| MountainRiver a întrebat:

Observ tot mai mult atitudinea și mentalitatea oamenilor de astăzi.

De ce tot mai mulți judecă pierderea de timp sau lipsa de ocupație a altuia ca și când ar fi ceva greșit?! Eu aici nu mă refer la asistații social sau la cei care nu au job vs cei care au 3 joburi.
Ci la mentalitate în general.

De ce mentalitatea actuală e doar pe făcut, făcut, bifat, bifat?!
Mai grav, de ce deși tot mai multă lume își pierde sănătatea, mentalitatea e și mai aprigă, asta cu făcutul și bifatul.

Repet! Nu generalizez și nu mă refer la nicio categorie sau situație anume deci nu-mi dați exemplu cu mame singure sau copii orfani ori bogați și alții cărora le fac bona, sora sau femeia de serviciu totul ori săraci. Căci astea se subînțeleg și fiecare cu soarta și cu felul lui. Drept dovadă, că în viață sunt atât oameni bogați sau sociabili care au mai mult ajutor din jur sau pot plăti pentru ajutor și astfel au mai mult timp pentru ei sau alții mai săraci ori mai antisociali și nu îi mai ajută nimeni, în așa măsură în care sunt nevoiți să se ocupe singuri de ei.

Eu mă refer la mentalitate în sine și la mentalitatea asta în care se promovează tot mai mult viteza și lipsa timpului liber. Se încurajează workhaolismul și chiar vinovăția timpului liber sau chiar a solitudinii și pierdutului timp în propria relație intimă și personală cu tine sau chiar cu divinitatea. Drept dovadă că psihiatria și a venit repede cu teoria că dacă stai singur și vrei să te bucuri de momente de liniște tu cu tine sau tu cu gândurile și nostalgiile ori chiar amintirile sau hobbyurile tale, automat ești un ciudat, ești predispus la n boli și bla bla.