Doamne sfinte, nu pot sa cred. Facerea e Geneza! Doar ca e data mai pe romaneste, fiindca taranii, care mergeau in trecut la liturghie sau citeau biblia, nu le prea aveau cu neologismele.
Nu stiu...scrie cele 3 capitole ale Genezei.si daca nu este bine nepotelul tau sa ii zica invatatoarei ca nu a gasit numai Geneza.
Bafta
Facerea... facerea eu zic ca se refera la facerea lumii. ceea ce e la inceputul bibliei...''dumnezeu a creat cerul si pamantul...''
Facerea este o parte a Genezei, la inceput s-au facut cerurile si pamantul, facerea este punctul culminant, facerea omului si daca tot suntem aici, cine erau ceilalti?
- Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant.", care NOI,
Geneza 3:22 Domnul Dumnezeu a zis: "Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand binele si raul. Sa-l impiedicam, deci, acum ca nu cumva sa-si intinda mana, sa ia si din pomul vietii, sa manance din el si sa traiasca in veci."
Multumesc, imi dadeam seama oricum, dar de ce trebuie sa vina la catedra toti inaptii care nu stiu nici macar ca in Biblie nu este scrisa Facerea ci Geneza?! Multumim.
@Emptyness, nu este nici o eroare, geneza este forma literara facerea este forma empirica, populara, orala, daca am gresit sa ma corecteze cineva, nu-i gresit nici asa nici asa (de altfel am vazut ca sunt dispute pentru traducerea textului, este foarte vechi si interpretarile exista).
anonim_4396 întreabă:
cristiamus întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: