| Calinizvoru a întrebat:

Oamenii de stiinta vor gasi vreodata adevarul despre formarea universului? Sau adevarul nu exista decat in palmele celui care a creat universul? Adica ei ce cauta oamenii de stiinta? Daca creatorul e mort pentru oamenii de stiinta de unde vor ei sa afle adevarul? Sa spunem ca teoria cum ca omul se trage din maimute e adevarata,de unde stiu ei ca e adevarata teoria si nu e doar o poveste de stiinta? Oare adevarul se afla doar la cel care a creat universul? Cum poate exista un adevar daca nimeni nu a creat universul? Evolutia e o intamplare care s-a petrecut in decursul a catorva mii de ani dar evolutia asta, e creatoare?

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

De unde stii ca exista un creator? daca tu consideri ca evolutia e o intamplare e clar ca nu ai deschis vreodata o carte de biologie,nu exista om care sa spuna asa ceva dupa ce a deschis o carte de biologie, eu unu nu am cunoscut inca, exista crestini, mulsulmani, hindusi de toate religile care accepta evolutia, iar rolul stiinteti nu este de a spune daca exista vreun creator si de a cerceta natura, omul nu sa tras din maimuta, stiinta nu pretinde ca cunoaste adevarul si studiaza natura

| SG1995 a răspuns:

Bai deja stim cu s-a format universul, problema principala e, care cauza. Deci stim ca a avut loc o "explozie" de energie care a dat nastere primilor atomi, aia fiind din heliu, acestia a format mici nori, iar sub impresia unei temperaturi extrem de ridicate, automi au fuzionat si a format atomii de hidrogen, acesti atomi de hidrogen a dat nastere unor nori chimici formati din hidrogen, iar in interiorul norului aveau loc reactii chimice puternice care au dat nastere stelelor, iar unele stele cand mor explodeaza si lasa in urma lor multe chimicale, ba chiar si roci si metale precum aurul, argintul sau fierul, iar asta au dat nastere nastere la tot ce exista in univers, galaxi, centuri de asteroizi, si planete, chiar si pamantului, acesta nu e o planeta favorita.
Cat despre aparitia vietii nu avem prea multe detalii momentan, stim doar ca a aparut acum cum aproximatie exact 3.2 miliarde de ani, problema principala e ca nu stim cum a aparut viata, dar stim cu a evoluat, toate creaturiile, adica noi, si toate animalele au un stromos comun global, o anumita specii de bacteri a fost prima vorba de viata si aparut in ocean, aceasta specie in timp a suferit mutati, s-a diversificat si multiplicat si a ajuns pe uscat. In mare parte teoria evolutiei ne spune ca toate fiintele care exista sunt inrudite genetic mai mult s-au mai putin. De exemplu primele forme de viata s-a diversificat in 5 regnuri diferite, iar aceste 5 regnuri sunt si le subdivizate in 12 categorii:
subregnul, diviziunea, grupul, ramura, încregătura, subîncrengătura, clasa, ordinul, familia, genul, specia, subspecie.
Pe scurt stim sigur ca omul nu poate face parte decat din regnul animalelor deoarece e exclus ca acesta sa fie vreo bacterie, ciuperca sau planta.
De asemenea stim ca omul alapteaza si in creste par, deci e mamifer din ordinul primatelor, familia hominidae, genul homos, specia homo sapiens.
Pe scurt noi nu ne tragem din maimute, intr-un sens mai larg noi suntem o specie de mai diferite de maimute, la un moment dat au coexistat vreo 3-4 alte specii din genu om pe langa ca noi, dar fie au avut parte de extintie naturala, fie i-am killerit noi. De asemenea specia noastra umana actuala, in unele cazuri este un mix, de exemplu se stie ca vest europeni au si ceva ADN de homo neaderthal.
Adica noi si cimpanzei actuali avem in comun o ruda genetica indepartate, la fel cum tu cu varul tau, care fiul unchiul tau, aveti un bunic in comun, cam asta e faza cu evolutia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca raspuns simplu la intrebarea ta.
Religia, cea care ne spune ca am fost creati, o accepti si o practici. Nu pui intrebari, altele in afara celor discutate in biblie. Daca scrie ca e pacat, e pacat si punct, fara discutii despre moralitate, etica, context etc. In fiecare religie e prezent elementul desconsiderarii si pedepsei, uneori moartea, celui care nu crede neconditionat in creator. Ori cunoasterea adevarata inseamna in primul rand sa-ti pui intrebari si sa incerci sa gasesti raspunsuri, indiferent daca ipoteza ta va fi confirmata sau infirmata. Daca o ipoteza e infirmata, atunci cercetarea ta ramane valoroasa in continuare. Ai aflat ceva.
Stiinta nu are o singura ipoteza pe care incearca sa o demonstreze, stiinta nu incearca sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista. Doar fraierii considera lucrul asta ca fiind adevarat.
Nu exista,, poveste de stiinta'', stiinta nu e beletristica.
Stiinta te duce acolo unde te conduce cercetarea obiectiva. Daca cercetarea ne-a condus la ideea ca nu e nevoie de existenta unui creator, atunci probabil ca asa e.
Nu poti blama stiinta pentru ca nu iti confirma tie convingerile, e absurd si prostesc.