Acum 13,8 miliarde de ani a aparut si timpul si spatiul, desi exista timp, cauza lor nu o stim inca
Având în vedere ce susții aici, ai dreptate, ești paralel rău de tot. Cu tine începe paralela din afara timpului.
"Am vrut sa dau un raspuns polemic " puteai sa dai un raspuns in contradictoriu si fara sa jignesti
Puteam, dar dacă nu te jicneam, nu te trezeai la realitate, rămâneai în balta călduță a propriilor tale convingeri limitate de egoul orgolios.
Se scrie jigneam si nu pe mine mai jignit ci pe userul care o pus intrebarea )) eu cand ti am dat raspuns ma refeream ca puteai sa ii dai un raspuns contradictoriu si fara sa il jignesti, dar dumneavoastra vad ca imi raspundeti mie ca si cum as fi pus eu intrebarea ) sigur esti ok? intreaba un prieten
Da, sunt ok, ți-am răspuns ție, căci tu aveai acum nevoie de această clarificare. Mi-e scârbă de smiley care se bâțâie pe ecran și de cei care le folosesc.
Eu nu aveam nevoie de nici o clarificare eu doar vam raspuns ca puteati sa il contraziceti si fara sa jigniti, pe mine nici nu ma intereseaza acest subiect daca va este scarba puteti lua o lamaie sa va treaca.
O să iau și alte măsuri mai radicale. Se numesc ignor, de la caz la caz.
Nu trebuie sa dati ignore sunteti un domn foarte inteligent de la care cu totii avem ce invata atat ca nu trebuie sa jigniti oamenii care au mai putine cunostinte ca dumneata. Eu va spun sincer ca uneori raman masca cand vad ce raspunsuri dati in sensul bun dumneavoastra ar trebui sa fiti un exemplu pentru noi dar cine sunt eu sa va spun aceste chestii sunt un nimeni scuze ca vam deranjat si va urez multa sanatate si daca simtiti nevoia sa ma jigniti o puteti face eu nu o sa va mai raspund
Exista timpul. Singura chestie care e inconstanta este perceptia noastra asupra timpului. Timpul in sine este stabilit in stransa legatura cu miscarile planetelor.
Nu iti inteleg parerea cu lumea paralela. Nu prea are nici o legatura cu notiunea de timp ci cu cea de perceptie a realitatii. Eventual puteai sa ajungi la concluzia ca exista bucle temporale...dar asta cu dimensiunea paralela nu o pricep. De unde ai scos-o si cum ai legat-o de notiunea de timp? Care iti e viziunea? De ce am trai intr-o dimensiune paralela? Paralela fata de ce? Realtitatea ta fata de a mea? Ideea ca traiesti vesnic? Fara argumente nu ai cum sa te faci inteles.
Chiar ieri am vazut un film despre acest subiect, prin gaura de vierme care a fost un serial tv intre anii 2010-2017 dezbate foarte interesant. Dupa parerea mea daca nu e timp de ce imbatrinim, de ce murim? Daca nu este timp de ce este asa de greu sa ne sculam daca nu dormim suficient? la astea nu am gasit raspuns.
parafrazand un om destept:
spatiul in care traim e tridimensional, deci putem exprima pozitia oricarui punct de pe glob utilizand trei coordonate (raportate la o anume origine, sa zicem centrul pamantului). presupunem ca vrem sa ne intalnim in fata ateneului roman; desigur ca, alegand de comun acord valori corecte pentru coordonatele x, y, z in sistemul de referinta susmentionat, vom ajunge amandoi in aceeasi pozitie. atunci cum explici faptul ca nealegand si un moment in timp nu ne vom intalni, probabil, niciodata?
orele, zilele, saptamanile, lunile si anii au fost create de om; la fel si metrul sau kilogramul. timpul – nu prea.
Și timpul este un construct uman. Am despre aceasta un eseu. Merită să îl citești. Sunt singurul din toți cei pe care îi cunosc, inclusiv din texte mai savante, care am dat această clarificare timpului.
https://dosarelexsikix.blogspot.com
Da, le-ar fi luat un anume timp. Dar ca să vorbim noi doi acum despre timp, cineva din noi sau dintre strămoșii noștri trebuia să fi inventat acest concept. Astfel, bile și alte entități care să se miște au existat de la Big Bang încoace, și ele de atunci se tot mișcă. Dar când ele se mișcau conceptul uman de timp nu exista. El, timpul din capul omului, este ceva apărut o dată cu oamenii.
Galileo Galilei (1564-1642) A fost primul om de stiinta care a demonstrat ca timpul est eun parametru-cheie in legile miscarii. Legenda spune ca, in timpul unei plicticoase slujbe religioase, Galilei se juca penduland un felinar si astfel a descoperit principiul ceasului cu pendul, in iunie 1637.
Isaac Newton (1642-1727) Si-a fondat teoria despre timp in anul 1686. A considerat ca intregul Univers este aidoma unui mecanism de ceasornic si ca partile acestuia se misca cu precizie matematica, stabilita de legi fixe si previzile. Timpul lui Newton este absolut si universal, acelasi pentru toata lumea, si nu depinde de modul in care se misca indivizii.
Alexander Friedman (1888-1925) A demonstrat ca un univers infinit aflat in continua expansiune poate avea un inceput localizat in timp – reluand astfel ideea Sf. Augustin. Modelul matematic prin care explica expansiunea Universului este prima teorie in care se foloseste termenul de Big Bang.
Albert Einstein (1879-1955) A revolutionat ideile lui Newton. A demonstrat ca timpul nu este absolut si universal, ci e relativ. Astfel, timpul tau si timpul meu nu sunt aceleasi daca ne miscam diferit, pentru ca timpul se dilata prin miscare. Einstein mai spunea ca „trecutul, prezentul si viitorul sunt doar iluzii."
Hermann Minkowski (1864 -1909) A aratat ca teoria lui Einstein despre relativitatea timpului implica o legatura inexorabila intre timp si spatiu – notiuni ce nu pot fi separate. Minkowski afirma ca „de acum inainte, timpul si spatiul in sine sunt sortite sa se vestejeasca pana vor ajunge simple umbre."
John Archibald Wheeler (1911-2008) Este fizicianul care a inventat si a definit exact termenul de gaura neagra. El considera gaurile negre niste tesaturi infinite ale timpului – portaluri spre eternitate. „Timpul este modalitatea prin care natura a facut ca lucrurile sa nu se intample toate deodata", spunea el.
Este foarte posibilă teoria ta.