| andreea1valentina6768 a întrebat:

Ok,deci mamei ii lipseste o parte din par. In apropierea fruntii nu a avut par niciodata, ba chiar i-a crescut pe la 20 de ani o buna parte din acel par.Acum daca parul ii cade (cred ca e alopecie,dar nu stiu sigura), si tatei, care e in varsta (60 de ani aproape) si fumeaza cate doua pachete de tigari pe zi,are tot parul,ba chiar nu a albit deloc,
fratele meu, care e baiat, are sanse sa cheleasca?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Cred ca e vorba de alopecie areata daca ii apar gauri in forma de monede si care se extind, asta e boala auto-imuna, nu are treaba cu genetica, la femei e mai specific acest tip de chelire, de la glanda tiroida si diferite probleme hormonale ar pleca afectiunea asta. Barbatii chelesc specific in parti sau la spate, astea se transmit genetic, n-am auzit in viata mea de transmitere genetica a cheliei de la mama la baiat, e de la tata la fiu chelia transmisa, daca tatal tau are parul des, sansele ca fratele tau sa cheleasca sunt foarte mici, maxim daca se streseaza foarte mult si are un soc emotional, dar genetic sta bine din ce zici tu.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce are mama ta suna mai degraba a alopecia areata, care e pe baza de stres sau conditii auto-imune(tot posibil cauzate de stres) si asa mai departe. Nu se transmite genetic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi o apărut și mie de la stres o gaura in par fara par deloc în forma de monedă și în câteva luni parul din acea zona sa regenerat, asta nu înseamnă că vor avea toți același norocel.
Alopecie aerata este o boala autoimuna deci nu se poate vindeca de nici in fel! Daca sa zicem odată ți o apărut o porțiune mica de lipsa de păr și sa regenerat e foarte posibil că într-o perioadă relativ scurtă sa apară o porțiune mult mai mare care nu prea se va regenera de la sine deci este o boala cu recidive imprevizibile.

| Roberrt21 a răspuns:

Dacă cumva este ceva genetic acest lucru, se poate transmite de la o generatie la alta. Dar cum spui si tu, cel mai probabil este vorba despre alopecie.