| CracanelTrasPrintrunInel a întrebat:

Nu inteleg de unde ideea ca armata innobileaza si te face "barbat"? De cand barbatia inseamna sa executi ordine ca un caine si sa te lasi umilit si abuzat? N-am vazut o singura persoana care sa fi trecut prin armata si sa fie mai disciplinata decat mine sau altii. Ba chiar majoritatea par ca au probleme de comportament si un inceput de schizofrenie (paranoia, suspiciune exagerata)

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu personal consider că omul ființă asta care s-a dat jos din copac acum 4 milioane de ani ar trebui să aleagă pacea, dacă va alege războiul mai bine statea in copaci, vorba lui Iisus, cine ridica sabia de ia va pieri

| LoveSleep a răspuns:

Pentru ca disciplina chiar te face barbat. Si daca armata iti baga pe gat disciplina, dupa logica de clasa a 4-a, armata te face barbat.

Armata iti mai taie si elanul si iti distruge creativitatea si personalitatea. Dar un barbat nu prea are nevoie de creativitate, cel putin nu in detrimentul disciplinei.

So, cu bune, cu rele, armata te face mai barbat.

| CracanelTrasPrintrunInel explică (pentru LoveSleep):

Crezi ca femeile nu au disciplina? Cum crezi ca ar rezista in domenii precum Medicina si Dreptul fara disciplina? In momentul asta domina ambele domenii.

| J0B0MAT a răspuns:

Astea sunt concepte ale doctrinei rusești.Acolo e armata obligatorie și se justifică trimiterea soldaților la moarte în Ucraina ca un gest nobil și patriotic. Cu cât îl asculți mai mult pe Georgescu, cu atât îți dai seama că omul este putinist până în măduva oaselor.
Femeile sunt nobile dacă dau naștere, nu prin cezariană, la ființa om, o altă idee des întâlnită la ruși, unde se dau bani femeilor cu cât au mai mulți copii. În 'înțelepciunea rusească' rolul femeii este de a fi o bună gospodină care să nască mulți copii, iar al bărbatului să plece pe front și să atace în mod nobil alte state.De aici vin ideile lui Georgescu.

| MistarGoGu a răspuns:

Pai armata este " oglinda " societății! În România cel puțin! Stagiul militar obligatoriu este O IDIOTIE! Nu orice persoana este psihic apta pentru armata!
Cauta pe net emisiuni din anii 90 -2000 pana sa fie scos stagiul militar sa vezi căti dezertau sau o luau razna și își împușcau cu arma colegi sau superiori din cauza bulling-ului!
Nu mai vorbesc înainte de 89 ' când aveam 2 h de TV și asemenea cazuri erau băgate sub preș și musamalizate!
Doar un NEBUN pune arma în mana unui copil de 18 -20 de ani abia ieșit din liceu și cu capul în nori!
Armata este PENTRU PROFESIONISTI! Motivați bine financiar sa suporte deplasări, izolare de familie, instrucție... șamd!

| Dragobeta a răspuns:

De cand barbatia e doar potenta?
Stiu pe multi "barbati", puii mamei carora li s-a parut ca s-au dus cu forta la armata. Ei bine, acolo au invatat la 20 de ani sa-si lege sireturile, sa manance si altceva decat tort, sa se spele pe ochi dimineata, sa foloseasca niste scule in gospodarie, etc. Stiu pe unul care a plecat jegos, era adeptul "naturalului", nu se spala cu saptamanile, ca asa spunea Biserica, sa traiesti cum te-ai nascut. Armata l-a disciplinat. S-a intors curat si adeptul igienii.

| Cinic a răspuns:

Pentru ca barbatul are obligatia sa moara ca un prost pentru interesele unor politicieni bătrâni si bogați. Si daca nu esti de acord sa mori pentru ei, atunci nu esti barbat.

| RAY a răspuns (pentru Cinic):

Spui un adevăr mare

| kalasnicov22 a răspuns:

Fa armata si poate o sa intelegi.
In armata multi au obtinut permise de conducere de profesionisti,au invatat tehnici de autoaparare,sa sara cu parasuta,cursuri de telegrafisti, de bucatari, de mecanici auto, de pompieri, tehnici de supravietuire si multe altele.
Nu mai bate campii daca nu stii despre ce este vorba.Probabil ai auzit de la vreun amic la fel de zapacit ca tine.

| DandG2304 a răspuns:

Sunt cazuri fericite in care armata i-a disciplinat: din baiatul mamei de 20 de ani care nici nu stia sa-si ia o cana de apa singur a ajuns independent si a invatat sa traiasca singur.
Dar marea lor majoritate s-au intors de acolo cocosi ca ei sunt "cineva", dar daca auzi de ceea ce faceau in armata de sperii. Cunosc 4 cazuri, toti cu nasul pe sus si orgoliosi ca naiba de ar prefera sa mearga la razboi decat sa faca ceva, care se laudau cum au labarit-o in armata: nu faceau instructie, mancau ce voiau, veneau acasa si se imbatau ca naiba pentru ca erau sluga capitanului sau soferul lui.

| CracanelTrasPrintrunInel explică (pentru DandG2304):

Asta inveti singur cand pleci de acasa oricum.

| Iulianaiuli78 a răspuns:

Este considerat un proces de „maturizare" sau de „întărire a caracterului". Armata impune reguli stricte și o ierarhie severă. În acest context, respectarea ordinii și controlul de sine sunt văzute ca semne ale maturității și ale unei „forțe interioare". Mulți consideră că a face față unor condiții de stres și a învăța să te supui autorității este un semn de responsabilitate și de „bărbat" adevărat.In armată, individul trebuie să fie responsabil nu doar pentru sine, ci și pentru camarazii săi. Acest simț al responsabilității și al echipei este văzut ca o trăsătură a unei persoane mature și „bărbătești"....si etc.

| DeProfundis99 a răspuns:

Voiam să răspund, dar după aia mi-am amintit că pentru majoritatea dintre voi a fi bărbat înseamnă să te masturbezi, așa că m-am răzgândit.

| IoanalluiDumnezeu a răspuns:

Gandesti ca un fatalau.