| Azzizz a întrebat:

O intrebare pentru fete. Cate dintre voi s-au gandit macar o data sa abordeze un baiat pe care il gaseste dragut? De ce va e asa greu sa spuneti ce ganditi si ce simtiti? Daca o tipa ar veni la mine sa-mi spuna "Hei, esti dragut.ce zici daca iesim la un suc sau ceva?".mi s-ar parea un gest dragut. Daca ai facut asta, lasa o mica povestioara aici happy

5 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Nici eu nu pricep care e faza cu asta. De ce naiba baiatul trebuie sa o bage in seama, sa-i scrie, sa inceapa o discutie. Daca o s-o faca ea o sa se injoseasca frate, ca doar e fata si ea trebuie' sa stea sa astepte pana s-o gandi tipu sa îi vorbeasca.
Poate o fi facut cancer si e in spital, da' nu crezi c-o sa se intereseze ea, doar treaba ei e sa astepte. Si cum stii si tu, fetele fac lucrurile bine. E de rasul curcilor. Nu zice nimeni sa se schimbe "rolurile", dar daca vrei sa-i vorbesti nu astepta sa inceapa el o discutie. Fie ca sunt doar prieteni sau mai mult de'atat, n-o sa mearga niciodata daca implicarea va veni doar de la unul dintre ei.

| Azzizz explică (pentru LoveSleep):

Ai dreptate. unele nu abordeaza primele doar din timiditate dar foarte multe pentru ca ''e o regula nescrisa'' Absurd, ce pot sa spun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca traim intr-o lume idioata de aia. vorba aia "regula nescrisa". baiatul face curte primul ( de fapt mereu, dar cine tine evidenta) el invita in oras, el trebuie sa aleaga unde se merge mai mereu, el trebuie sa aiba subiecte interesante de vorbit, daca interbine monotonia in relatie, el e de vina sau el trebuie sa se schimbe, el trebuie sa zboare spre soare si sa se roage sa nu se mai intoarca laughing. sa nu intram si in alte "categorii", mereu e baiatul. asta e, nu poti schimba mentalitatea oamenilor. dar mereu am fost " daca tu nu depui minimul efort de a vorbi cu mine, de ce as da 2 bani pe tine?". Ceva "hazliu" mi s-a intamplat. Am prietena de putin timp. Amundoi mergem la aceeasi sala de 4 luni. Acum o luna am intrebat-o cat e ceasul pentru ca mi-am uitat telefonul acasa, si nu zic la misto, si nu e ca am batut apropo la ceva, doar asta a fost tot.o mai vazusem inainte dar nu am bagat-o in seama gen sa ma duc la ea etc etc. dupa asta ea a inceput sa imi zica buna cand ma vedea, si incet incet am inceput sa vorbim. daca nu era sa incerce ea sa inceapa discutia( dupa faza cu ceasul) nu e ca ma omoram cine stie ce cu ea. imi e sila de mentalitatea asta la fete " el "trebuie", eu frec menta ".

| Syndre a răspuns:

Pentru că e mai simplu să faci ochi dulci și să arunci câteva zâmbete după care să aștepți invitația la cafea. laughing Nah, avantajele în a fi fată/femeie. Comoditatea e probabil principalul motiv, pur și simplu e mai ușor să lași băiatul să facă primul pas.
E vorba și despre cum sunt percepute chestiile astea de către societate, dacă ai sta la o masă cu niște fete ai să vezi că mereu se pune problema "nu e ciudat să mă duc eu ca fată la el? o să creadă că sunt disperată". E frica de a primi un refuz, mai ales unul nesimțit.
Pe lângă astea două, multor fete li se pare mai romantic dacă relațiile sunt mai "tradiționale"; băiatul curtează fata întâi.

| Anonymm13 a răspuns:

Mie una nu mi se pare ceva iesit din comun, vorba ta, este un gest dragut. Chestia e ca asa au fost invatate fetele, sa fie abordate de către baieti, ca el sa faca primul pas, el sa sărute primul, si asa mai departe. Însă eu consider ca nu trebuie neapărat sa fie întotdeauna asa, si ai dreptate, daca o fata vede un băiat care ii place, de ce sa nu ii dea un semn? Un mesaj? Orice? Eu asa as face, asa am si facut. Pentru ca uneori baieti sunt timizi, iar unii chiar au tendinta sa creadă ca fata pe care o plac e inaccesibila lor, ceea ce nu in toate cazurile e asa. De exemplu eu sunt cu iubitul meu de 9 luni de zile, si eu am facut primul pas, indiferent ca sunt fata. Eu consider ca niciodată nu trebuie sa fie unul mai presus decât celălalt! Sper ca te-am ajutat.