Il cumpara in rate ca sa isi faca pofta, fara sacrificii prea mari. Pune acolo 1000 de lei pe luna, si se bucura de ceas.
La 7000 de lei sigur ramani bani de fite, nu e nimic rau in asta.
Asta am înțeles.
Ce nu am înțeles e, de ce ai da atâția bani pe un ceas? Că nu face altceva decât unul normal și nici nu arată prea diferit față de unul normal.
De exemplu, la o mașină, e de înțeles.
Una mai scumpă poate fi mai puternică, mai confortabilă, aleargă mai repede și e mai sigură, mai fiabilă, etc.
Dar un ceas? Doar arată ora. Atât.
Dacă l-ai folosi pentru călătorii în timp, ar fi de înțeles.
Ceva trebuie să ofere în plus, față de unul la 200 de lei. Un ticăit mai asmr, ceva
Și mie mi-e greu să înțeleg oamenii care dau 12.000 euro pe o Dacie nouă, când la 8k îți iei un sh cu mult superior. Dar unora le place să rupă nailoanele de pe scaune și să aibă onoarea de a observa primele zgârieturi din parcarea de la Kaufland. Fiecare cu pasarelele lui.
Come on bro, e atât de întâlnită problema asta încât nici nu are rost sa discutam.
Copiii capitalismului. Asta e efectul societății de consum, în care suntem mânați înainte numai de nevoie de a deține. Vestea buna e că unii încep să se trezească. Sper sa fie cat mai multi și poate o sa reușim să ne învățăm copiii că valoarea nu sta in ce îți e legat de încheietura sau ce te duce din A în B.
Acestea fiind spuse era o mențiune în codul bunelor maniere (dacă mai citește cineva așa ceva) cum că un gentleman ar trebui sa poarte un ceas de valoarea a 3 salarii. Dar regula asta cu siguranță a fost scrisă înainte să apară telefoanele și toată tehnologia care ne înconjoară din toate părțile.
Un fel de snobism. Își dorește obiecte de lux, dar e și multa prostie în capul lui. Probabil ii da încredere în el, o fi și ceva psihologic în toată treaba asta.
Nu are ce face cu banii. Cum sa iti faci rate pentru un ceas? Toate arata timpul la fel și la ce venit are isi permitea unul de 2000 de lei dacă dorea sa arate ca are bani.
Probabil doar ceasul va fi apreciat.
Dar un idiot cu ceas sau un idiot fără ceas, e acelaș lucru.
Aici ai dreptate. Insa idiotii nu gandesc asa.