| RAY a întrebat:

Oare sunt pe aici oamenii care le plac doinele?
ca as vrea sa i cunosc

Răspuns Câştigător
| oprescudorin11 a răspuns:

Da! Oi fi ochit in cioara dar ai nimerit in mine ( ca sa nu zic 'vaca'). Imi plac doinele de toate felurile:'doina 'ca fenomen literar promovat de mai toti artistii, poetii romani. Incluzand pe Eminescu, 'doina ' lui este cutremuratoare, dar si alti poeti si compozitori, de obicei anonimi.In plus, chiar cuvantul analizat, printre putinele care alterneaza mangaietor consoanele cu vocalele! Deci muzical, armonios.
Doina' este un concept strict romanesc, nu exista in opinia mea ceva echivalent in lirica universala.Nu intru in amanunte.
Pe de alta parte, Dumnezeu mi-a oferit de-a lungul vietii, cateva Doine, femei, fete.
Una dintre ele mi-a fost 'fidea' ', chiar dupa tradare.Cand mi-a fost cel mai rau, poate a fost singura persoana din lumea asta, care m-a ajutat minimal dar neconditionat, pansandu-mi ranile, salvandu-mi viata(practic), si increderea in mine insumi, care-mi disparuse!(la un moment dat). Cred ca 'numele ', verbul, cuvantul isi pune amprenta asupra intelesurilor.
Iti place man?
Mie imi plac.As face o corectie, de care sa nu te superi:'oameni carora le plac doinele' in loc de ce ai scris tu.Dar ideea imi place.

| RAY explică (pentru oprescudorin11):

Nu-i nimic asa invat romana, nu ma supar man daca imi spui cu ce gresesc, nu ca uni care se dau mari genii, eu mai ascult din ardeal ca de acolo e mama, tu de unde esti?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru RAY):

Din 'bucuriesti'! Aici m-am nascut.(sunt o combinatie ciudata, poate roman adevarat:ceva ardelean, ceva moldovean si ceva regatean, in fine, dupa ultimile analize genotipice, mi-am pastrat in proportie de 97, 05% puritatea ariana.Alde mine oricum sunt pe cale de disparitie si nu regret! Nu eram viabili! Are dreptate si 'scoala lui Darwin". Bafta noii generatii mai dotate! Va tin pumnii, cu drag!

Copii nu ai facut man?

Doar unul.

Sasi traiasca, azi ce ai mai facut?

Nimic important.

Eu mi-am luat un telefon nou, putem pastra legatura daca doresti prin mesaje?

OK

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat