| SunshineSunrise a întrebat:

Nu mai pot! pur şi simplu sunt distrusă rău! Vă rog frumos să nu râdeţi, mai bine nu răspundeţi! crying la şcoală o ţigancă s-a luat de mine să îmi înfigă mâna în gât iar eu având unghiile mari, fără să vreau am zgâriat-o şi i-a curs sângele. Nu am vrut! sad sincer mi-e milă şi mie când mă gândesc la ea! crying o fi cum o fi dar... nota mea la purtare e la 7! crying( ascultaţi bine la 7! Alţi copii se bat în şcoală,se omoară dar NU le scade nota la purtare atât de mult! Sincer mi-e ruşine de mine, nu mai vreau să trăiesc, nota mea dragă, în clasa a 5 a am avut 10, a 6 a la fel, a 7 a 7! crying( nu mai pot,am auzit că nota la purtare e chiar cea mai importantă crying( nu ca la celelalte materii,mor,nu o să mai ajung la un liceu bun! crying( sunt distrusă dau în depresie! Se miră şi profesorul meu de chimie:,, Aşa de mult ţi-a scăzut nota pentru nişte zgârieturi? Nici cel mai bandit om nu avea nota asta!,, Nu mai pot sunt distrusă ce aş putea să fac? şi ce părere aveţi despre asta? crying Vreau să îndrept tot să nu mai ies din clasă nici la baie ca să se întâmple ceva nou! Sunt elevă bună, nici nu mă ating cu degetul de cineva, şi purtarea 7 mi-a distrus tot sufletul, din cauza ţigăncii, totuşi nu am vrut decât să mă apăr nu să îi fac ei rău sau mie sad! Ajutaţi-mă! vă rog din toată inima mea! crying( dau fundă!
Nu mai pot!

Răspuns Câştigător
| TheUnforgivenIII a răspuns:

Ușor, ușor. Aveam o colegă căreia i s-a scăzut nota de la purtare la 6. 6! Adică dacă îi punea 6 și pe al doilea semestru rămânea repetentă. Și era așa de agitată, și plângea încontinuu, dar știi ce? Nu i-au scăzut deloc nota. Chiar deloc. A rămas cu media 10. Așa și la ceilalți. Nu îți mai descriu foștii mei colegi, că nu vreau să te crucești. Dar nu a scăzut la nimeni. Și mi se pare exagerat să-ți scadă nota de la purtate la 7 doar pentru niște zgârieturi. Sfatul meu e să discuți cu părinții tăi, apoi cu diriginta ta, și dacă nu merge, cu directorul. Trebuie să poți face ceva. Doar nu ai făcut-o intenționat și pe deasupra îți mai și pare rău. E incorect. Și nu mai dramatiza atât. Într-adevăr, e rău să ți se scadă nota la purtare, dar nu chiar așa. Amintește-ți: notele nu sunt totul. Notele alea nu o să te ajute cu nimic în viață. Plus că dacă ai făcut-o neintenționat, ca să te aperi, ești complet nevinovată. Ar trebui să-i scadă ei nota, ea a început, tu doar ai vrut să te aperi. Vorbește cu părinții, diriginta, directorul, cu cine poți. Nu e chiar imposibil să-ți corectezi nota.

6 răspunsuri:
| JusTLiVe a răspuns:

Pentru niste zgarieturi nu este normala nota 7. Vorbeste cu parinti tai despre treaba asta si duceti-va la scoala.Nota 7 se pune daca ai facut ceva rau bataie cu sange, droguri chestii care sunt periculoase.

| AxelTerner a răspuns:

Pai poti sa mergi cu unu dintre parintii tai la directoare sa zici ca nu ai facut cu intentie sa dai motivele si daca ai camere de filmat in scoala/clasa sa spui sa se uite ca altii se bat si nu le faceti nimic

| MarineM1 a răspuns:

Daca ti-a scazut nota la purtare cu creionul, iti va sterge happy nu te mai agita, n-are rost. am trecut si eu prin asta.
Daca ti-a trecut cu pixul, e o sa vorbeasca unul din parintii tai cu directorul\directoarea.

| KaterinkaBoy a răspuns:

Nu comentez nivelul sanctiunii. Scoli diferite pedepsesc mai mult sau mai putin aspru. Comentez insa la starea ta psihologica. O nota e ceva ce se trece pe o foaie si spune ceva despre tine doar celor ce nu sunt capabili sa priveasca mai profund. La liceu vei intra, chiar si la unul bun, nu te ingrijora. Tot cea ce trebuie tu sa faci e sa intelegi ca nu notele te fac cine esti. Gandurile, conceptiile, actiunile si sentimentele te definesc. Pui prea mult pret pe o nota...o nota e doar o nota si atat. Daca ti neaparat poti contesta decizia dar daca nu se poate revoca iti recomand sa te calmezi. O nota nu e si nici nu va fi vreodata un "capat de tara", fie ca e ea la matematica, romana, sport sau purtare. Doar concentreaza-te pe dezvltarea persoanei tale prin lucuri invatate de dragul largiri orizontului psihic si spiritual. daca faci asta cum trebuie nu au de cat sa-ti scada nota la -12 la orice vor. Vei fi deja independenta! Sa ai o zi buna.winking

Răspuns utilizator avertizat
| Wehrmacht a răspuns:

La medie, cea de la purtare este ca o materie in plus.Cu ce sa te ajutam? Tampitii din scoli nu inteleg ce e aia aparare.Ei stiu doar de violenta cu intentie. Daca ai celelalte medii foarte bune nu vad care ar fi problema.Ca mai acopera si media din cls 8 si examenele.
Chestia cu "media la purtare" este mai mult o chestie de impact la nivelul modului de gandire. Daca ai fi avut media 7 la o materie ar fi fost la fel.

Pe astia care iti raspund ca aia este cea mai importanta intreaba-i de ce.O sa te crucesti de ineptiile pe care or sa le scoata din ei.