Scopul romanului nu a fost sa ilustreze toate pacatele omului ci cele trei ipostaze fundamentale ale omului.Dmitri, cel mai în vârstă, e un exponent al senzualismului și al trupului. Ivan, reprezintă intelectul, rațiunea.Alexei ("Aleoșa"), personajul protagonist, e simbol al trăirii spirituale și al apropierii de Dumnezeu.Nu a mai vrut sa spuna nimic in plus ne-a lasat pe noi cititorii ca la terminarea lecturii cartii sa meditam despre ceea ce ne-a propus el :conflictul apărut între ateism și conștiința religioasă.
Hmm. nu știu ce sa spun. Dar se spune ca el chiar voia sa scrie partea a doua a romanului. Ma rog, oricum este o capodopera completă, chiar dacă nu a reușit sa scrie tot ce a vrut. (
Am citit-o acus 10 ani cred ca o sa-l mai citesc o data stiu ca in timpul lecturii m-am orpit de multe ori sa reflectez asupra celor citite si subliniam anumite pasaje ale cartii. Ceea ce scrii tu ca ar mai fi vrut continuare asta nu stiu nu m-am interesat dupa.Mie m-i se parea completa asa cum era.
Frații karadglar, e un serial turcesc inspirat chiar din acest roman. Mi-a mi-a plăcut, deși nu am putut vedea decât 7 episoade cu subtitrare. Ma rog, are 40 și ceva de episoade, dar personajele sunt foarte puternice.
Turcii ăștia cum știu sa interpreteze, mai rar! Asta spune multe despre ei.
LinaLina35 întreabă: