Nu exista ca eu sa am bani si sa fiu nefericita.Invit pe cine are depresie din cauza banilor sa-mi dea mie.Mie lipsa banilor si a iubirii poate sa-mi provoace depresie si nimic din ce ai anuntat tu in intrebare.
Nu ai depresie si o stare mai negativa, depresia e altceva
Am spus ca poate provoca starea de depresie nu ca o am.
Depresia o poti mosteni genetic sau sa ai din cauza unor boli sau pierderea cuiva drag
Da,boala mai degraba genereaza depresie si sotul meu suferea de depresie adinca din cauza bolii.Din fericire in familia mea nimeni nu a fost depresiv dar in familia sotului a existat unchiul din partea mamei lui care s-a sinucis.
Dar si cand esti bolnava dar ai bani sa te tratezi e altceva cand sti ca ai putea sa-ti tratezi boala dar nu ai banii necesari.Foarte multi mor din cauza asta ca nu-si permit de fapt si un trai sanatos e mai usor de dus cu bani suficienti produsele bio si vegetariene costa costa si sa mergi anual undeva in natura o luna sa zicem la cabana la munte.Sau in Grecia Santorini.
De acord cu tine,bani te ajuta nu neg asta,si eu am plătit multe analize care le am facut, fara bani nu ai mancare, unde sa stai, haine sunt de acord, dar nici sa pui pe primul loc bani la asta ma refer
Da,niciodata nu am pus banii pe primul loc dar mereu m-am lovit de faptul ca niciodata nu am avut atita bani de cit era necesar pentru a-mi permite de exemplu dupa casnicie sa mergem undeva anual in vacanta cu familia dupa ce m-am maritat niciodata nu am mai avut bani sa mergem nicaieri sotul s-a imbolnavit la 37 de ani a iesit in pensie de boala la 38 a avut vechime 15 ani, dupa 15 ani ce pesie de boala poti avea? 500 lei pensie de boala a avut te intreb eu pe tine la ce sunt destui 500 lei?
Desigur ca nu poti trai din bani aia
Evident dar poti ajuta oameni cu ei daca ii ai si crede-ma nu exista fericire mai mare decat atunci cand poti sa ajuti cu bani sau orice altceva pe cineva si faci o bucurie mare.In tara noastra de cate ori nu se string fonduri pentru copii care au boli, leuicemie etc si parintii nu au bani pentru operatie pentru tratament si de multe ori chiar de bani depinde viata unui copil, si citi oameni nevoiasi sunt pe acest pamint si citi bolnavi pe care banii ar ajuta? Deci nu exista sa fii nefericit daca ai bani pentru ca poti fii fericit facind parte dintr-o comunitate care te iubeste pentru ca ii ajuti.
Uneori, imi pare ca aia "prosti" sunt mai fericiti.
Cu cat esti mai inteligent cu atat realizezi ca societatea in care traim are multe probleme, si parca gandul asta te nemultumeste.
Dar inteligent fiind, poti accepta mai usor toata aceasta "situatie" si prin urmare, poti sa ai o stare de liniste.
Atunci de ce în tarile bogate sunt persoane care se sinucid? luam de exemplu danemarca cica e o tara de oameni fericiti dar sunt majoritatea pe antidepresive asa fericiti sunt, hedonismul materialist, lacomia nu aduce fericirea, din pacate traim intr o lume capitalista unde doar banul conteaza, suntem niste sclavi hedonisti
Cum adica sa te simti bine? adica aia saraci se simt mereu rau iar aia bogati mereu bine, serios, daca bag eu acum un film pentru adulti o sa ma simt minunat si ghici ce nu sunt bogat, in gandirea ta vad ca primeaza hedonismul material, placeri pe termen scurt, tipic sclavilor secolului 21 care se mint ca sunt fericiti, sunt pe naiba de asta sinuciderea e atat de frecventa in tarile bogate ca sunt prea fericiti
Https://www.washingtonpost.com/wp-srv/world/suiciderate.html
Country Suicide rates per 100, 000 people
South Korea 24.7
Hungary 21.0
Japan 19.4
Belgium 18.4
Finland 16.5
France 14.6
Austria 13.8
Poland 13.8
Czech Republic 12.7
New Zealand 11.9
Denmark 11.3
Sweden 11.1
Norway 10.9
Slovak Republic 10.9
Iceland 10.4
Germany 10.3
Canada 10.2
United States 10.1
Luxembourg 9.5
Portugal 8.7
Netherlands 7.9
Spain 6.3
Britain 6
Italy 5.5
Mexico 4.4
Greece 2.9
Interesant in viata mea nu m-as fi gindit ca exista statistica pe net despre sinucideri.Wow si judetul meu ocupa un loc fruntas.25.94
Incerc sa te inteleg sincer, depresia nu are legatura cu saracia,bogatia e mostenita genetic sau nivelul de serotonina,dopamina mai mic in creier, ma tot gandesc la asa zisa fericire de care vb si zau ca nu inteleg ce dz e si aia, am plans si cand am avut bani si cand nu am avut, eu consider existenta ceva absurd si orice scop, sens fericire e ceva absurd dar asa e omul o primata emotionala
Japonezii au si cuvant pentru suicidul din cauza serviciului,a orelor suplmentare si stresului generat de viata de workaholic,cuvantul este karoshi.
În general din cauza ca desi muncesc mult si castiga bine.
În mod normal ar trebui sa fie fericiti nu? Ca au o implinire ca fac ceva pentru societate si castiga si multi bani plus ca au una din cele mai civilizate si avansate tari din lume,deci unde e problema?
Problema e ca tehnologia separa oamenii,multi desi au ce isi doresc,sunt singuri, le e greu sa isi faca o relatie, nu exista un echilibru intre munca si timp pentru tine si asta e in multe tari, chiar si la noi daca cauti de munca, deja gasesti greu un 9 to 5, depinde si de ce domeniu ca unele au program flexibil, dar se cauta angajati care sa munceasca 12 ore sau chiar mai mult,sa nu se planga de viata lor sa fie niste oameni cuminti si sa isi plateasca taxele ca statul are grija de ei si la batranete le da pensie, omul de rand nu mai are timp de nimic, de relatii, de familie, banii ii cheltuie de pe o luna in 2 saptamani, e nevoit sa se indatoreze si atunci vin baietii smecheri a.k.a bancherii si propun solutii la problemele vietii tale si te nenorocesc pe viata cu imprumuturi, dobanzi si comisioane.
Normal ar trebui 8 ore munca, 8 ore timp liber, 8 ore somn, daca tu alea 8 ore libere le petreci singur incepi sa vezi cum viata trece pe langa tine.
As mai adauga ca daca ai un stil de viata nesanatos,ceea nu e de blamat cand esti bombardat zilnic cu mii de reclame la fast-fooduri,mancaruri nesanatoase si dincolo de mancare,foarte multe produse de care chiar nu ai nevoie,dar ei te conving ca tu ai nevoie de lucrul ala ca sa ajunga unde vor ei,la tine in portofel,nu te simti energic,ai amețeli,nu te simti bine,stresul te distruge zilnic.
Ca sa reusesti in viata trebuie sa te lupti constant cu mediul asta toxic in care traiesti,chiar si cele mai inofensive lucruri au ceva putred in spate,de aia mancarea proasta trebuie evitata,sa faci miscare,sa nu ai vicii,alcool,tigari,droguri ca alea doar te arunca mai adanc in prapastie,oferindu-ti iluzia unei stari de fericire care e de scurta durata.
Ar fi multe de adaugat,dar nu banii,ci oamenii si ideile din jurul nostru sunt problema.
Nu sunt cea mai spirituala persoana,nicidecum religioasa,sunt mereu in contradictie cu mine si imi schimb ideile repede dar cand te uiti atent la sistemul in care traim si cum esti el conceput,nu ai cum sa nu iti pui intrebari mai profunde,parca citatul asta capata alt sens,pentru ca e adevarat,suntem condusi ca niste oi,suntem papusi controlate,daca nu ai un spirit puternic esti destinat sa esuezi in viata,de aia multi se sinucid ca nu mai suporta, ca se simt ei impotriva tuturor, unde e democratia si la ce mai e buna, cand unul care are bani face ce vrea controleaza tot, iar altul moare de foame?
For we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this world, against spiritual wickedness in high places.
Deci cine e de vina ca ajung oameni capabili mental si fizic, cetateni buni ai societatii sa isi puna capat zilelor pentru nimicuri? Cei care au statutul cel mai inalt in societate, hai sa nu zicem 100% toți, dar un procent de 80-90% ei sunt de vina pentru ca ei promoveaza ideile astea toxice sa te tina in lanturi,prin legile pe care le voteaza,prin oamenii pusi in functii inalte,deci e tot un fel de dictatura dar nu e pe față ca in comunism,jos cu politicienii corupti,jos cu liderii religiosi,vaticanul,jos cu avocatii,judecatorii corupti,toti se spala pe maini, le pierzi urma, si daca incepi sa intelegi ce se petrece si cum ajung unii sa controleze monopolul, iti dai seama ca nu ajuta cu nimic ca stii toate astea, pentru ca esti intr-o lupta continua cu un sistem defect si oamenii isi vad de vietile lor si uita repede si multi care vor sa lupte cu statul si cu oamenii astia care distrug viitorul tinerilor si isi bat joc de oameni sunt redusi la tacere rapid.
"Eu am citit că sărăcia aduce prostie și nefericire"
-de acord cu asta.
Banii sunt o reusita, nu au cum sa aduca depresia.
Ai citit prost. Ignorance is bliss. Cel putin la noi sarantocii de multe ori sunt mult mai fericiti ca astia care au mai multi bani - si cu mult mai multe griji, din diverse motive.
Aici majoritatea oamenilor gresesc.
Banii nu aduc depresia, insa nu aduc nici fericirea sau implinirea asa cum ar crede majoritatea.
Asta nu stiu multi oameni, se considera nefericiti din lipsa banilor, iar dupa ce fac banii, ajung sa constate ca tot nefericiti sunt.
Banii sunt doar o fericire de moment.
Eu nu am spus ca nu ai nevoie de bani in viata.
Eu am spus ca multi oameni isi pun fericirea in bani(se considera nefericiti deoarece nu au bani) iar cand ajung sa constate ca desi au bani, tot nefericiti sunt, ajung in depresie si chestii de genul.
Au fost multi milionari, oameni de afaceri de succes care s-au sinucis dupa ce au ajuns la apogeu, oare de ce?
Banii sunt un rau necesar, si asa vor ramane.
Este fix invers. Prostia aduce saracie. Nu-mi poti spune tu mie ca un om destept este si sarac.
Modul in care îi faci sau modul în care îi cheltui e posibil sa aduca multe probleme, dar daca esti isteț si știi ce sa faci cu ei, banii sunt o unealta foarte bună.
Daca ai depresie poți să ai toți banii din lume tot un nefericit rămâi. singuratatea in cele mai multe cazuri aduce depresia sau neputință de a te integra undeva, sau că nu ești apreciat la adevărata valoare sunt multe... Lipsa banilor aduce depresia. Da sărăcia aduce nefericire așa e.