| SimplyBlue a întrebat:

Oare de ce după ce ai făcut operație de micșorare a stomacului nu mai ai voie sa bei apă în timp ce mănânci?
Am auzit la televizor, la o emisiune, nu am făcut eu o astfel de operație.

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Sunt persoane care ajung intr-un stadiu extrem de periculos, unde viata le este periclitata, iar singura lor salvare e operatia de micsorare a stomacului.
Pe treaba cu bautul apei, presupun ca se refera la evitarea atingerii senzatiei de saturatie/stomac plin doar de la apa. Stomacul e oricum mic, el trebuie sa "pape", nu sa stea cu apa. Poate o mai fi si ideea ca apa in combinatie cu alte alimente le-ar putea creste volumul. Ori faza cu dizolvarea sucurilor gastrice.

4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Poti sa bei dar nu prea mai ai loc sa mai si bei pe langa mancare.
Si oricum taierea de stomac nu e okey, tenta de a manca nu de la stomac, ca dovada cand bunica era la spital si facea perfuzie cu glucoza, nu avea foame deloc desi stomacu era gol.
Cum au scos aia glucoza cum bum a venit foamea.

Iar de la cap poate veni, eu de ex cand eram in perioada de aveam pofta mare de mancare mancam mult, cand se dusese problema mancam putin cu acelasi stomac.

| relian a răspuns (pentru Mosotti):

Tentatia dea minca no fi de la stomac, dar daca ai unde baga bagi ca spartu laughing
De aia aia elimina din stomac sa nu mai ai unde baga ca nesatulu ala laughing
Referitor la glucoza, pai deti faci perfuzie nu mai maninci o saptamana laughing aia e energie curata, normal ca nu mai ai foame.Iti este foame, sete atunci cand organismul cere, cand are nevoie.
Chehstia este ca datorita unor doctori de astia "destepti"aia ce bagau lonzinca aia 3 mese pe zi, 5 scaune, 2 -7 litri de apa pe zi, uite asa sau ingrasat oamenii.
Omul si aoricare animal trebuie sa manince si sa bea doara cand ii cere organismul, nu am foame nu am bag in mine 3 mese si 5 scaune laughing

| Mosotti a răspuns (pentru relian):

Pai daca nu mai iti vine, nu mai bagi, ca si eu cand eram in faza aia de nu mancam mult, nu mai intra, chiar daca stomacu era mai mare, pana atunci aveam in frigider 20 minieclere, dupa 2 zile cand am intrat in faza de nemancat mult, am luat un miniecler si cand am bagat in gura nu mai avea gust, era ca si cum as fi mancat 50 de din alea inainte cu 10 minute.
Le-am dat la prieteni ca sa nu le arung.

Intram in cofetarie pe stomacu gol si imi venea sa vomit doar la miros, tot asa, ca si cum mancasem 5 prajituri inainte si eram satul de dulciuri.

Capu conduce tot. Nu e nevoie sa tai din stomac sa nu mai mananci, ca nu mai poti din cauza ca nu mai intra psihic. De aia multi cu stomacu taiat recidiveaza, pentru ca n-au rezolvat problema de la cap.

Normal ca la glucoza ai energie si nu mai mananci, dar asta am vrut sa scot in evidenta, ca desi stomacu e gol si mare, nu mananci.

Ne-am nenorocit ca jigodiile astea au pus pentru profit pe piata toate otravurile de copiii sunt mai bolnavi ca parintii. Nici nu e vb de trei mese alea, ca daca mananci ce trebuie nu ai probleme.
Si eu sunt de acord cu tine, nu am voame nu bag trei mese.
Biscuiti, ciocolata, merdenele, gogosi, pizza, croissante, sucuri cu zahar, toate jigodismele care distrug.
N-am vazut si eu o tara unde sa nu exista asa ceva, sa fie doar ce e sanatos, sa nu gasesti altceva.

Daca in 1992-1996 in curtea liceului meu nu era nimic, in 2006 deja aveau chiosc in curte cu nenorociri.
Cand nu era nimic nu puteai sa pleci sa te duci la alimentara ca nu aveai timp in pauza, deci se lega treaba f bine.
Pe langa ca ingrasa si nenoroceste omu, se duce dracu si dantura de la zaharu ala.

| 1997onur a răspuns:

Doamne în ce zile sa ajuns sați tai stomacul ca să ce? Sa fi mai slab și sa arăți mai sexi sau ce? păcat nușii dau seama ca ei dacă fac asta nu fac nimic altceva decât sași pună sănătate în mare pericol și nu schimba nimic faptul cași taie stomacul ca tot batoza este dacă nu faci sport uite și eu mai îngrășat am luat 14 kile înapoi aveam 70 kilograme acum am 84 kilograme da asta nu înseamnă că trebuie Doamne ferește să-mi tai stomacul wtf bro nu mai mănâncă dulciuri mai tai din porțile de shaorma cu usturoi și booom aia e mai bag câteva ture duminica de alergat și booom×2 sa ajuns prea de tot sați stai stomacul...

| SharpEagle a răspuns (pentru 1997onur):

Sunt persoane care ajung intr-un stadiu extrem de periculos, unde viata le este periclitata, iar singura lor salvare e operatia de micsorare a stomacului.
Pe treaba cu bautul apei, presupun ca se refera la evitarea atingerii senzatiei de saturatie/stomac plin doar de la apa. Stomacul e oricum mic, el trebuie sa "pape", nu sa stea cu apa. Poate o mai fi si ideea ca apa in combinatie cu alte alimente le-ar putea creste volumul. Ori faza cu dizolvarea sucurilor gastrice.