Si in plus, nu vad de ce ar incerca sa calce cainii cu masina, pentru ca acest animal au o constitutie de asa natura incat provoaca daune semnificative autovehiculului.
O face cineva intentionat macar? Singurele chestii care am omorat ( neintentionat) au fost 2 porumbei ( pana sa trag de volan am vazut doar pene pe parbriz.), o vulpe ( era noapte si era in curba) si un stalp ( accident).
Mila de bietele animale? Dar Imagineaza-ti ca mergi noaptea singur/a pe strada si dintr-un colt iasa o javra mare. Chiar in seara asta a trebuit sa trec pe cealalta parte a drumului ca in fata erau vreo 3 maidanezi maricei.
Cat despre pisici, saptamana trecuta am "salvat" o pisica tragand-o de pe marginea drumului dupa ce palmuta de la picior a fost calcata de masina. Dupa ce l-am tras s-a ridicat schiopatand a mers intre blocurile din zona.
Inca mai exista in 2020 maidanezi liberi pe strazi gata sa atace fara motiv, ceea ce e trist ca nu poti sa mergi in siguranta nici macar pe strada.
Maidanezii ca maidanezii, pe astia ii mai mai pui pe fuga, te mai bati cu ei, dar ce te faci cand dai de un caine-lup, de amstaff, de un pitbull, cu astia e foarte periculos pentru ca in 90% din cazuri vor castiga un duel cu un om,, iar in alea 10% din cazuri trebuie sa lovesti primul si decisiv, ca daca ai ratat, pleci in 2 transporturi.
Cand dai o haita de vreo 5 caini maidanezi e cam nasol. Intr-adevar hingerii au scapat in mare de cainii maidanezi, dar la periferii de orase, sau in zonele cu diguri tot mai vin.
Da tu esti constient ca nu sunt din vina lor pe străzi nu? Adica un caine nu merge maine la munca sa isi strângă bani de un apartament si asta nu pentru ca nu ar vrea, ci pentru ca e caine.E un animal DE COMPANIE ce ii tine companie omului, de fapt jegului ce nu are grijă de el si il aruncă în stradă sa moara sau sa se înmulțească si sa se puna in pericol pe el si pe oameni din orașul respectiv.
Deci nu trebuie bătuți, invinovatiti sau călcâi cu masina.Trebuie doar ca unele jeguri umane sa nu isi mai ia responsabilitati de care nu sunt capabile ca după sa le lase in drum.
Cel mai nasol a fost cand m-au incoltit 10 iesind de la o fabrica.
Mai sunt cazuri cand te ataca cu stapanul de fata sau ii lasa liberi, sunt inconstienti daca ii lasa liberi, risca sa puna viata in pericol altor oameni, daca sunt de lupta, bineinteles.
Nu cred ca ai fost atacata vreodata de vreun maidanez ca nu le mai luai partea,, cand ataca in haita chiar sunt foarte periculosi. In 95% din cazuri ataca fara motiv,, mergi pe strada si cel mai nedorit lucru in afara de a fi jefuit este sa nu dai de javre turbate, eu am avut noroc sa nu fiu muscat pentru ca ori am fugit prea tare, ori i-am lovit, ori am aruncat cu ceva dupa ei, dar sunt oameni muscati de ei, numarul nu-i mic.
Cand te ataca nu ai cum sa stai degeaba, ori tu, ori ei
Nu am spus că nu sunt periculoși, sau ca nu e nasol daca te ataca.Am spus că nu ei au vrut sa ramana "boschetari" pe strada cu foamea in gat, oameni sunt de vina pentru ca i-au abandonat în stradă, nu ei ca se apara, turbeaza, se înmulțesc (ca orce animal), se îmbolnăvesc sau ca le e foame.
Cainii nu sunt neaparati animale de companie, Si nu toi cainii sunt din astia abandonati de stapani.
Pot trai si pe strazi in urma gunoaielor lasate de oameni. In zona tomberoanelor noaptea mai tot timpul vezi caini. Astia se inmultesc de generatii nu mai avand stapan.
Câini se trag din lupi, iar de mai bine de 15000 de ani oameni i-au luat, i-au domesticit si i-au folosit ca animale de companie sau pentru munca (vânătoare etc).Nu au început ei sa se înmulțească pe străzi de nebuni, daca era asa era plin si de urși, de lupi...
La sate omul isi ia un caine de undeva pentru al duce la oi, vaci sau pentru al tine in curte.Il pierd, sau pur si simplu il lasa pe strada ca nu il mai pot hrăni sau îngriji iar el se înmulțeste.Multi au cateluse ce fac pui,iar pe pui lor oameni ii arunca pe marginea drumurilor pentru ca nu au ce sa faca cu ei iar acestea cresc si se înmulțesc.
La orașe la fel, ii iau de pe la tara, de prin adăpost, de la alti oameni iar cand se plictisesc ii lasa in strada, sau poate ii pierd si nu ii mai cauta sau gasesc iar altora nu le pasa.
Câini nu au cum sa răsară din iarbă verde si sa stea hoinar pe drum, cum nici tu nu poti sa provi de la duhul sfânt ci ai o familie si o casa din care te tragi.Pana si la boschetarii ce fac copii e asa, poate copii lor s-au născut boschetari pe strada pentru ca ei nu aveau casa dar cineva din familia lor cand s-au nascut ei sau părinții lor tot au avut o familie si o casa cândva. Diferenta face ca un caine nu vrea el sa fie boschetar, ci este forțat să fie asa si sa mănânce din gunoaie.
Stiu ca sunt multi pe străzi, ca sunt periculoși dar singuri vinovati sunt oameni nu ei, ca nu au discernământ.
Sincer acum. Dacă ai conduce o mașină și întâmplător îți apare un animal in față ai doua opțiuni cred.
1. Sa treci peste acel animal chiar daca iti pare rău
2.Să oprești mașina, iar daca ai ghinion sa mai ai alte mașini in spate faci un accident.
Nu cred că alegi moartea pentru un animal, nu?
Anonymus101 întreabă: