| sabin89 a întrebat:

Numărul 20 se poate scrie ca sumă a trei cuburi (a^3 + b^3 + c^3)? Dar numărul 30?

7 răspunsuri:
| sabin89 explică:

Poate trebuia să precizez că se poate folosi şi numărul 1 şi chiar şi numere negative.

| DoarBogdan a răspuns (pentru sabin89):

M-am gandit initial ca ar putea fi vorba si de numere negative, pentru ca primul gand... cand este vorba de puterea a treia, adica impar, asta ar fi.

Ca asa pentru 20, cele trei numere ar fi: 3, -2 si 1.
Nu am zis nimic de 20 ca nu am vazut semnul de intrebare de la final si am presupus ca este o afirmatie numai big grin

Problema este la 30 ca ma tot gandesc. Cel mai apropiat mi-a dat valoarea 29. Hmm thinking Poate este o regula mai exacta care determina acest lucru, dar nu imi trece prin cap inca.

| sabin89 explică (pentru DoarBogdan):

Aşa e cu numărul 20. Cât despre 30, ca să nu-ţi iroseşti timpul tău preţios, îţi vin eu în ajutor:
https://www.youtube.com/watch?v=wymmCdLdPvM

| DoarBogdan a răspuns (pentru sabin89):

Auuu, si voiam sa spun ca poate daca m-as lungi pana la ceva numere mai mari ar putea sa dea rezultatul 30, dar nu ma gandeam ca... chiar asa de mari :/

Da, aparent asta ar fi solutia. Nu as fi ghicit-o niciodata laughing

Rămâne acum să te concentrezi pe cazul 33 happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai probabil daca am scrie pe 30 = 10 + 10 + 10 si am face radical de ordinul 3 din 10, ar fi cam 2. 15443469. Deci cam acestea ar fi cele trei numere.

Sau trebuie sa fie diferite?

Nu trebuie să fie diferite, dar nu iraţionale.
N-ai zis nimic de 20.