| MeisterSchnitzel a întrebat:

"O văzui ridicându-se şi trecând în odaia alăturată. Nu prea
înaltă, foarte subţire, având coapsele netede, piciorul lung, nervos. N-am urmărit-o cu ochiul ca s-o măsor; nu privesc niciodată în felul ăsta o femeie. O privesc însă întotdeauna cu foarte multă bunăvoinţă şi aştept să văd ce vrea sau ce are ea să-mi arate. Nu suntem noi de vină dacă cele mai multe dintre femei ne arată, cu insistenţă, ceea ce e obscen sau inert, sau caduc în corpurile lor. Pe o femeie care-şi subliniază contururile obscene nu o poţi privi altfel decât obscen. Obiectul ne indică, de cele mai multe ori, cum trebuie el privit şi judecat. Un bărbat care priveşte cu aviditate corpul unei cocote nu poate fi învinuit de indiscreţie. Femeia ne invită întotdeauna s-o privim aşa cum vrea ea…"
(Eliade, "Nuntă în cer")
Ce părere aveți de citatul ăsta? Nu vi se pare că prea multă lume uită adevărul acesta în ziua de azi?

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Ti-ai si gasit inspiratia, Eliade, care nici n-a dat deloc tendinte de obsedat sexual sau pedofil in opera lui, nu nu.

| MeisterSchnitzel explică (pentru dullcat):

Așa e, ai dreptate! Haide să-i dăm cancel pe Twitter, ce zici?
Orice ați zice și oricât ați încerca să-i cenzurați, tot veți rămâne niște viermi intelectual pe lângă genii precum Eliade.

| dullcat a răspuns (pentru MeisterSchnitzel):

Oare nu e ciudat sa revii dupa 1 an si ceva sa comentezi si sa oferi calificative negative? Crezi ca ma fac sa plang sau? laughing

Geniile sunt cam tot din categoria psihopati cu masti de intelectuali. Eliade a obligat doua femei sa faca avort, dintre care una a murit, dupa complicatii care au aparut ulterior.,, Maitreyi'' si-a scris propria carte care arata ca tipul fura curent. Despre orice barbat geniu am citit bibliografia, nu am ramas cu un sentiment de uimire si admiratie, ci dezgust fata de cum i-au tratat pe altii, de cum s-au comportat fata de familie si asa mai departe. There is a price for everything.

Profa de romana a reusit, cu stilul ei de a preda, sa ma faca sa imi placa Eliade foarte mult, in liceu. Dupa aceea lucrurile s-au schimbat enorm.It's called life, sorry daca Eliade e favoritul tau in prezent.

| J0B0MAT a răspuns:

Stai, tu iei de adevăruri universale ce citești în cărțile de ficțiune?
Atunci lumea uită și să zboare cu dragoni.

| Standt a răspuns:

Lumea nu uita. Primeste alta educatie. Nonvalorile devin valori.