| KarlLagerfeld a întrebat:

Numai eu când rămân fără bani mă îmbolnăvesc subit? Mă ia dracii? Fac atacuri de panica și simt că aș fii ultimul ratat! Și nici nu pot sa mai fiu sociabil cu nimeni,nici din pat nu mai mă pot ridica,o fac chinuit,mecanic! Dar când am bani devin sociabil cat de cat,cu un alt vibe și mult mai încrezător! Devin cu totul alt om! Are legătură cu anxietatea și depresia? Sau de ce naiba sunt dependent de bani? Ce dracu ne-au făcut ăștia ce conduc lumea de suntem așa de obsedați de bani și doar banii ne aduc fericirea în loc să ne aducă aproapele nostru? Semenii noștri? Ne-au transformat în zombie în ce naiba? Eu nici nu pot sa ies daca nu am bani fac atacuri de panica de mă îngheață!
Mai e cineva in situația asta? Cum pot sa scap de problema asta? Mă simt foarte inferior când nu am bani, creierul percepe un pericol catastrofal! O fii și că locuiesc singur și nu am părinți? Sau e de la anxietate?

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

"Numai eu când rămân fără bani mă îmbolnăvesc subit?"

- Probabil ca mai sunt si altii.

"Are legătură cu anxietatea și depresia? Sau de ce naiba sunt dependent de bani?"

- Dupa cum explici situatia, cu siguranta are legatura. Nu stiu daca stii, dar toata lumea e dependenta de bani. Fara ei, nu poti trai efectiv.

"Ce dracu ne-au făcut ăștia ce conduc lumea de suntem așa de obsedați de bani și doar banii ne aduc fericirea în loc să ne aducă aproapele nostru? Semenii noștri?"

- Nu ne-au facut nimic. Asa functioneaza lumea mai usor. Prin intermediul banilor. Preferai sa stai in piata zile intregi sa faci troc cu altul care se nimerea sa vrea la schimb produsele tale cu produsele lui?

- Cum ai prefera sa te aduca cineva lanaga aproapele tau? Sa te lege cu funia si sa-ti spuna cu forta sa iti faci prieteni? Prietenii ti-i faci tu. Tu trebuie sa te bagi in seama cu cineva, sa faci activitati cu acea persoana si sa iei initiativa, nu altul.

"Eu nici nu pot sa ies daca nu am bani fac atacuri de panica de mă îngheață!"

- Si oamenii aia care ies afara la plimbare prin parcuri sau pe strada pur si simplu? Crezi ca cheltuie vreun ban?

"Cum pot sa scap de problema asta?"
- Prin a vorbi cu prietenii, familia, si a face treptat diferite activitati personale si profesionale.
Eu am fost o foarte buna parte din viata mea introvertit si antisocial. Inca mai am urme, dar am putut face fata, pentru ca mi-am ocupat timpul cu munca, facultatea, cursuri, vorbit cu familia, prieteni, facandu-mi o prietena, etc.

5 răspunsuri:
| gllopel a răspuns:

Da, numai tu!
Nu ti-a facut nimeni nimic. Asa vrei tu sa te simti. Crezi ca ceilalti stiu ce ai tu prin buzunare? Bani sau vant, nu stiu.

| KarlLagerfeld explică (pentru gllopel):

Nu vreau eu! Așa se manifestă anxietatea generalizata, când nu o aveam eram sărac lipit și eram fericit și bine cu mine! Acum nimic nu mai mă mulțumește.

| gllopel a răspuns (pentru KarlLagerfeld):

Ei vezi? "eram sărac lipit și eram fericit și bine cu mine" Ti-ai dezvoltat dependenta de bani. Si dai vina pe anxietate.

| KarlLagerfeld explică (pentru gllopel):

Fără bani man nici neamul nici prietenii nici vecinii nu te baga in seama happy
Ce mănânci dacă nu ai bani? Cu ce te îmbraci? Cum scoți o fata in oraș? Cum te tunzi? Vezi? Toate astea au un cost