Atunci nu ar mai fi fost vazut ca un criminal, ci ca un adevarat dictator nationalist vizionar, rang ce il merita pe deplin.
Vad ca tu gandesti intr-un mod pozitiv despre Romania si teritoriile sale pierdute. Iti recomand cartea lui, Mein Kampf, unde avea aceleasi planuri de unire a tuturor germanilor de peste granita. A vrut sa cucereasca cat mai multe teritorii si sa devina un imperiu colonial ca si englezii sau americanii insa nu a vrut sa creeze acele colonii pana nu-si vedea toti fratii germani uniti sub acelasi imperiu.
Cartile de istorie si media nu-l promovau atat de mult, ramane oricum un psihopat si un multiplu criminal care a facut prapad, insa lumea il pune la zid in special pe el, Stalin, camaradul lui de generatie a facut mult mai multe victime dar nu a fost la fel de mediatizat, cumva explicabil pentru ca imediat a venit comunismul in lume si toate mizeriile au fost ascunse sub pres.
Faza este ca ar fi castigat razboiul daca nu facea holocaustul din doua motive. 1. Erau foarte multi savanti germani de origine israelita care-l putea ajuta sa faca bomba nucleara, cel mai bun exemplu fiind Einstein [dar in schimb au fugit la americani]. 2. Nu ar fi fost un lucru atat de semnificativ dar m-am decis sa adaug si acest lucru. Hitler a omorat 6 milioane de evrei. Daca nu ar fi fost omorati si discriminati, ar fi putut sa se adune cateva sute de mii de soldati evrei. Da, faza este ca granitele care exista acum sunt unele incorecte. Nu doar la noi, asa este mai in toata Europa. De exemplu, Germania nu doar ca ar trebui sa redevina atat de mare precum era inainte de 1918, dar ar trebui sa se uneasca cu urmatoarele tari: Austria, Liechenstein [iertare daca am scris gresit] si cu Luxemburg. Aceasi problema o are si Italia. San Marino si Vatican [care e o prostie, apropo] ar trebui sa fie ale Italiei. La fel si cu Corsica si cu Savoia. Si Japonia ar trebui sa recupereze isle Kurile. Si mai sunt o gramada de exemple. Dar cu imperialismul si cu colonialismul nu is de acord. Fiecare popor ar trebui sa fie unit sub tutela unui singur stat indenpendent.
Eu sunt de acord cu imperialismul colonial. As fi vrut sa castige nazistii razboiul pentru ca ei se bazau foarte mult pe stiinta si eugenism. Am fi fost un continent aproape in totalitate german. De-asta si aveau conceptele rasiale impotriva evreilor. Voiau o natie cu germani puri pentru ca erau extrem de destepti. Nu degeaba dupa capitulare americanii iau capturat pe inginerii germani carora le-au dat de ales: ori muriti pentru crimele de razboi, ori ne faceti bomba atomica. Oricum, orice am zice, germanii sunt buni la toate si mereu au fost si sunt foarte destepti. Doua razboaie mondiale pierdute si in continuare este a 3-a putere mondiala. Pacat ca nu a avut colonii. Merita sa fie o tara a carei limba sa fie printre cele mai vorbite din lume. Nici cu natalitatea nu sta bine, sunt in scadere.
Imperialismul colonial e ok cat timp nu exista alt popor acolo. "Americanii" sunt niste magari,n-are rost sa-ti pui intrebari. Da,cel mai important popor a fost cel german [dupa latini,greci,egipteni si celelalte popoare din Orientul Mijlociu,bineinteles]. Ei au dat foarte multi oameni geniali [bine, unii erau etnici evrei dar tot ei le-au dat educatia]. Daca nu venea Hitler, Germania nu ar mai fi fost la rang de putere mondiala, parerea mea. Bine, de fapt este a 4 putere mondiala dupa China [si aia au fost un popor foarte important] care a reusit sa se dezvolte foarte bine dpdv economic. Eu as fi zis sa se faca asa: Toti etnicii evrei [care doreau] sa se mute in Israel si sa devina tara independenta [bine, asa s-o si intamplat dar mult prea tarziu]. Si cu rromii aia as face la fel. Sa fie dusi in India. Nici noi nu stam bine cu natalitatea, dar din alte motive.
Hitler era acum un mare necunoscut, asa cum e în lumea artei, deși picta și a dat la arte.
Cind a întrat în politica, adversarii lui rideau de el, cum se ride azi la noi de Sosoaca, căci vedeau ca nu e cine știe ce de capul lui (avea doar darul oratoriei cu care își cistiga adepții). A fost o greșeală imensa ca și - au subestimat adversarul. Conjuncturile ulterioare au făcut ca Hitler sa ajungă ce a fost.
Ai cunoscut americani? Sigur nu. Altfel, nu ii făceai măgari. Eu am cunoscut, mulți, și toți au fost oameni deosebiți. Nu zic ca ei nu au uscături, dar cultura lor ne e net superioara. Am cunoscut și din alte popoare, dar americanii i-au surclasat. Poate doar suedezii și danezii mai sunt la același nivel.
Vreau sa zic ca statul american este magar. Si "americanii" nu au o cultura, is niste colonisti.
Or fi ei coloniști, dar se poarta mult mai frumos ca noi, și nu e doar educația, am cunoscut și oamenii simpli, fără educație, dar care puteau da lecții oricărui roman.
Oricat de frumos s-ar purta, eu nu ii am deloc la inima. Nu au facut nimic bun pentru noi. Nu trebuie sa avem asteptari de la nimeni. De aceea sunt anti-globalist.
Te aștepți sa vina americanii sa facă ceva pentru noi?!? Ce e o țărișoara mica ca România pentru ei? Ar fi ca și cum noi ne -am gindi la cei din Sri Lanka. Dacă ție nu îți pasa, de ce le -ar pasa lor?
Și totuși. Cind aveam 24 e ani, am cunoscut o familie de americani. El era medic, șef de spital la ei, și a venit la noi sa ajute spitalul județean din Timișoara. A adus echipament și a pus pe picioare secția de terapie intensiva. De la el știu (s-a crucit cand a văzut ce e la noi) ca spitalele de la noi arata mai rău ca pușcăriile de la ei. Și nu e singurul caz. A mai fost un grup de medici, vreo 20, care au venit la noi și acordau consultații și tratamente (medicamente) gratuite. Atunci, fiind din echipa de organizare cu alții romani care i-au ajutat, am văzut ce capacitate organizatorica au, am avut mult de învățat de la ei. Și mai sunt și alte cazuri. Deci, nu zi ca nu au făcut nimic bun pentru noi.
Era mai bine asa. Acum e rau multi imigranti - infractiuni si dezastre oriunde ai merge. Nazistii erau severi si toata lumea stia de frica lor. Iti vezi de viata o duci bine
Și ce ai fi vrut sa facă statul american pentru noi? Și de ce pentru noi? Dacă pentru noi, ar trebui și pentru alte cateva sute de tari, în special cele din Africa, care sunt mai neajutorate decat a noastra. Pare ilogic și fără sens ce spui.
Ar fi inventat sovieticii povestea holocaustului si daca nu l-ar fi facut Hitler.
Oh stai...
A facut holocaustul, nu poti sa negi asta. Dar americanii si sovieticii l-au prea demonizat. Era un mic copil pe langa Mao si Stalin.
Noi am ajutat niste tari africane sa stii=]]Am facut scoli si spitale acolo pe vremea comunismului.
Erau niste parti bune, de exemplu Mussolini a scapat de toti mafiotii.
Ehe, atunci a fost altceva. Alte vremuri, alt sistem. Cind eram în liceu, în cadrul liceului erau doua cămine pentru elevi, dar mai erau și doua cămine pentru studenți arabi care învățau în facultățile noastre. Mulți arabi care nu au avut nici o șansă în tarile lor au ajuns medici aici. Raed Arafat e unul din acei studenți ce au venit sa învețe la noi. A fost o parte bună a comunismului.
Unele parti au fost bune [pe care trebuie sa le adoptam si noi] si altele au fost proaste. De aceea trebuie sa invete copii istoria bine. Caci istoria chiar ne invata lucruri.