| MakinTosh a întrebat:

Până la urmă Coreea de Sud vrea să se unească cu Coreea de Nod?

9 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Vrea dar Coreea de Nord va trebui sa renunte la comunism.

| MakinTosh explică (pentru Dismally):

E greu sa se ajunga la asa ceva. Cetățenii de acolo nu par capabili să se revolte, mai ales ca li se spune ca celelalte tari le vor raul. Oricum s-ar putea sa nu scape nici daca se revolta deoarece kim jong un a urmarit greselile fostilor lideri comunisti si a spus ca daca populatia se rascoala impotriva lui si armata nu va face fata, va bombarda el tara. Mai exista varianta ajutor extern, dar nu risca nimeni un razboi mondial. Oricum cândva se va termina vhinul de acolo, chiar daca pare imposobil, pentru ca nimic nu tine la nesfarsit.

| Dismally a răspuns (pentru MakinTosh):

Acum nu sunt capabili dar peste ceva timp vor fi, nici in Romania nu credea nimeni ca va indrazni cineva sa se revolte impotriva comunismului pana in 1989...

| QuinzEto a răspuns (pentru Dismally):

Nu cred ca e prea bine. Oamenii din nord sunt prea terminati ca sa se mai adapteze la viata din restul lumii. Vrei sa se formeze si in Coreea unita un partid PSD ca la noi? Mai ales cu tehnologia iti dai seama cat durează pana o vor intelege? Cand a cazut comunismul la noi nu erau nici smarphone-uri, iar acum exista si frigidere smart. Noi si acum dupa 30 de ani parem in urma ca popor.

| Dismally a răspuns (pentru QuinzEto):

Exista smartphone si in Coreea de Nord. Generatiile tinere se vor adpta mai usor, cei batrani probabil nu vor face fata la schimbare si vor regreta comunismul cum se intampla si la noi...

| QuinzEto a răspuns (pentru Dismally):

La noi a fost un comunism mai relaxat decat la ei, dar daca nu ar fi căzut, am fi ajuns la fel ca ei. La noi nu exista pedeapsa cu munca silnica, lagare etc. (cel putin așa știu de la rude, eu nu eram nascut). Iar cand vad cam ce pedepse primesti la orice abateri minore care exista doar la ei si nici nu sunt considerate abateri in celelalte tari, am senzatia ca e o metoda de sinucidere sa te duci intr-o vacanta in Coreea de Nord.

| Dismally a răspuns (pentru QuinzEto):

Ba a fost si la noi MSV - munca silnica pe viata, au fost si lagare pentru torturarea celor cu alte opinii politice, am avut de toate dar asta prin anii '50, nu in epoca Ceausescu pe care si-o amintesc romanii, asta a fost una mult mai blanda...

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu ar fi posibil din cauza diversitatilor precum libertățile oferite, stilul de viața de comportament.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, cele 2 tari sunt teoretic in razboi. Cele 2 tari se urasc cu posibilitati infime de unire.
Problema Coreei de Nord este ca nu mai beneficieaza de sprijin economic din partea Rusiei dupa destramarea URSS, Si cam nici din partea Chinei