| CassiusAlexander a întrebat:

Nu vi se pare că acum "vest" și "est" sunt folosite doar ca sinonime pentru dezvoltat și nedezvoltat?

De exemplu, Italia este clar în Europa de Sud, Germania e în Europa Centrală, Norvegia e în Scandinavia. Totuși de toate aceste țări am auzit la un moment dat că sunt în "Vest".
Australia de exemplu se consideră o țară vestică deși este practic cât de estică se poate dpdv geografic.

2 răspunsuri:
| DonEduardo a răspuns:

Ba da.

| Drimmero a răspuns:

Ba da dar nu e neaparat valabil peste tot, de exemplu estul Asiei mi se pare mai dezoltat decat vestul, estul Africii la fel mai dezvoltat, estul Americii de sud unde e aproape doar Brazilia acolo care e una dintre cele mai bogate tari din lume (surprinzator), depinde in ce perspectiva privesti. La fel se pune problema si despre Nord vs Sud, mai ales in Romania unde nordul e mai dezvoltat, e alta lume fata de sudul tarii chiar daca ai Bucurestiul acolo, mi se pare sudul mai misto din punct de vedere al peisajelor in lume parca, clima la fel mult mai frumoasa, chiar daca economic ar fi in dezavantaj fata de nord, dar nu le poti avea pe toate.