Nu stiu cine e dobitocu,ala care a dat cu masina sau persoana care trebuia sa aiba grija de catel? Eu stiu asa, am caine, e responsabilitatea mea sa stea in curte.A iesit afara? pai, e vina mea, inseamna ca nu am asigurat bine curtea, repet.Eu sunt sofer, ca multi alti, si eu am lovit cu masina de interventie un caine.I-am dat sa se sature, tot ma latra, tot ma alerga, tot sarea in fata la masina.Si l-am luat usor pe bara de la duster si am dat cu el un metru.Nu am avut viteza,doar l-am sters. Apoi a invatat si cand aude motor de masina,nu mai alearga.Pur si simplu,mi-a sarit in fata la masina, eu in sant, te asigur ca nu ma duc! Nu imi stric eu masina pentru o potaie, oricat ar fi ea de suflet, mai rau ma doare buzunaru pentru masina fie ca e a mea, fie ca e de la munca.Trebuie sa intelegi ca animalele sunt animale. Daca pot sa evit, evit, in plus, privesc partea buna, masina mea nu a avut nimic dupa ce am mangaiat cainele cu bara din fata a masini.Deci pe viitor ai grija de catelus.Cu parere de rau te intreb.Ai o masina pe care ai dat 40 - 50 sau poate peste 100 de milioane (vechi) tu risti sa iti rupi masina in 2 pentru potaia cuiva? Eu clar NU, o calc o fac mamaliga, nu ma duc in sant, sau sa intru in alta masina, ca sa omor alti oameni cu familia sau copii din masina lor.Deci daca sunt pus intre situatia,de a calca un caine, si de a intrat intr-o masina in care sunt suflete, aleg sa calc cainele fara sa CLIPESC! deci fara EZITARE, asta inseamna instinctu de a supravietui, imi e mila si de cainele ala, dar intre caine si alti oameni, aleg cainele sa il calc.In scurte cuvinte, imi pare rau ca ti-ai pierdut animalutu, dar data viitoare, tine-l mai bine in lesa, sau in curte.Si eu iubesc animalele, dar am o manie, animalele trebuiesc sa aiba stapan! Daca sunt fara stapan eu nu le agreez.
Cănd seacă lacrimile, bei un pahar de apă. Apoi o iei de la început. Așa se curăță nervii.
Te duci frumos la primul adăpost de animale și iei cel mai amărât cățel de acolo și îl salvezi. O să te ajute mai mult decât orice alte vorbe.
Asta e viata, imi pare rau, dar trebuia sa ai grija de el. Soferii uneori nu au cum sa evite impactul, iti sar de nicaieri in fata masinii. E dureros sa pierzi si animale, stai un timp sa-ti treaca, sa te linistesti si apoi ia-ti altul.
Iti inteleg suferința dar trebuie sa treci treptat peste.
Eu am avut 5 câini si dor unul a ramas bine si sănătos.Am avut un ciobănesc mare ce seara era prin curte ca ii plăcea tare mult sa inspecteze tot si o dată a urmărit ceva sau pe cineva si a facut greșală de a sări gardul la vecinul ce a pus capcane si la omorât.2 Mi-au murit pentru ca erau bolnavi si una dupa 2 accidente de masina in urma careia am tratat-o si purtato in brate ca pe copii a murit cand a născut a doua oara.A ma rămas un pui de al ei ce e la fostul meu iubit acum pentru ca dupa despărțire eu nu am avut unde sa il tin si cred ca e ok.
Aici unde locuiesc acum am o cățelușa de talie mica destul de bătrînică dar tare drăguță.Are si un prieten extrem de mare ce vine in vizita si imi sunt tare dragi.
Stiu ca e greu sa treci peste, imi amintesc de mine cat am plâns când mai pierdeam câte unu.Cel mare s-a luat si s-a dus după cineva o data si nu l-am putut opri, m-am pus pe scările casei si am plâns si m-am trezit cu el in brate, se întorsese inapoi dar după a murit.Pe cățelușa cand a fost micuță mi-a furat o cineva într-un moment de neatenție.Doua zile si doua nopti am cautat-o până am gasit-o si nu am putut dormi deloc.Iar după cel pe care l-am lăsat în urmă si acum mai plâng câteodată pentru ca eu l-am crescut de mic, l-am invatat sa mănânce, l-am purtat in brate si am fost doar eu cu el perioadă lungă de timp cand rămâneam singură unde ma mutase si nu cunoșteam pe nimeni, nu aveam pe nimeni apropiat.
Imi pare rau pentru catelusul tau. Asa e viata uneori: trista si nedreapta. Nu poti face nimic decat sa incerci sa fii tare. Timpul iti va alunga tristetea.
Poate iti vei lua alt catel.
Nu avem ce sa facem. Mesajele de genul : fii puternica, nu mai plange etc sunt inutile. Trebuie sa treci tu peste chestia asta singura, sa te calmezi fara ajutorul cuiva. Oamenii devin mai puternici in momentele de genul. Si totusi, cum a dat peste ea? Data viitoare tine catelul in lesa sau nu il mai lasa pe strada, nu toti au inimi ca sa incetineasca cand vad un caine din pacate.
Iti inteleg foarte bine supararea, insa ar trebui sa treci peste.Trebuie sa te obisnuiesti, tine minte, viata e cruda, nu poti lupta impotriva sortii.Fii puternica si nu te mai consuma, iti vei face rau.Crezi ca,catelușa ta ar vrea sa te vada bolnava pentru ca te-ai consumat din cauza ei? Normal ca nu!
Mergi in continuare cu capul sus,ca dupa viata asta,catelusa ta sa te astepte acolo sus,si sa te vada implinita,fericita,cu visul indeplinit! Ea iti era alaturi pentru ca voia sa te vada fericita,asa-i? Atunci nu mai plange,zambeste in coltul gurii privind cerul, si transmite-i catelusei tale:,, O sa imi urmez calea, o sa imi indeplinesc visul, si tu o sa ma astepti acolo pana atunci.Promit ca nu o sa ma grabesc, catelușa mea!"