anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oare de ce cand cineva isi deschide sufletul spunand ceva care ii apartine cumva numai lui, primeste doar tacere? De ce unii oameni pur si simplu resping pe cei cu anumite probleme de sanatate? Intreb in modul general, cine vrea raspunde!

Răspuns Câştigător
| remus a răspuns:

Cei care crezi ca se distanteaza de persoanele suferinde au din punctul meu de vedere doua motive; - ori au ei probleme mult mai grave de sanatate ori pe cineva in familie. -intodeauna spunem problema mea este cea mai grava si lasam pe planul doi pe cei din jurul nostru. Nu trebuie sa dramatizezi, fii linistita ca sunt oamenii care se pleaca asupra suferintelor semenilor.

8 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu cred ca e vorba de respingere. Sau nu intotdeauna. E vorba de faptul ca, uneori, cand auzi problemele celui de langa tine, nu stii care ar fi cel mai bun sfat pe care i l-ai putea da.
Cu cat ne e mai apropiata sufleteste o persoana, cu atat ne e mai greu sa gasim cuvintele acelea magice care ar putea-o ajuta/incuraja.
Iar cand e vorba si de probleme de sanatate, e si mai greu. Aproape te simti vinovat ca tu esti sanatos ca un cal, iar cel de langa tine sufera si tu nu stii ce inseamna suferinta lui. Ti-o poti doar imagina, dar nu o simti, iar asta e atat de frustrant, incat te lasa fara cuvinte.

| JeSa a răspuns:

"... tacere?" Pai as putea spune ca in cazuri foarte des intalnite, cei din jurul persoanei care sufera, nu suporta ei insisi durerea intensa si atunci incep sa respinga acea persoana, rasplatind prin "a tace" ori tacerea de foarte multe ori poate fi catalogata ca fiind "un raspuns", in cazul de fata, atunci cand o problema - te macina - doresti sa o ascunzi, lasanda-o nediscutabila, adancesti tot mai mult (problema) si totodata se va rezolva si foarte greu.
Poate ca multi dintre noi nu intelegem sau nu simtim cu adevarat importanta - comunicarii - mai ales intr-o relatie in care limbajul poate fi complet diferit de al tau, si asta pentru ca fiecare a crescut in diferite familii. ...ca o paranteza, intotdeauna comunicarea e cea ce mentine "flacara" iubirii - mereu aprinsa - jucand rolul cu privire la modul de a salva momente de impas...
"De ce unii oameni pur si simplu resping pe cei cu anumite probleme de sanatate?" - deoarece refuza sa asculte punctele de vedere ale altora legat de sanatate sau pot spune ca ceva e cert - "este mai usor sa previi decat sa tratezi" ori - le resping(pct. de vedere) din principiu pentru ca doar ei nu se afla in postura, totul tine de respect - ce devine in situatii delicate - greu de cunoscut in mod aprofundat...pana la urma, oricine se confrunta cu o situatie dificila intr-un moment sau altul, dar asta nu inseamna sa-ti pierzi increderea, de a neglija persoana de langa tine, ba mai mult de a te cobora la un nivel de inferioritate, dovedind ca esti neputincios, fugind de responsabilitate si asa mai departe; o fapta buna tine de bunavointa ( fiecaruia), mai ales a salva din momente dificile, prin colaborare, automat vei putea schimba si indrepta multe rezultate esuate.
Asadar, cu alte cuvinte - rezultatele - ce pot fi schimbate in viata, tin de sanatatea noastra, de nu e - nici fericire nu e, ce este determinata de o relatie adecvata de natura ori sanatatea si boala au originea in sistemul ce tine de energie pozitiva!,, deci aproape orice poate fi salvat ca un "dar" bun voitor - atunci cand constientizezi ca ai de construit sau mentinut o relatie cu cineva, iti doresti sa salvezi fericirea(salvand te salvezi pe tine!).
As mai putea spune ca rigiditatea unora vizavi de sanatate nu ar trebui sa o detina intr-o relatie, fiindca duce la mari deservicii, ca exemplu - ramai respins, neajutat, bolnav, etc., etc.; mai zic ca, nu putem sa ne insanatosim daca continuam sa ne "poluam" corpul in negativitate, afectand traiul/modul de viata.
Sanatate!

| remus a răspuns:

Nu stiu, posibil sa apara mai tarziu...

| angelinthedark a răspuns:

Din rautate... daca un om are probleme de sanatate nu e vina lui, daca asa a fost sa fie, oricine poate fi in locul lui si ar trebui sa existe mai multa bunatate si sa ajutam, sa fim alaturi de cei care au probleme de sanatate, nu sa ii respingem si sa ii privim cu dispret, eu nu as putea sa resping o persoana cu probleme de sanatate, lumea e rea si nu se gandeste ca poate fi in locul acelei persoane ca nu se stie ce aduce viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1. Se pare ca omul cu atatea griji pe cap nu se mai implica in ale celorlati asa se explica tacerea.
2. Problemele sunt multe si sa mai ai rabdare cu cineva bolnav cand pentru tine om sanatos n-ai rabdare (nu procedez asa, este doar un efect al societatii moderne ).
3.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am trei raspunsuri dar nu vad decat unul. de ce?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu zic ca oricat de ocupati am fi to trebuie sa ne facem timp asa, din cand in cand macar pentru cei dragi, am pus intrebarea in modul general, stiu ca este greu sa faci fata la toate problemele, insa asta este, se poate daca vrei! multumesc la toti pentru raspunsuri!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gangster, iar ti-ai bagat link-ul pentru furat voturi? Macar daca spui ca prin link-ul ala primesti un vot, ca sa stie lumea de ce vrei sa fie accesat.