Parca m-ai descris exact pe mine, cu exceptia faptului ca eu sunt relativ lasata in pace, fiindca majoritatea oamenilor se prin ca nu doresc sa vorbesc sau sa ma imprietenesc cu nimeni. Intr-adevar, oamenii sunt interesanti de privit din afara, ca un observator (suna atat de ciudat, de parca eu nu as face parte din aceeasi specie). Ce fac eu ca sa fiu lasata in pace:
- intotdeauna ma ocup de ceva sau ma prefac ca ma ocup cu ceva, de exemplu scriu mesaje pe telefon, citesc o carte, ascult muzica la mp3
- evit contactul vizual cu ceilalti
- merg repede si nu zambesc
Oricum, am observat ca fac toate astea abia recent, in sensul ca mi-am dat seama de ce, fiindca sunt asa de cand ma stiu. Pur si simplu nu-mi place compania altora, iar daca imi place, atunci e pentru o perioada foarte scurta de timp. Mai devreme sau mai tarziu, majoritatea oamenilor ajunge sa ma enerveze sau sa ma irite si in momentul acela pur si simplu plec sau gasesc o scuza rapida, fara sa-mi pese daca isi dau seama de ce fac. Iar daca nu esti lasat in pace nici asa, ai putea, pur si simplu, sa le spui ca nu esti interesat, indiferent de ceea ce ti se propune. Totul e sa refuzi politicos (mie nu prea imi iese, insa cateodata merge) si sa te exprimi clar si hotarat. Si daca vrei sa scapi de "prieteni", poti sa incetezi sa mai iesi, sa inventezi de fiecare data scuze sau pur si simplu sa nu raspunzi la telefon sau sa raspunzi din an in Paste, vorbind cat mai apatic (din nou, la mine e natural sa ma exprim asa). Oricum, ideea e sa fii cat mai hotarat atunci cand esti invitat undeva sau alte chestii care implica socializarea.
Poate n-au prieteni pentru ca sunt ca tine, doar ca ei vor prieteni, asa ca cineva ca ei e persoana ideala. Spune-le ca iti place sa stai singur. Si eu pateam asa, dar noroc ca se spune ca fetele sunt rele, asa ca am facut sa nu para minciuna ce se spune.
Probabil esti o persoana frumoasa sau genul de persoana misterioasa, cool dar care nu arata, oamenilor le place chestiile noi, oamenii diferiti. In locu tau nu as scapa de ei, va fi o vreme cand toti te vor parasi. profita.