Persoana penduleaza intre depresie si manie sau hipomanie.
Dar daca e in manie si hipomanie e bine pentru tine, ca e f vesela acea persoana, daca e in depresie e nasol, deci poate sa iti influenteze starea de spirit.
Te referi daca persoana acea imi schimba mie starea?
Sau acea persoana isi schimba ei starea? Nu stiu la ce persoana din cele 3 te referi ( la persoana intai, a doua sau a treia).
Ma gandesc ca te fereri la persoana MEA(a doua singular) ci nu la EI/EA(persoanaa treia singulat).
Depinzand de intrebare pot sa iti raspund.
Daca sufar eu in mod direct actiunea nu. Cu pronumele ITI (te referi la persoana a doua singular, la dativ). Adica la cel care te asculta(EU ci nu EL).
Insa daca sufera ea/el actiunea, da poate. In cazul acesta in loc de ITI, trebuie pus ISI. Pentru ca nu sunt eu PERSOANA de care se vorbeste( a doua singular) ci PERSOANA ACEEA DE CARE VORBIM(a treia persoana singular). Trebuie sa revizezi pronumele personal.
Cand vorbesti la persoana intai pui: imi, mi.
Cand vorbesti la persoana doua: ITI
Cand vorbesti la persoana a treia; ISI.
Trebuie sa revizezi pronumele personal, pentru ca faci o greseala majora Ray. Nu sunt de acelea minore.
Schema de studiu:
Care sunt cele 9 categorii gramaticale?
Substantiv (sau nume)
Adjectiv.
Articol.
Pronume.
Verb.
Adverb.
Interjecţie.
Prepoziţie.
1 Fiecare cuvant dontr-o propozitie este unul din aceste 9 categorii gramaticale. Trebuie sa stii sa le gasesti pentru ca o propozitie simpla este compusa de aceste categorii.
2 Dupa aceea treci la cele 5 SINTAGME. Daca stii sa le gasesti nucleul sunt foarte usoare. Prima data cand vezi o propozitie trebuie sa ii cauti substantivul(numele) si dupa aceea verbul. Si de aici totul rasare usoar. Daca gasesti aceste doua restul este usor. O propozitie tot timpul are doua parti. Un subiect si un predicat. Predicatul tot timpul are nucleu un verb.
3 Iar dupa aceea cele 2 COMPLEMENTE.
-Complementele verbale
-Complementul numelui(substantivului).
LisaJulie întreabă: