Pai nu trebuie sa te ia durerea de cap. Secretul unei relatii de succes, tind sa cred ca nu e mega-dragostea care te face sa iti pierzi mintile, ci o simbioza care sa te motiveze in tot ceea ce faci sa fii mai bun. Asta e secretul. Si da, chiar si motivatia asta include ceva egoism. Vreau sa fac s&x mai bine pentru ca ma ajuta si pe mine la ego faptul ca nu termin in 3-4-5 minute si ea se urca pe pereti, nu fac exercitii Kegel de nebun doar pentru placerea ei, vreau sa muncesc mai eficient si mai banos pentru mine, pentru starea mea de spirit, nu pentru partenera/copii, vreau sa ajunga copiii bine nu pentru ei, ci pentru ca voi fi mindru de ce au realizat si ma voi considera o parte a acelui succes, etc.
Şi ca mumii egiptene stau cu toţii-n scaun ţepeni,
Tu cu mâinile-ncleştate, mai cu degetele depeni,
Mai suceşti vre o ţigară, numeri fire de musteţi
Şi-n probleme culinare te încerci a fi isteţ.
Sunt sătul de-aşa viaţă... nu sorbind a ei pahară,
Dar mizeria aceasta, proza asta e amară.
Să sfinţeşti cu mii de lacrimi un instinct atât de van
Ce le-abate şi la pasări de vreo două ori pe an?
Nu trăiţi voi, ci un altul vă inspiră - el trăieşte,
El cu gura voastră râde, el se-ncântă, el şopteşte,
Căci a voastre vieţi cu toate sunt ca undele ce curg,
Vecinic este numai râul: râul este Demiurg.
Nu simţiţi c-amorul vostru e-un amor străin? Nebuni!
Nu simţiţi că-n proaste lucruri voi vedeţi numai minuni?
Nu vedeţi c-acea iubire serv-o cauză din natură?
( Emniescu, Scrisoarea a 4-a)
Poate o să ai vreodată norocul să ajungi și în punctul ăla.
Altfel... multe vieți se scurg fără să afle vreodată ce e dragostea adevărată. Sau se mulțumesc cu surogate sau "fierbințeli de moment" care mai târziu se transformă în obișnuință, indiferență și plictiseală.
Și atunci vor spune - Nu există așa ceva!
Și da. Au dreptate.
Pentru unii nu există și nu va exista niciodată așa ceva.
Și cine e atât de nebun încât să încerce să-i convingă? Și de ce?
Și eu "depind" mai ales sufletește de omul de lângă mine,pentru ca nu pot sa suport singurătatea, iar după ce ofer cele enumerate mai sus și ma și obișnuiesc cu omul, îți dai seama ca mi-ar fi dificil sa las totul balta, sau sa fiu lăsată balta.Dar uneori în viata nu ai ce sa faci, mai treci și prin lucuri de genul asta și nu trebuie sa te demoralizezi.Suferi,cazi,te ridici și mergi înainte.
Din perspectiva mea da.In iubire trebuie sa oferi afecțiune,atenție, respect, fidelitate dar sa faci și anumite compromisuri.
Acum sa nu ne intelegem greșit, nu e ok sa renunti la planurile tale sau la viata ta pentru cineva ce poate mâine pleacă.Dar se poate întâmpla sa nu o suporți pe mama lui spre exemplu, dar o data la ceva vreme faci un compromis sa mergi în vizita.Se mai poate intampla sa fie pasionat de fotbal, pescuit sau mașini ceia ce ți-e ți se pare o chestie aiurea.Dar îl "lasi" cum se spune sa își mai facă câte o achiziție legata de pasiunea lui, sau mai mergi cu el la o întrecere, un meci etc.
In general dragostea se cam manifesta la toti la fel, aia misto de inceput.
Dar sa raspunda. Eram aici daca n-am mai raspuns, de pe 31 martie dupamiaza sunt aici chiar daca nu raspund sau nu pun intrebari (mai rar pun intrebari).