| Girly97 a întrebat:

Nu prea inteleg ce inseamna placebo, chiar daca gasesc definitii pe Internet. Poate cineva sa ofere un exemplu comun si usor de inteles?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

E un fel de vrajeala.

Gen tu crezi ca esti bolnav de ceva boala.
Eh, eu iti dau o pastila care vindeca aceea boala.

Tu iei pastila respectiva, si stiind ca iei tratament te simti mai bine.

Insa in realitate, pastila respectiva nu are nimic aparte, e o simpla vitamina, iar tot "tratamentul" se afla in subconstientul tau.

8 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Autosugestionare.

| Hammurabi a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Nu e chiar "auto".
E doar sugestionare, pentru că subiectul nu e informat că i se administrează placebo.

| Bondarel99 a răspuns:

Cauta pe Youtube emisiunea lui maruta (are un canal). Ieri sau alaltaieri a fost doctorul Mihail si a explicat la un momentdat ce inseamna placebo, cu exemple, nu prea am fost atenta, dar ar trebui sa gasesti pe Youtube. E un medic foarte bun.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Un om crede în puterea ungerii cu mir, pentru vindecarea de boli.
Reține cuvântul - crede-.
El are cancer în fază terminală.
Medicii nu îi dau nici o șansă de vindecare.
El roagă pe un preot să îl ungă cu Sf. Mir.
El se vindecă.
Acesta este efectul placebo.

| SG1995 a răspuns (pentru sadrian46):

Ce face? Se vindecă de metastază prin placebo? Monseur te simți bine, ai băut/fumat ceva ce nu ți-a priit? Am cunoscut oamenii cu cancer, oamenii foarte religioși, și mnezo, nici dracu, nici placebo nu i-a salvat de la moarte.

| sadrian46 a răspuns (pentru SG1995):

Este caz real cunoscut de mine. De aceea l-am relatat ca să ilustrez placebo.

| aXy99 a răspuns:

Da. Te simti rau si iti dau o pastila ca sa te simti mai bine. Iti zic ca e nu stiu ce medicament care isi face efectul imediat si nu are cum sa dea gres. Tu te vei simti mai bine, chiar daca eu ti-as fi dat o pastila care nu continea nimic.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Pentru a se verifica cum reacționează organismul la autosugestie, se testează doua grupuri de pacienți, unuia i se administreaza un medicament care conține o substanță activa, iar celuilalt grup un "medicament" care arata identic dar care nu are substanța activa. După o perioada de tratament se verifica rezultatul testării. In anumite boli exista vindecări si in randul pacienților din grupul placebo numai ca nu atât de mare cat in grupul la care s-a administrat medicamentul ce conținea substanta activa. Cei din grupul placebo s-au vindecat prin autosugestie.