Exista atat rau cat si bine pe pamantul asta, sunt cazuri in care nu putem ierta orice prostie facuta de cineva ca si cum ar fi acest exemplu: daca unu iti violeaza mama sau iti omoara familia nu l-ai mai ierta si i-ai dori cea mai crunta pedeapsa de pe lumea asta. Totul depinde de gravitatea gresealii care o comite omul se iarta sau nu.
Da, a nu ierta si a ura pana la dori cea mai crunta pedeapsa e prima si cea mai umana reactie. insa sa nu uitam ca in cazult dat de tine, un agresor sexuel sau un criminal in masa este victima a unei violente. so. oare de ce sa nu intelegem actul sau inainte de al pune la executie? al intelege nu e usor insa este util, pentru ca ura nu ajuta la nimic. si uneori al ierta in sensul de a nul ura si de ai oferi sansa de a "redeveni om", crede-ma ca face minuni, exista victime ce declara ca zicand pur si simplu " te iert" au determinat o schimbare enorma astfel incat criminalul s-a dus la politie pentru a raspunde in fata legii lasand victima in viata. iar victima a iesit din traumatism mult mai usor decat victimele ce nu iarta. si nici ca victima nu e usor sa ierti insa, e un adevarat leac
Un exemplu asemanator cu niste pacienti pozitivi si altii pesimisti, cei care erau pozitivi au trait mai mult si ceilalti au murit mai repede.
Eu zic ca reactiile umane sunt normale, mai intai șoc, negare, furie, tot pachetul, dar astia sunt pasii pentru finalitatea drumului, acceptarea. Nimic nu este mai minunat in lumea asta decat sa il iubesti din toata inima pe cel ce ti-a facut rau...simti atat pace si eliberare. Toti avem in noi pe Dumnezeu si toti suntem pe rand victime si agresori.
Deci, din perspectiva iertarii, de acord, acest sentiment nutrit de victima determina schimbari miraculoase uneori pentru agresor, dar intotdeauna pentru ea. Plus ca un sentiment negativ, cuibarit in inima mult timp, la un moment dat se localizeaza intr-un organ.
Ca sa nu ma apuc sa scriu romane, voi expune o singura idee:
fiecare dintre noi suntem iubiti de cineva si iubim pe cineva, dar asta nu inseamna ca noi meritam iubirea altora si altii iubirea noastra!
As zice ca fiece merita iubire, pentru simplul fapt pentru ca fiece merita viata. oare de ce am impresia ca lumea a uitat ce vrea sa insemne cu adevarat iubirea?
Normal ca fiecare merita iubire, tocmai de aceea ti-am spus ca fiecare om de pe planeta e iubit si la randul sau iubeste
Si totusi ce vrea sa insemne cu adevarat iubirea?
Putine persoane mai stiu sensul adevarat al iubirii aici conteaza optimismul sa gandim ca vom avea parte de cineva fidel si eu una care ma va iubi de-a binelea.
Iubirea e sentimentul profund de pace si intelegere fata de lumea intreaga, iubirea in zilele actuale este perceputa la sensul de a avea pe cineva etc etc.
insa cand intelegem sensul profund universal al iubirii fata de celalalt vom ajunge la un nivel profund de perceptie a lumii, a raului si a binelui.
iubirea este afectiunea si nevoia profunda de a oferi pace celorllalti fara ai judeca, fara a le intoarce spatele daca ne fac rau, daca ne detesta, iubirea profunda o invatam prin suferinta extragand lectia de viata pozitiva,
am invatat iubirea universala prin ani de experienta, prin ani de sentimente mai mult sau mai putin "dragute", am invatat prin incercare'eroare, am invatat prin inchidere-efect si deschidere-efect. am invatat iiubirea prin ocazia de a fi lucrat cu copii handicapati, de a fi lucrat in oncologie, de a fi lucrat in mediu vioolent...
iubirea o invatam in ani
M-ai pus rau pe ganduri! Efectiv nu mai stiu ce sa zic... Sincer sa fiu nu mi-am pus problema asa nicicand! Fara nici o obligatie, tin sa-ti multumesc si sa iti urez un an nou fericit!
Nu ai de sa imi multumesti. Un an nou fericit si tie!
Shontellle întreabă:
Cipi1212 întreabă: