anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O duminica calma si senina. Nu mai e cod portocaliu de vijelii si vitejii TPU, nu mai ploua cu voturi, cu pareri, ne dezbracam toti in pielea goala sa ne bronzam, constienti de suncile si celulita noastra vizibila... ce mai! Vara e mai sincera decat iarna!
24.06.451. daca ieseam acum 1500 de ani sa facem plaja la Mamaia, puteam sa facem poze cu cometa. Cu cometa Halley, aflata atunci la maximum de apropiere de Terra.
Dar asta nu-i nimic! ca tot incep festivalurile de rock, pop, si muzica populara, sa vedeti mai jos stire de stire:
1374: 24 iunie. Aachen / Germania. Primul festival de dans. Mai precis St.John Dance.
Care desi seamna a nume de sfant, nu era vreun Elvis medieval, sa isi faca fanele sa lesine ude toate de emotie. Ei bine, St. John Dance e o boala de masa psihogenica, ce se manifesta asa: niste oamnei se apuca sa danseze ca turbatii pe strada, alti oameni se molipsesc, si in curand tot orasul danseaza pana la epuizare, unii mai si mor de deshideratare sau din cauza problemelor cardiace. Si ca sa nu credeti ca fac misto de voi: http://en.wikipedia.org/wiki/Dancing_mania
Da, acum ca ati citit, ati inceput sa imi dati dreptate: suntem manipulati de zor, mai ales cand ni se pun muzici!
Dupa asa o stire, parca nu imi mai vine sa mai scriu nimic, deja ma tavalesc pe jos de ras, dand ritmic din picioare pe muzica de la Avicii. Hai sa ma chinui sa mai bag doua, mai importante.
24.06.1400. Se naste Johann Gutenberg, bunicul tiparului cu litere mobile din metal. Daca stia in ce hal o sa ajunga inventia lui, sa tipareasca tampenii ca Click sau Can-can, eu cred ca de suparare inventa mai bine mulineta si se apuca de pescuit ton, ca Hemingway.
1793: 24 iunie - Franta adopta prima Constitutie republicana. Vive le roi! Vive le Queen! A la guillotine, mesieur!
Gata, nu mai scriu nimic in efemerida asta. Mi s-au terminat literele fixe din plastic.
Chiar, ziceti-mi si mie careva niste chestii de gramatica, ce pe mine ma depasesc:
1. De unde vine cuvantul "hopa"? Stiti voi, hopa-mitica, cade-n fund si se ridica.
2. Cum se zice corect: "a da sfoara in tara", sau "a da sfara in tara"?
3. Daca n-am diacritice, cum ii explic unei fete ca e de gasca (gașcă), ea fiind suparata pe mine ca am facut-o gasca (gâscă)?

5 răspunsuri:
| pyma a răspuns:

1. Din întâmplare.
2. http://www.tpu.ro/educatie/de-la-ce-vine-expresia-a-da-sfoara-in-tara/
3. Da' gâștele ce-au? Mie mi se par nostime și drăgălașe:).

And life goes on, on TPU and the rest of the world...:))

| anonim_4396 explică (pentru pyma):

Tot e bine ca nu vorbesc singur! laughing
1. Nu cred ca din intamplare... mai curand din intimpinare. Nu stiu de ce, dar brazilienii asa se intampina unii pe altii: Hopa!
2. Ai vazut ce frumos era prin 2009? Dar chiar si atunci se mai gasea cate un cretin cu emblema de expert sa faca frumusete de intrebare varza rolling on the floor
3. Esti de gasca! Parol, moncher!

| Ąήυţằ a răspuns:

Esti uimitor!
Ai dat din subiect in subiect si ai ajuns la un alt subiect diferit de subiectul anterior! Mor de ciuda. Eu nu pot sa fac asa ceva.
In fine.
Sa iti raspund la intrebare...
1. A fost un cuvant descoperit din intamplare (de fapt, cele mai multe lucruri, ca si gravitatie etc., au fost descoperite in acest mod)
2. Corect este "a da sfara tarii", sfara fiind un fum gros.
3. Daca spui "de gasca (gașcă)", isi da seama despre ce vorbesti. Nu poti sa spui unei fete ca este de gasca (gâscă). Nu are sens.

| anonim_4396 explică (pentru Ąήυţằ):

Da, eu aud voci multiple sub scufita, si incerc sa le transcriu simultan in postari laughing Asta se cheama ca nu sunt partinitor, nu?!
1. Eu tot mai cred ca e brazilian termenul...
2. Stiam, am vazut "Lord of the rings - Cele doua turnuri" tradus in moldoveneste rolling on the floor Ei inca il mai utilizeaza in traduceri, la propriu!
3. Ba poti. Eu i-am comentat o poza pe faiz, si i-am zis ca: "asa rujata, ai o fata de gasca". Sa vezi ce s-a ofuscat!

| Ąήυţằ a răspuns (pentru anonim_4396):

3. Nu ai spus de "faţă de gasca". Ai zis doar "gasca". E, pai vezi! Eu nu m-am prins laughing.