anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oare cine nu se regaseste in definitia de mai jos?

Ne place să fim de acord cu oamenii care sunt de acord cu noi. De aceea vizităm doar site-urile care exprimă opiniile noastre politice şi stăm împrejurul celor care au opinii şi gusturi similare. Avem tendinţa de a ne distanţa de indivizii, grupurile şi sursele de ştiri care ne fac să se simţim neplăcut sau nesiguri cu privire la opiniile noastre – fapt pe care psihologul comportamentist BF Skinner l-a numit disonanţă cognitivă. Tocmai acest mod preferenţial de comportament e cel care ne duce la tendinţa de confirmare - actul frecvent inconştient de afiliere doar la perspectivele care susţin punctele noastre pre-existente de vedere, în timp ce ignorăm sau respingem opiniile - indiferent cât de valabile sunt - care ameninţă viziunea noastră asupra lumii. Şi, în mod paradoxal, Internetul a înrăutăţit chiar şi mai mult această tendinţă.

4 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Exista o expresie care inca este valabila:"Toți cei ce se aseamănă se aduna".

| FreddieM a răspuns:

Cu siguranta eu nu si multi altii. Opinia personala este una din o multitudine de alte opinii, dar nu inseamna ca a mea e cea corecta si valabila si dimpotriva, fiind un caracter autocritic in continua dezvoltare, prost as fi sa nu iau in considerare celelalte moduri de gandire, ca si punct de riferiment fata de pozitia mea. E falsa ideea care spune ca avem puncte de vedere pre-existente, si chiar asa sa fie, orice idee sa poate schimba in urmatoarea secunda

| TristanTzara a răspuns:

Așa ca să nu rămână fără comentarii, zic că eu; știi de ce.

| existiertnichtmehr a răspuns:

Poate eu...