Sensul vieți nu este sa faci banii,sensul vieți nu este sa ai tot timpul ocupat,sensul vieți nu este sa îți pese de cei din jurul tau,sa trăiești precum cum vor ei, tu îți creezi propriul sens,scop al vieți deci orice scop, sens este absurd, de asta nu e bine sa fii agățat prea puternic de absolut nimic pentru că totul e in zadar, așa că e mai bine să îți petreci timpul cu tine însăți cu prieteni, familia, să știi că dacă vb in mod psihologic fericirea consta în experiențe
Hai, că aici chiar urma să te înjur ) dar m-ai dat pe spate cu finalul. Nu știu unde ai auzit sau citit asta, dar să știi că psihologia tot asta susține, ba chiar și Piajet care a descris etapele de dezvoltare la copiii mici, a susținut că ele de altfel se dezvoltă doar prin experimentarea directă cu mediul înconjurător.
Ehh, nu știu dacă tu chiar ești Ray care nu crezi în God, dar aici chiar îmi place ce spui. Bine, de fapt nu-mi place, chiar place căci cumva îmi atingi totuși niște corzi sensibile. Știind aceste teorii și știind că eu nu prea experimentez viața căci mă rezum la autoizolare, înseamnă că conform psihologiei nu evoluez și chiar pot dezvolta retardul sau demența. Hai că deja teoriile astea nu-mi mai plac. Din acest loc oricum nu mai pot pleca, adică această casă cu acest loc în care nu pot experimenta nimic, deoarece totul e doar o rutină cruntă în orașul meu cel sărac.
Aceasta judecata despre care vorbesti e minima, nu se poate generaliza ca de fapt asa ar fi lumea, nu lumea de fapt judeca puturosii, lenesii care stau pe banii parintilor sau a ajutoarelor.
Judecata despre care vorbesti tu este din partea celor care te cunosc si te invidiaza ca ei nu pot face ca tine desi si ei ar vrea tare mult dar nu-si permit, iar judecand se consoleaza pe ei insisi sa le para viata mai usoara. Cand esti judecata de astfel de persoane sa stii ca de fapt ei asta fac, si nu trebuie bagati in seama. Problema e ca voi femeile puneti imediat orice cuvant vi s-a spus la suflet iar din cauza asta suferiti!
Trebuie sa invatati sa fiti mai indiferenti la la barfe, la lume si traiti-va viata nu dupa cum vrea lumea, ci dupa cum vreti voi, iar pentru asta trebuie sa invatati cum e sa fi indiferent chiar si cu sora/fratele sau parintii pentru ca da, uneori esti atacat si de ei, dar cum am zis totul se rezuma la invidie, ca ei nu pot face ca tine, deci nu poti sa te superi din cauza asta pe ei. Nu ma repet, ti-am zis de la ce pleaca aceasta invidie si nu poti condamna pe nimeni pentru asta. Toti vrem o viata buna iar daca nu o putem avea, unii luptam in continuare altii se consoleaza aruncand cu cuvinte rautacioase ca nici lor sa nu fie chiar atat de bine.
Intrebarea este cat de mult iti pasa de acele cuvinte?
Indiferenta este cheia, lucreaza la asta!
Pai asa functioneaza societatea la momentul actual. Traim in secolul vitezei. Si la cat de repede evolueaza tehnologia acum, automat trebuie sa tinem si noi pasul cu ea. Efectiv nu ne mai permitem sa stam pe loc.
Păi și melcii ce vor face?! Nu cred că toți am și devenit automat cu secolul vitezei și Lei.
Cam ce spui tu, sună și mai mult a teoria lui Darwin. Dar într-o teorie a vitezei acum. Darwin susținea că animalul puternic mănâncă animalul slab și că doar cel puternic se perpetuează și evoluează, restul murind neadaptându-se, oare așa să încerce azi să facă globaliștii și cu noua tehnologie și mai ales viteza?! Să aducă viteza ca să mai scape de noi ăștia mai slabi și să-și recruteze elita dintre cei care țin pasul?!
Zic și eu... mă cam duce cu gândul la o teorie a conspirației așa.
Cam da si nu. Adica, da, Cel mai puternic va cauta mereu sa profite de cel mai slab. Poate nu mereu intr-un sens negativ, dar mereu va fi acelasi principiu. Acela de a cauta sa profiti de ocazie sau de cineva. Si adesea cei neadaptati social, vor ramane in urma ( cu mici exceptii desigur ). Chiar daca poate ne dorim unii dintre noi, sa traim mai lent, societatea in care traim, ne forteaza sa marim numarul de pasi. Asta prin: Target-uri la locul de munca, trend-uri care vin si pleaca, facturi, demersuri medicale, demersuri institutionale, shoping, vacante, studii, iesiri cu prietenii, iesiri cu familia, pasiuni, dorinte, etc. Toate astea ne bombardeaza din toate directiile, impingandu-ne sa lucram mai rapid si mai eficient ca niciodata, pentru a le putea indeplini.
Acum 100 de ani, un om obisnuit nu isi permitea de cele mai multe ori toate cele de mai sus, si avea la indemana tot timpul din lume sa faca ceva ce si-ar dori el. Facand-o lent, sau rapid, doar de el depindea. Nu mai era o societate la fel de activa si rapida ca acum.
Nu e nici o teorie a conspiratiei la mijloc, ci pur si simplu traim niste vremuri in care ne permitem sa facem aproape orice, doar ca nu ne permitem timpul necesar sa le indeplinim pe toate.
E foarte grav sa crezi ca,, psihiatria a venut cu teoria '' ca esti ciudat daca vrei sa stai singur si sa te bucuri de liniste. Imi poti arata si mie unde ai vazut asta?
Una e sa faci ce ai spus tu, si alta e sa se izoleze cineva si sa nu doreasca sa socializeze cu nimeni.
Oamenii care judeca aceste lucruri clar au multe traume, pe langa asta sunt nefericiti si frustrati. Supracompensarea prin munca nu este o mandrie, ci ceva toxic. Tot aici intra oamenii gelosi, care si-ar dori sa aiba timp liber, si din aceasta cauza arunca cu venin.
Foarte multi romani sunt cu mentalitatea ca iti ridica cineva o statuie cu cat de chinui mai mult in viata- mentalitate de sarac.
Romanii daca aud ca ai ajutor in casa mai ales, iau foc, ca ei nu isi pot permite