Nu știu ce oameni ai întâlnit tu, dar eu sunt născut în 95 și am multi prieteni și foști colegi de școală/facultate născuți tot după 90. Toți muncim, avem un loc de muncă serios, unii avem familie și nu am primit totul pe tava. E adevărat că niciunul nu face munca fizica, de dat cu lopata, târnăcopul sau să tragă tare prin fabrici, dar asta fiindcă acele joburi sunt foarte prost plătite și dacă suntem mai mult la birou, nu înseamna că nu muncim și nu producem nimic. In plus, nu vad unde e problema in a fi mai relaxat. E mult mai bine așa, decât să stăm nonstop sa ne gândim la greutățile vieții și să ne stresam pentru orice. Fie că te stresezi, fie că nu, daca e sa se intample ceva rău, oricum se va intampla. Daca toate persoanele născute după 90 pe care le cunoști sunt leneșe, cred că ai și tu o problema. Persoanele cu care te înconjori te descriu și pe tine.
Pentru specimene cu 2 neuroni și aia plecați în Grecia MUNCA înseamnă carat saci de ciment cu carca pe șantier! Nu îți raci gura de pomana!
Omule fiecare îți trăiește viața cum dorește, tu ești un frustrat in loc sa te uiți la alți vezi de viață ta
Puile am 62 de ani, sunt recut prin viata, am 40 de ani in campul muncii, in domeniul feroviar, voi astia tineri cand auziti de munca va sare tandara, va ganditi numai la santeire, drumuri si moduri atat stiti, dar munca este mult mai mult decat atat, e vorba sa poroduci ceva, nu sta stai babrat in toata firea in fund in fata uni monitor 8 ore si sa te plangi din orice tampenie care va i-as ain cale, ati trait pre amult iu puf sub aripa lu mami si tati nu sunteti maturizati suficient, numai va plangeti din orice ca soceitatea e asa ca nu va da mur ain gura, pai cum vreti voi sa dea societatea inainte daca nu contribuiti cu nimic in folosul ei? Nu mai eixsta termenul de patriot in tara asta dupa 89 va trebuit libertate, si ce faceti cu ea? Cei de la actuala conducere au furat cu 10 maini si voi nu aveti bunastarea sa faceti o schimbare, vai de ea generatie.
Da, sa-i trimitem la sapa si pe santiere, ca sa iti satisfacem tie frustrarile, nu?
Dragule, munca nu se rezuma numai la sapat si santiere, cum pretindeti majoritatea din mediul online, tocmai de aceea se vede ca generatile astea dupa 85-90 in coace nu va ti omorat sa trageti sa puneti mana sa muncit nicaieri, lasa ca
au muncit parintii, prostii, de aia habar nu aveti cu ce se mananca, exista o multitudine de joburi cu categorii in orice domeniu ce necesita efort, peste 75% din munca existenta este munca care newcesita efort, nu doar stat la birou si vorbit la telefon, voi astia tineri numai asta vreti, nu sa puneti osul la treaba, 0 productivitate lasa ca lucra prostii, pe asta va bazati, dar o sa vina un timp cand nu o sa mai aveti incotro, pentru ca si munca aceea trebuie facuta, nu e dupa voi.
Ca orice analfabet functional, te grabesti cu concluzile. Sunt nascut mult inainte de `90. Adica, din pacate, nu mai sunt demult printre "voi astia tineri", cum spui tu.
In alta ordine de idei, da, muncile nasoale le fac "prostii", cum spui tu. Adica cei care nu sunt in stare sa faca o munca mai usoara si mai bine platita.
De ce crezi ca, in general, munca "de birou", e mai bine platita decat munca fizica?!
Ce crezi ca fac majoritatea dintre milioanele de romani plecati prin lume la munca? Exact muncile nasoale, pe care aia nu mai vor sa le faca, pentru ca au educatia si pregatirea profesionala necesare sa faca altceva mai usor si mai bine remunerat.
Oricum, daca o generatie o consideri nasoala, de fapt e vina celor doua generatii care au precedat-o. Adica a celor care trebuiau sa-i educe.
Orium, asa de "inteligenta" a fost generatia aia incat acum, jumatate dintre ei se jelesc ca au pensia vai mama ei, ca mor de foame si nu-si permit nici macar un concediu la Amara.