| Lolittaa a întrebat:

Nu stiu de unde sa incep, fac o paralela intre eu cea de anul trecut si eu cea din prezent si nu ma regasesc, mi-am stricat viata de tot din cauza anturajului. Am avut o prietena care ma invata numai de bine si pot spune ca am fost foarte cuminte si ii multumesc insa fiind mai mare a plecat departe la facultate intr-un oras mai dezvoltat iar eu mi-am facut un alt grup de prieteni. Ideea este ca nu mai sunt ce eram, acum ies des,ajung noaptea foarte tarziu acasa, nu-mi mai pasa de note, lipsesc si de pe la scoala, am nceput sa consum alcool la petreceri si chiar am tras pe alocuri dintr-un joint de curiozitate, intr-un cuvant m-am schimbat radical si toti imi spun asta si nu stiu cum sa imi revin desi sunt constienta la cei 17 ani ai mei ca nu fac bine ce fac, nu ma pot controla zic una si fac alta, Cum as putea sa gasesc motivatia perfecta sa imi reiau vechile obiceiuri? Vreau sa fiu iar exemplul demn de urmat pentru toata lumea cum eram candva sad

Răspuns Câştigător
| Dante30 a răspuns:

Incearca sa te gasesti pe tine insuti, Eu merg pe ideea ca eu ca persoana nu pot fi manipulat/schimbat cum zici tu prin anturaj, fiindca desi nu-ti dai seama e un fel de manipulare pasiva adica repetand aceleas lucruri mereu si mereu creezi un obicei si renunti la un alt obicei, Acum intrebarea e iti placea de tine in trecut si crezi ca era bine asa sau iti place de tine in prezent si e bine ce faci acum?
Caci ce mi-e mi se pare normal tie ti se poate parea anormal asta vizavi de anturaj, Next, fi mai selectiva in ceea ce priveste prieteni, caci oamenii au multe fete si una tio arata cand sunt cu tine si ei pot sa fie cu totul altfel de persoane, De asemenea gandeste-te daca TU vrei sa fi o generalista a generatiei asteia adica cum zici tu joint viata de noapte etc cand tu ai 17 ani esti pe banii parintilor si la drept vorbind fara ei ai face 0 lucruri cu viata ta si cu timpul tau liber, Daca am fost prea dur te rog sa ma scuzi dar eu am 18 ani (baiat) si locuiesc de 2 ani jumate singur caci mama a decedat si tata nu m-a vazut ever, Si nu zic ca am fost nici cel mai solitar dar nici cel mai social om, am fost potrivit si am ramas/devenit asa cum am considerat eu de cuviinta, Asa ca descoperate si ia deciziile ce tu le crezi adecvate ti-e caci degeaba eu/TPU/altii iti dau/dam sfaturi daca tu zici una si faci alta.

| Dante30 a răspuns (pentru Dante30):

Un mic adaos sa zic asa desi nu stiu cat de mult te va ajuta, Gandeste asa: deci tu din trecut erai ok si ziceai ca vei fi si mai ok pe viitor insa tu din prezent adica viitorul trecutului esti nemultumita de cum esti si admiri/incerci sa fii ca inainte in trecut acuma, iti creezi viitorul adica sperand ca viitorul tu va fi mai bun decat prezentul tu si faci asta prin trecerea timpului nerealizand caci viata e ceva unic si petrecand timpul alaturi de persoane langa care regreti, nu faci ceva constructiv sau nu te simti implinita e insasi sinuciderea ta ca persoana pe plan spiritual/mental/psihologic, Si cand timpul trece si realizezi ca degeaba realizai si in trecut ca greseai ajungi sa regreti actiunile tale, dar ramai cu regretul si cu ideea ca daca faceam asta diferit daca eram altcumva, Deci pentru a evita asta IA ATITUDINE acum, si constientizeazati actiunile pentru a nu iti crea un viitor in care regreti ce ai facut in trecut!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Schimba anturajul vicios in care te complaci si modul de viata actual incercand sa faci tot ce faceai si inainte; mergi la scoala, inveti etc...