| Superior a întrebat:

Ok,iar am de comentat la scoala... deci, de ce A TREBUIT sa dam teza la istorie/geografie in clasa 8? Si de ce naiba a trebuit sa invatam latina? Scoala e o fabrica de sclavi...

16 răspunsuri:
| Speed99 a răspuns:

Istoria si geografia sunt cele mai importante materii din scoala, dupa limba romana.

Eu consider ca e mai important sa stii unde locuiesti si cum ai ajus aici decat 4x + 3y = 1, adica lucruri de care nu te vei lovi niciodata in viata.

Daca nu stii istoria lumii, nu ai cum sa cladesti viitorul lumii.

| Superior explică (pentru Speed99):

Scuze,dar e un raspuns complet incomplet. EU am intrebat de ce esti evaluat pe asa ceva, si pe langa asta 60% din geografie si istorie o uiti dupa ce termini scoala. Legat de geografie, in afara de cea a Romaniei nu-ti trebuie mai mult, iar pentru alte tari exista GPS, si fie ca stiai geografia acelei tari, tot foloseai un GPS. Si nu inteleg cum pot cladi viitorul stiind istoria fiecarei civilizatii antice si tari in parte. Istoria nu ar trebui sa fie nimic mai mult decat o pasiune, nu ceva obligatoriu. Iar cu limba latina nu m-ai lamurit.

| Speed99 a răspuns (pentru Superior):

Despre limba latina nici nu am ce sa argumentez. Consider ca e destul sa stii o singura limba, Franceza, Engleza sau Germana.

Cat despre geografie - ea apartine culturii generale, e chiar mai importanta decat majoritatea matematicii, dupa cum am mai spus.

Probabil am eu un punct slab cand vine vorba de istorie, pentru ca dupa cum ai spus tu, aici e vorba mai mult de pasiune, iar eu ma consider destul de pasionat de asa ceva, deci probabil sunt subiectiv. Dar macar trebuie sa cunosti istoria din secolul 18 incoace, pentru ca din nou, apartine de cultura generala. Pur si simpu e bine sa stii chestii d-astea.

| Superior explică (pentru Speed99):

Din secolul 18+ da, dar nu cea din 1000 ihr, adica in concluzie 70% din toata istoria posibila. Eu ma bazez pe engleza, caci la Franceza sunt cam slab. Nu e faza ca invatam multe limbi la scoala (de fapt si asta ar fi), ci limba in sine e inutila, vorbita de nimeni la ora actuala, dar regasindu-se in alte limbi, dar cea originala e moarta.

| Darkmagic a răspuns:

Gamerule, nu o sa pierd timpul prea mult ca sa iti explic ca cine nu stie "istorie si geografie", e pur si simplu: Prost.
Matematica de care aduceai vorba, dezvolta gandirea analitica, si in plus, iti este necesara daca vrei sa mergi spre programare, industria jocurilor sau ce naiba mai voiai tu sa faci in viata... big grin
Latina intr-adevar, nu este atat de necesara, cu exceptia culturii generale, si a facultatilor de: Biologie, Istorie, Medicina, Farmacie, Drept, Litere, Filologie, etc...
Un mizilic si latina asta...
La ce dracului mai avem nevoie de doctori, IT-ul sa traiasca! big grin

P.S. Am inteles ca te plangeai intr-o intrebare de un profesor pe nume Statescu.
Am cunoscut un Statescu zis "Piticul", in scoala numarul 36...si prima mea facultate din Romania a fost Istoria.
Daca e acelasi profesor, am doua concluzii:
Lumea e MICA...si tu esti norocos. happy

| Superior explică (pentru Darkmagic):

Ionel Teodoreanu? XD

| Darkmagic a răspuns (pentru Superior):

Da, cred ca asa se numeste acum.
Cate "scoli numarul 36" sunt in sectorul 4?!
Tine-te de scoala cu ghearele si toti dintii.
Nu pot sa cred, ca TOCMAI pe un site de intrebari, trebuie sa explic cat de importante sunt "multi", fata de "single"! rolling on the floor
Va place ca intrebari din domenii ca mate, fizica, chimie, istorie, filo, socio, etc...sa va para scrise in sanscrita?!
De unde dracului ati scos cretinismul, ca daca inveti la TOATE materiile, (ca sa nu pari la 30 de ani un incult), esti "sclav"?! big grin
Atunci...Ok. big grin
Tine-te bine de trei discipline, plus fotbal.winking

| ShaOfHatred a răspuns:

Ca poate o sa mergi pe profil de socio. In plus daca stai la masa cu cineva despre ce vorbiti? Mate,fizica, chimie? sau despre o anumita parte a tarii, sau o tara, sau un animal, sau poate ceva din istorie, sau orice altceva numa nu mate. Matematica devine din ce in ce mai usseles pe zi ce trece. Latina e faina ( In hoc signo vinces _I_ ).
Dar da, intr-un fel scoala si societatea te face un sclav.

| Superior explică (pentru ShaOfHatred):

Crede-ma,in ziua de azi, toti prietenii / oamenii care-i cunosc vorbesc de filme/jocuri/fotbal/seminte XD

| ShaOfHatred a răspuns (pentru Superior):

Destul de trist

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebui sa intelegi ca lumea nu se invarte in jurul tau, atat am de zis.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Frate, intreaba pe cineva cu succes daca nu a invatat. Tu te uiti doar la astia care au avut succes inainte sa termine scoala si bagi un citat de a lui Einstein. Ai auzit de speakerul nr. 1 in Romania Lorand Soares Szasz? Imformeaza-te cat a invatat omul asta. La ce ajuta romana la scoala? El s-a nascut in Romania si nu stia romana. A invatat-o la scoala. Ai auzit ca a facut 2 facultati? Ai auzit ca a facut nu stiu cata practica la o firma din Portugalia? Ai auzit de Ben Carson care citea 2 carti pe saptamana si acum e cel mai bun neurochirurg? Ei nu au avut timp sa se planga de scoala pentru ca faceau ceva productiv.

| Superior explică (pentru Cinevacatoatalumea):

1.Iar faza aia cu "ceva productiv"? In tot trebuie ceva productiv? Nu va inteleg.
2.E treaba lui ca a invatat, asta nu inseamna ca si eu trebuie sa fac la fel ca el. Eu am deja un obiectiv bine stabilit, imi trebuie doar informatica, engleza si matematica pentru postul ce vreau sa-l ocup in viitor.
3.Comentariile literare nu te invata Romana, te invata cum sa te exprimi, iar partile de vorbire si chestiile astea doar studieaza cuvintele din propozitii, nu te ajuta sa vorbesti mai bine (si le tot studiezi din clasa 3 pana in 7, 4 ani de zile esti evaluat din aceleasi chestii si le tot rescrii, tot ce difera de la an la an e o observatie in plus.).
4. Einstein cred ca ar fi de acord cu mine.
5.Am auzit si de ei. Crezi ca acel neurochirug a devenit cine e el astazi pentru ca citea "Alba ca zapada" si "Fat-Frumos" pe saptamana? Poate citea de anatomie, dar nu de povesti, istorie, geografie ca aceste puncte sunt complet inutile in meseria lui.

| Cinevacatoatalumea a răspuns (pentru Superior):

Priveste din alt punct de vedere. Cum vrei sa iti gasesti menirea daca nu ai observat mai multe domenii de activitare?

| MorganaM a răspuns:

Pai... acelea sunt cultura generala...
nu e foarte multa materie de invatat, doar atat cat sa ne stimuleze memoria + cultura generala, care se va continua oarecum si in liceu.
Mie imi place limba latina, dar la scoala am invatat doar gramatica si mai putin cuvinte sau maxime. Maximele lor sunt foarte intelepte si utilizate de sute de ani, de aceea mi se pare fascinanta limba latina, la fel si faptul ca acum vreo 100-200 de ani medicii vorbeau intre ei in limba latina. Mi se pare super!

Altii in clasa a 6-a stiu sa programeze roboti si alte chestii, pe cand la scoala nu sunt asemenea lucruri complicate, deci ar trebui sa fie mult mai usor

| Superior explică (pentru MorganaM):

Macar sa programezi roboti e distractiv...cand l-ai facut ai un sentimnet de fericire sa merge, nu ca stai sa tocesti mintea la toata meteria de pe un an pentru o nota.