| JiTerra a întrebat:

Pa pareri aveti despre bunele maniere? happy

6 răspunsuri:
| mona a răspuns:

O parere cat se poate de buna

| MasterOfDisaster a răspuns:

Cred ca bunele maniere ar trebui sa le aiba toata lumea. E pacat ca nu se mai pune pret pe maniere.

Desigur, cand esti intr-un grup de prieteni sau in familie, iti permiti mai multe lucruri. Daca inviti prietenii la tine sa va uitati la un film, nu mancati pizza cu cutit si furculita laughing.
Dar in societate mi se par de admirat oamenii care inca cedeaza locul lor persoanelor in varsta in mijloacele de transport in comun, cei care isi cer scuze daca te lovesc, cei care multumesc, cei care au un limbaj decent, cei care sunt amabili, etc.
Din pacate..se inmultesc nesimtitii.

O zi buna!

| Wøodenpints a răspuns:

Jumătate din ele mi se par inutile şi există doar pentru ca anumiţi oameni să se poată crede superiori altora, prin chestii care nu schimbă nimic.

| Anisia170 a răspuns:

Sunt foarte importante pentru societate. Nu cred ca am putea trai fara el adica toata lumea stie bunele maniere. Pacat ca nu prea se pun in practica.

| justnicko a răspuns:

Eu cred ca bunele maniere iti sunt folositoare uneori ca sa obtii ce vrei. Adica daca ai prea mult tupeu te inclini spre oarecum spre aroganta, iar lumea s-ar putea sa nu te placa asa tare. Poti sa te lipsesti de bunele maniere doar in grupul tau de prieteni. Ei te accepta asa cum esti, cu sau fara maniere.winking

| TheDreamerGirl a răspuns:

Eu, sincer, cred ca bunele maniere sunt foarte importante, mai ales cand mergi intr-o institutie cu oameni importanti, sau la scoala, sau pur si simplu in prezenta adultilor, chiar si a oamenilor mai mici sau mai mari ca tine, celor de varsta ta, trebuie sa ai macar 1 strop de maniere, nu?
Dar....atunci cand esti doar tu cu prietenul/prietena ta cea mai buna, sau singur/a, da-le incolo de maniere laughing Totusi, ele trebuie sa fie prezente. happy