Nu doar USA are bombe de care spui.Problema care se pune este ca s-a vazut ca aceste bombe nu duc la nimic bun nici atunci cind sau folosit si nici acum pe timp de pace si sa hotarit in nu stiu ce consiliu de securitate ca e bine sa nu se mai produca astfel de bombe.Acum normal ar fi ca fiecare sa faca ce vrea in tara lui insa sint unle tari care au oameni carora nu le pasa de nimic si ar putea folosi aceste arme asa chiar si aiurea doar pentru asi justifica ei fanatismul lor.Ai vazut acum de curind acei arabi, musulmani ce erau ca musulmani erau din Cecenia care au pus ceva bombe unde? Intr-un loc public si au omorit persoane obisnuite, oameni obisnuiti care participau la un maraton sportiv. Cecenia nu are nici o legatura cu USA, nu sau dus americanii sa le faca absolut nimic, dar vezi exista astfel de indivizi cu idei ei stiu de care si daca ar avea o astfel de bomba atomica nu ar ezita sa o foloseasca.Si ce te-ai face daca in acel oras unde ar da ei bomba te-ai afla si tu? Sint intr-adevar unele guverne naspa, ar trebui spinzurati de limba dar asta nu inseamna ca oamenii de rind au vreo vina. Uite sin Romania pai ce guvernu face ceva pentru oameni? Asa si alte guverne daca fac ceva sa spunem rau pe altundeva aia nu inseamna ca este vina cetateanului de rind. Oamenii aleg dar dupa ce alegi ai vazut ce fac guvernantii ai exemplu la noi.Deci cam despre chestiuni de astea este vorba. Uite alt ex Corea de nord vrea ce vrea, cauta scandal, nu le mai ajunge ce? Vor sa mearga peste cei din sud ca asa le vine lor.Stai frate acolo, vrei sa fii comunist, dictator pai stai la tine ce vrei sa ce? Dar ei au bombe atomice si din ce ai vazut n-ar zice sa nu le foloseasca.Si nu s-a dus nimeni peste ei deocamdata si nu cred ca ai vrea sa fii cetatean in Corea de Nord.Acum de ce americanii se baga peste tot si fura nu stiu ce spui? Aia e ca nu se baga peste tot si nu sint doar americanii care se baga.Se baga si rusii se baga si englezii si francezi. Uite de ex cea mai mare baza militara straina din Asia este a Angliei nicidecum americana.Baza din Avganistan este cea mai moderna si mai mare baza din Asia.Americanii unde sau dus nu sau dus fara motiv sau neinvitati.Acum ca dupa sau facut ca ploua asta e, ei stiu ce au convenit ce smecherii au facut cu cei care iau chemat.Cauta si citeste sa vezi ca ei sau dus chemati in acele tari cu exceptia Irakului, dar si acolo sau dus ca au fost chemati de Kuweit ca intrase irakienii peste ei.Deci cam asa sta politica.Cind apare un conflict intr-o tara, conflictul este intern si se bat fractiunile politice care sa ia puterea.Ei, o parte din ei uneori apeleaza si la alte state sa-i ajute, vezi cazul Arabiei Saudite, in care regele izgonit cere ajutor american, aia vin dau afara pe rebeli si se reinstaureaza pacea iara.Regele sau ce au aia fii atent ca era dorit de cei mai multi din popor. Apoi el cere americanilor sa plece, gata multumesc ca m-ai ajutat du-te la tine in tara.Ei de abia acum apar discutii chestii, controverse.Pai stai asa pe mine cine ma plateste ca am cheltuit ceva bani sa vin sa te eliberez nu? Si uite asa stau cine stie ce afaceri stabilesc ei atunci ori dupa.Noi nu le stim asa ca doar ne dam cu presupusul. Apoi peste irak s-a dus intr-adevar ca banuiau ca nu cumva sa fabrice bombe atomice dar nau gasit nimic.Insa dupa ce lau dat jos pe Sadam gata oamenii au plecat ori iau lasat sa isi aleaga ce vor si asa mai departe.La noi in Romania la revolutie daca ai vazut rusii au spus daca vrem sa vina ei sa ne ajute da? Ei romanii au zis nu, nu avem nevoie lasa ca ne rezolvam noi.Si nu au intrat. Daca noi ziceam da veniti si ajutatine fii sigur ca poate si acum mai aveam ceva trupe rusesti prin tara.Asa intra si americanii la altii.Nu te poti duce asa cu forta peste cineva, ca asta inseamna deja ca esti in razboi cu acea tara.Si daca te tot luasi de USAia zi-mi tu mie este corect cea facut Romania in cazul razboiului usa cu iugoslavia sau fosta? Romania a permis aviatiei NATO sa ce? sa bombardeze teritoriul iugoslav ceea ce este o mare magarie din partea Romaniei.Deci sa nu vorbim de altii inainte sa ne uitam si la noi.Asa amariti cum sintem mai umblam si cu prostii, lasam strainii sa treaca pe la noi sa dea in cap vecinului.Asa ceva nu se face chiar daca am fi fost sin NATO.Deci daca sa zicem am fi fost in NATO eu daca eram presedinte sau stiu si eu, m-as fi opus, as fi spus ala e vecinul meu vreau sa fiu neutru.Magarii ce mai oriunde.Cam asa stau treburile prin lumea asta.
Cipi1212 întreabă: