Toți am dori să știm adevărul clar, dar nu ne place ca cineva să ne corecteze, sau să ne spună adevărul, cum vede el o anumită situație! Atunci preferăm să ne gâdile ceilalți urechile cu minciuni frumoase, amăgindu-ne că e așa cum spun ei
Nu neaparat ca vor.Ca ei nu stiu daca este un adevar sau o minciuna ce li se spune.Asta o stie doar interlocutorul.Dar daca stii sa minti frumos se accepta si o minciuna.
Oamenii in general prefera sa fie mintiti frumos. Chiar daca uneori sunt constienti ca sunt minciuni, e mai confortabil si mai placut sa crezi o minciuna care iti e pe plac decat sa asculti adevarul. Acesta doare indiferent de modul cum e spus.
Eu una prefer adevarul. Sunt de parere ca mai bine sa suferi o singura data in urma unui lucru real decat sa suferi de zeci de ori in urma unor minciuni frumoase pe care, pana la urma oricum le aflii.
Depinde de persoane.Eu prefer mai bine adevarul, decat niste"minciuni frumoase" care nu fac decat sa ma raneasca si mai tare!
Oamenii vor minciuni frumoase pentru ca pe moment se simt mai bine. Eu prefer purul adevar.
„O minciuna credibila e intotdeauna mai buna decat adevarul"
„ Minciuna e versiunea mai buna a adevarului"