| PainTech a întrebat:

O intrebare aparent destul de simpla: ce inseamna pana la urma "natural"?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Dex-ul te ajută, sunt mai multe semnificații, la oricare te-ai fi gândit

| PainTech explică (pentru sierra1):

"Care este generat, produs, creat de natură (1), fără intervenția omului". dar asta înseamnă că aproape nimic nu e natural.



"Care se referă la natură (1), care aparține naturii; care se găsește în natură", dar dacă ne luăm după definiția asta înseamnă că totul e natural, ceva ce nu are fi natural nu ar putea practic sa existe.

Ce inseamna natural până la urmă?

| sierra1 a răspuns (pentru PainTech):

"Ce inseamna natural până la urmă?"

e o filozofie ieftină, uită-te in jurul tău și ințelegi (dacă vrei)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Natura egal fizis, deci natural egal fizic, spre deosebire de artificial care este din plastic. Ca femeia de cauciuc de la sex shop, parfumată cu Chanel. Simplu. Cea din carne și oase e de obicei naturală. Asta nu înseamnă că are totdeauna și neuroni. De unde și expresia. Mulți hormoni, puțini neuroni. Dar, natural, în fond și la urma urmei.

| Celcestietot a răspuns:

Ceva care nu a suferit modificari arificiale sau derivate de la starea fundamentala, originala, cauzate de fiintele inteligente din momentul existentei (cevaului).

| Sofer a răspuns:

Natural. Adică fără modificări.

| PainTech explică (pentru Sofer):

Ce se înțelege prin "modificare"?
Mii de ani de înmulțire selectivă se încadrează ca modificare?

| PainTech explică (pentru Sofer):

Procesarea e o modificare? Folosirea substanțelor împotriva dăunătorilor e natural? Dar a substanțelor "naturale"?
Asta daca ne limităm doar la hrana, sunt multe alte exemple.

| PainTech explică:

"" Cultura tinde sa spuna ca interzice doar ceea ce nu e natural. Dar dintr-o perspectiva biologica, totul e natural. Ceea ce e posibil este prin definitie natural. O activitate nenaturala cu adevarat este una care incalca legile naturii, care nu poate exista, deci care nu ar avea nevoie de prohibitie. Nicio cultura nu s-a obosit sa interzica oamenilor sa faca fotosinteza, femeilor sa alerge mai repede decat viteza luminii sau ca electronii incarcati negativ sa se atraga unul pe celalat.

In realitate conceptele noastre despre ceea ce inseamna natural si nenatural nu sunt luate din biologie, ci din teologie. Sensul teologic al cuvantului "natural" este "in concordanta cu intentia creatorului" ""

Sapiens - Yuval Noah Harari


Ceea ce ma face sa ma intreb : ceea ce numim noi natural si nenatural este chiar doar o chestie de cultura, subiectiva? Credem ca ceva e natural pentru ca toata lumea crede ca acel lucru e natural?