Da Nu suport reclamele sustinute de Ministerul blah blah care iti spun sa nu dai bani cersetorilor. Nu ma intereseaza cati bani castiga niciunul din ei. Biblia te invata sa dai celui ce iti cere si sa nu intorci spatele celui in nevoie
Doar celor care din punct de vedere fizic nu pot avea un loc munca.In rest nu pentru ca as incuraja cersetoria
App, o ruda a fost de curand in Franta, stand acolo la o terasa cu niste prieteni a venit un cersetor, care pretindea ca nu are picior.Tot cerea el acolo, ruda asta a mea, foarte tanara dealtfel, l-a indemnat sa ii lase in pace in limba romana, SURPRIZE-SURPRIZE, vine raspunsul cersetorului exact asa "Pfuaaa! de unde esti ma?"Deci, se intampla de multe ori ca cei de pe strada sa faca afaceri din cersetorie.
Doar daca vad ca este chiar nevoit si in general copiilor.Stiu ca sunt trimisi de parinti si ca ii exploateaza, dar uneori mi-e foarte mila de soarta lor.
Foarte rar.
Pot sa-ti povestesc ce am trait eu in fata la Dom-ul din Köln. O femeie mai invirsta statea pe jos cu un bebelus si un placat in mana pe care scria in germana ca a fugit din Kosovo unde i-au fost omorati 2 copii si barbatu, si are nevoie de bani. In timp ce citeam eu, ea s-a intors si a urlat la doi barbati beti care erau in spatele ei pe romaneste "ba da mai taci dracului din gura, bagate-as...)
Este cam greu sa am mila cu milosi. Fara sa fiu obraznic. Sper sa ma intelegi.
Obişnuiesc să ofer ceea ce am(mâncare/bani), dar "bani" uneori mă limitez asupra unor "maturi"(ex. familii/bătrâni sau handicapaţi), ce cu adevărat sunt nevoiaşi... iar "mâncare" ofer tuturor(nu mă mai uit la vârstă sau situaţie!).
Eu oricum nu prea dadeam "de pomana", dar dupa ce am vazut "Filantropica" n-am mai dat nici macar 1 ban! Acum o sa-mi sariti in cap si sa-mi spuneti ca ala e film si ca n-are legatura cu realitatea. Nu mai fiti voi asa siguri. In primul rand sa se duca dracu' la munca, nu la intins mana. Cei cu handicap grav oricum primesc o pensie frumusica. Iar chestia care ma framanta grav pe mine e: cum de ranile si "bubele" lor nu se vindeca niciodata? La niciunul? Cine imi poate explica asta? Multe dintre handicapuri (maini, picioare, ochi lipsa) sunt facute de "patron" pentru a sensibiliza lumea. Am vazut eu cu ochii mei cum veneau anumite persoane si le cereau banii pe ziua respectiva cersetorilor. Asa ca nu le mai plangeti atata de mila si nu le mai dati bani. Datile mancare, cum de altfel au unii pe cartoane ca le e foame. Daca vreti sa ajutati pe cineva, donati mancare, haine sau orice altceva util, in afara de bani, bisericilor, centrelor de ajutor, la Cruce Rosie sau persoanelor care stiti voi sigur ca au nevoie de ce vreti voi sa le dati.
Sincer? Nu mai, nu obisnuiesc! Mai ales dupa ce-am urmarit filmul Filantropica!
Daca as sti ca, acei bani dati din inima sunt folositi pentru o paine sau o haina, i-as darui oricand, dar cand stiu unde se duc si pe ce, de ce sa mai dai? In ziua de azi n-ai nicio siguranta cand dai vreun ban la un sarac lipit, copil, cersetor sau ce-o fi. Totul face parte dintr-un sistem, ca si-n tabla de sah: fiecare pion are rostul lui intr-o partida.
Nu pentru ca majoritete sunt capabil sa munceasaca dar prefera sa cerseasca cea ce nu mi se pare norma, si daca ca le dai prea putin sau mancare de ex te injura sau te scuipa
Da, uneori mai dau si sincer, nu ma intereseaza ce fac cu banii respectivi, asta e problema lor, daca au un pic de inteligenta, nu isi cumpara tigari si bautura, eu macar mi-am facut datoria, to say so. Dar nu dau oricaror cersetori, in special copiilor si batranilor, desi am vazut zilele trecute un reportaj cu niste batrani care aveau si cont cu banii castigati din cersit.hmm,that makes you think again
Unii chiar nu merita atentia ta pentru simplul fapt ca dupa ce le inmanezi banii, ei se duc si ii cheltuiesc pe tigari la bucata, ceva bautura.Mai si mentioneaza ca au nevoie de bani sa-si cumpere o paine.Acum dupa bunul plac al omului, fiecare doneaza cat vrea si cui vrea.
Nu pentru ca daca le dai incurajezi sa fie si mai multi asa ca eu una nu dau nu mi se pare corect.intrebarea mea pentru ei este:"ce au facut o viata intreaga?"parerea voastra care e?
Nu, nu mi se pare corect, nu stiu daca ati vazut la tv ca daca dati bani la cersetori ii incurajati (atunci o sa fie si mai multi), intrebarea mea pentru ei este:"ce au facut o viata-n treaga, de au ajuns asa? de ce nu au muncit?"voi ce parere aveti?
Hmm mi se rupe inima cand vad pe cineva cersind, mai ales batrani... si atunci cand am ii ajut... nici eu nu am mereu sa le dau. Cat despre cei care spun "nu le dau ca ii incurajez" aveti grija sa nu ajunge-ti in situatia lor ca atunci e groasa! Viata te poate sfarma in mai putin de o secunda.
Cristina_3547 întreabă: