Erau alte vremuri, tinerii nu aveau alta ocupatie decat sa se insoare si sa faca copii, varsta casatoriei a crescut de la o generatie la generatie, bunicii nostri la 18 ani deja se considerau batrani daca nu se ''luau'', parintii nostri de la 20 de ani. Inca se mai practica la unele natii sau etnii cocotiere casatoria la varste extrem de fragede, dar alea sunt cazuri izolate, vorbim deja de lumea a 3-a, a 4-a...
Educatia este in primul rand factorul cel mai important care a influentat cresterea varstei pentru casatorie sau chiar eliminarea conceptului acestuia ceea ce e foarte bine, in fond casatoria e o relatie cu contract, nu iubesti mai mult persoana aia daca va puneti inelul pe mana si va spuneti da atat in fata ofiterului civil sau in fata unui preot barbos care chipurile a oficializat el prin voia lui Mniezau, de parca ii se rupe barbosului suprem ca Ionica si Marcel s-au "luat". Tinerii in ziua de azi vor sa-si faca o cariera, sa se distreze, ceea ce nu e deloc de judecat, e viata lor care si asa e scurta, daca vor isi fac o relatie simpla care e tot o casatorie doar ca e fara atata bataie de cap si in caz ca se despart nu stau cu liste ca ala a platit aia, ca ala a adus mobila cutare si prostii. Iubesti la fel indiferent ca e relatie clasica sau casatorie, unii cred ca automat iubesti mai mult daca va casatoriti, ce visatori sunt unii...
Eu unul nu am drept obiectiv casatoria, nu tin de asta neaparat, mi se doar o practica primitiva care incet-incet isi pierde din putere cu cat generatiile evolueaza, uita-te pe statisticiile divorturilor si ai sa vezi ca in destui ani au depasit casatoriile, asta spune multe.
AnonimuII si eu sunt de acord, as mai adaugă si imaturitatea bărbaților din ziua de azi si frica lor de responsabilității
Cică - de fapt e demonstrat - bărbații căsătoriți trăiesc mai mult decât cei singurei. In situația asta n-ai fi de acord cu căsătoria?
Da voi nu puteți dormi dacă nu va *** puțin grija de alții?
Fac ce vor, ce pot, etc.
Cică dacă sunt pro sau contra nu sunt atât de handicapat sa ma intereseze de ce fac alții.
Pe vremea aia! toata lumea muncea! dar chiar si gradinita scoala generala liceul sau facultatea erau altceva! nah acum avem democratie! sa o stapanim sanatosi!
Da nu toti! cand zic spun toata lumea! adica nu ca in ziua de astazi unii sa huzureasca si altii sa munceasca! stai ca nu e chiar asa! asa crezi tu ca acum e la fel! da si apropo de casatorie! atunci chiar era foarte usor! pentru ca atunci nu erau mofturi fite sau pretentii! atunci te multumeai cu ce era si era destul! acum nu ne mai ajungem cu nimic! asta este problema! oricum eu n-am trait in perioada comunista ca sunt nascut dupa! adica dupa 1989! sigur ca comunismul a avut si parti bune si parti rele! e normal! din partile rele se intelege ca traia lumea in frig foamete! cu lumina stinsa! si cate si mai cate! dar la partile bune se intelege ca iti dadea de munca! te hranea! iti dadea sa bei! etc! lucruri care astazi greu le gasesti! lumea oricum se multumea cu putin! acum avem de toate dar nu ne mai ajungem! tot mai mult vrem!
Este placut sa locuiesti sub acelasi acopris si sa imparti.
Eu nu am fost prea norocoasa in gasirea jumatatii.
Tu cati ani ai?