| Kirra24 a întrebat:

Nu înțeleg de ce o persona care întrebi. Dacă este bine daca a mâncat cum se simte și. Sa vb măcar un minut cu el...el zice că sa săturat și să-mi caut pe altul

9 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Zice ca s-a saturat ca nu te place nici ca om nici ca nimic, altfel s-ar fi bucurat ca intrebi.
Nu vrea sa aiba de a face cu tine.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu prea se intelege bine.

Poate vrei sa zici: Nu inteleg de ce o persoana pe care o intreb orice lucru simplu, daca se simte bine dupa ce a mancat sau orice, nu doreste sa mai vorbim nici macar un minut si imi zice sa-mi caut pe altul?

Relatiile interumane sunt complexe.Tu stii mai bine, din ce ai scris aici nu se poate sa iti dai cu parerea fiindca e prea vag.

| VoidEternal a răspuns:

Poate nu mai suportă să vadă limba română maltratată în asemenea hal.

| Kirra24 explică (pentru VoidEternal):

Eu știu că suntem toți oamenii si trebuie sa ne ajutam nu sa fim ipocriții...

| VoidEternal a răspuns (pentru Kirra24):

Ești sigură că știi ce înseamnă termenul?

| Mosotti a răspuns (pentru VoidEternal):

Conteaza ca am inteles ce zice, nu pun accent cum scrie, nu suntem la ora de gramatica, aia e. Fiecare in felul lui, ori e eroare de scriere ca daca e de pe tel e mai greu sa scrii ca lumea, daca nu stie, aia e, nu e vina lui.
Ca la vorba precis nu e asa.

Si la mine pe tel apare punct cand nu pun, etc. De aia nu scriu de pe tel.
Apare o litera aiurea ca apas fara sa vreau, si asa mai departe.

| VoidEternal a răspuns (pentru Mosotti):

E vina lui/ei, că doar nu o fi a mea. La școală în clasa a 4-a am fost toți, cred. Se pare că toți avem atitudinea asta de "lasă bă, că merge și-așa, se înțelege."

Nu vorbim de chestii avansate aici. Vorbim de baza bazelor, sau ți se pare neimportant să știi, în morții ma-mii ei de treabă, să scrii în limba ta NATIVĂ? Mă apucă efectiv dracii, ăsta e adevărul, când văd nivelul general al tuturor celor care se exprimă aici pe TPU, și din când în când răbufnesc că efectiv nu mai pot. Pentru că e important. E al dracului de important să știi să scrii.

Zici că scrie de pe telefon, că se apasă alte butoane. Așa, și? Problema e ne-pă-sa-rea. Nepăsarea de care a dat dovadă în școală când a trebuit să învețe, nepăsarea profesorului care l-a trecut/a trecut-o, din lene și comoditate, nepăsarea de care dă dovadă acum când nu își ia 3 secunde, f¹¹tu-i mama ei de viață, să corecteze 5 cuvinte, să pună o virgulă, o cratimă, să construiască un c@c@t de frază. E durere în kour, asta e. Chestie care se manifestă în orice aspect al vieții. Aia nu contează, aia e neimportantă, aia e dracu mai știe cum și uite așa ne înconjurăm de ignoranță, de lasă că e ok așa, de prostie, și de nivelul asta subteran în care ne lăfăim ca porcii. Incultură, și nu doar atât, aversiune fățișă față de actul învățării și de a da doi rahați în general în viață. Învățare care nu ar trebui să se oprească când se oprește școala, asta ca idee, așa. Ce concept, nu-i așa, ce chestie, să îți dorești să se întâmple asta în societatea în care trăiești și în care eventual îți crești și copiii.

"Asta e nivelul, ce să-i faci?"

De ce să citești o carte când poți să stai pe tik-tok, de ce să faci tu un rezumat când îl găsești pe net? De ce să înveți să aranjezi o frază, astfel încât să transmită o emoție, o subtilitate, să faci un artificiu, un exercițiu de gimnastică mentală, să iasă ceva ca rod al gândirii tale și al efortului tău, să te uiți în spate și fii mândru de ce ai lăsat acolo, nu să caci 3 cuvinte așa cum îți vine la degete, în timp ce te scarpini în kur cu cealaltă mână și să le lași acolo să se-mpută. Ce dracu mai contează, nu-i așa?

Îmi aduc și acum aminte primele cărți pe care le-am citit, câte am învățat și câte am simțit citindu-le. Cuvinte pe care uneori le citeam printre lacrimi, de mă usturau ochii 2 zile, alteori râzând cu gura până la urechi. Am citit cărți în care mi se ridica părul de pe mâini la anumite pasaje, atât de bine erau scrise, atât de bun era momentul descris și atât de clar reușea autorul să mă facă să SIMT. Dar despre ce vorbim noi acum, acum ne trântim ca legumele în fața televizorului la "trădati in dragoste", "lecții de viață" sau vreun alt c@c@t frumos împachetat de pe Netflix, până ne curg balele și ni se dizolvă sufletul în noi.

Asta e nivelul. Amin. Pace.

| Mosotti a răspuns (pentru VoidEternal):

Nivelul ca nivelul, fiecare cu capacitatile lui, nu judec, normal ca unii cu capacitati mai reduse nu scriu cum trebuie ca atata pot ei.
Dar daca inteleg ce spune, pe mine subiectul ma intereseaza, poate un om are probleme si vrea sa ceara un ajutor si daca e analfabet sau scrie ca dracu.

Nu ma int capacitatea intelectuala cand nu este subiectul de asa ceva.
La mine daca omul este om si are caracter, ajunge.

Ca asta e nivelul ai dreptate, insa de f multe ori acest nivel se asociaza si cu neomenia, caracter prost, scandal, agresivitate, acolo e altceva.
Lumea se uita numa la tembelii, f multi.
Sunt oameni care scriu f bine si zic prosteli de nu se poate.

| StoicAnalysis a răspuns:

Scrie cum trebuie, pentru ca noi nu intelegem ce vrei tu sa spui.
"...de ce o persoana care intrebi" este gresit gramatical.
Poate vrei sa spui : "De ce atunci cand intrebi o persoana". Asta este o forma corecta de exprimare.

Poate ai vrut sa spui asa : " De ce atunci cand intrebi o persoana, daca a mancat, sau cum se simte, si vorbind macar un minut cu el, imi zice ca s-a saturat si sa-mi caut pe altul? "

Daca la asta te-ai referit, atunci nu stim exact, pentru ca nu stim toata povestea voastra din spate incat sa iti dam un raspuns corect. Poate fi din mai multe motive. Poate il stresezi prea mult cu intrebari, sau poate ca s-a saturat pur si simplu de tine. Intreaba-l de ce s-a saturat si ai sa afli raspunsul.