| 2Low a întrebat:

Pana unde va ajunge indiferenta umana?

Dau un exemplu:
Astazi, pe cand asteptam la semafor cu masina, a incercat un domn in carucior sa treaca strada.
Pur si simplu a cazut in momentul in care s-a desprins de pe bordura! Si nici macar un singur pieton (erau cam 10-12) nu l-a ajutat, au trecut toti pe langa el.(Aici ma refer la oameni in toata firea)
Incredibil! Nici nu ma gandeam ca nu o sa il ajute cineva.Un simplu sofer de pe autobuz care in momentul acela se pregatea sa iasa din alveola a oprit si a mers sa il ajute.

64 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Deaad a răspuns:

Suntem o generatie pierduta, fara bun simt.Eu l-as fi fi ajutat pe batran sincer, si as ruga si pe altii sa il ajute ca nu pot singur.
Si eu am vazut multe exemple de indiferenta din partea oamenilor.Nepasatorii de tineri din aceasta generatie sunt niste jeguri, nu fac altceva decat sa imputa societatea.
Si ca tot am deschis subiectul, tie nu iti e rusine in ce lume traim? O lume nepasatoare, indiferenta de oamenii care au probleme si in politica la fel.Indiferenta.Nu ii pasa guvernului de problemele societatii si ne baga numai minciuni pe gat prin prostia numita mass media.
Uite,ma uit la tv in momentul asta si vad ceva de spre Adrian minune? Adica domne', ce ma intereseaza ce face un tigan cu tigania lui cu tot? In loc sa povesteasca ceva despre oun lucru important care l-au descoperit cercetatorii, imi baga Guta si satra lui.
Si culmea, lumii ii place! Mama voastra de idioti!

Daca am deviat subiectul sa imi spui, cam fac asta mai nou dar am zis sa vorbesc si despre tara daca ai deschis subiectul. Spune-mi parere ta.

| petrescuionut a răspuns:

Astazi nu mai este nimic respectu si ajutorul toti au probleme si nu au chef de nimic si de esti mort pe strada nu iti fac nimic nu le pasa si peste maxim 200 ani o sa fie urat de tot

| Fiorella18 a răspuns:

Oamenii sunt asa din cauza ca in interior sunt morti(dpdv spiritual). Duhul omului este mort atunci cand traieste in pacat si nu are viata vesnica de la Dumnezeu. Nu incerc sa predic dar asta este adevarul, omul se naste in pacat si are nevoie de Dumnezeu. Starea de moarte spirituala in care se gaseste il face sa fie indifferent la nevoile altora, egoist, rau, si asa mai departe. Singura salvare este Domnul Isus Hristos care a murit pentru a ne rascumpara din pacat si a inviat pentru ca noi sa avem viata vesnica! Oricine Il accepta ca Salvator si Domn si Il urmeaza are viata vesnica si va fi nascut din nou din Dumnezeu. Va avea o inima noua, in care Dumnezeu va turna tot ce este viata: dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, etc. Toti avem nevoie de Isus Hristos, nu este alta cale de a fi salvati de moarte si a ajunge la Dumnezeu.

| K0sti a răspuns:

Ma abtin de la comentarii, pentru ca ar fi foarte dure, insa ai o bila alba de la mine!

| 2Low explică (pentru Deaad):

Sincer ba da, imi este rusine de lumea in care traim si de toata aceasta rutina urbana as putea zice.Acelasi lucru zi de zi.Ma uit la fetele oamenilor in fiecare zi, fiecare cu ce-l doare si parca totusi o tristete profunda in sufletele lor.Vezi ce pot sa faca banii din om?
Nici eu nu suport tiganii si in general ei sunt promovati in televiziunea noastra, mai ales la Maruta si Dan Capatos.Sunt cele mai retardate emisiuni posibile.
O chestie care mi-a ramas in minte : La televizor pe BBC, CNN, France TV etc. pe la ora 18 discutau situatia economica din UE si la noi se discuta despre Bianca Dragusanu la Maruta.
Cam asta e situatia cu totul. Posturile din televiziune sunt conduse de partidele aflate la putere si se difuzeaza numai ce doresc ei sa se cunoasca sau sa nu se cunoasca.
De asta strainii ne arata cu degetul ca suntem vai de capul nostru.Noi suntem un fel de pardaf de cutie postala in Europa.

| 2Low explică (pentru Gass93sv):

Ai perfecta dreptate! La UMF in toata tara e hotie pe fata si coruptie.

Eu in tara asta nu inteleg o chestie?
Cum poti sa dai doar 42 lei alocatie unui copil trimis de ma-sa la scoala si tu ca si stat de drept oferi ajutor social + conditii infractorilor din parnaie.

Se mai fac afaceri cu pavele la Suceava?

| William a răspuns:

Nu indiferenta i-a oprit sa il ajute acel om ci ura. Obisnuieste-te cu ideea, in curand vei fi si tu ca ei, fie ca iti convine fie ca nu.

| 2Low explică (pentru William):

Eu as zice indiferenta si orgoliul.
Daca porti pica si ura pana si pe un om in scaun cu rotile atunci clar ai o problema serioasa la mansarda.
Si dintr-un scaun cu rotile un om te poate bate doar din cuvinte.

| Deaad a răspuns:

Un alt exemplu ca sa vezi in ce tara traaim, este urmatorul:
La scoala la mine am o profesoara de engleza.Ce stim noi despre engleza? Ca este cea mai IMPORTANTA limba din lume.Limba internationala, cu care piti sti si toata matematica si informatica pe de rost, ca nu te vei descurca fara limba asta.
Ei bine, elevii profesoarei sunt bata.Si nu ma refer la 5-6.Ci absolut toata clasa si nu glumesc.De ce? Pentru ca tarfa aia de profesoar nu se ocupa de clasa. Avem 2 ore pe saptamana si nu bine aproape deloc.Nu ne preda gramatica, doar ne pune sa copiem rahaturi.Ce fac copiii aia? Cand or ajunge la liceu o sa se ingreuneze materia si au nevoie de informatile din generala pe care nu le au.Si asa, o sa fie foarte greu pentru ei sa inteleaga engleza daca nu au nici cele mai mici notiuni.In loc ca profesoara sa isi gaseasca alta slujba, vine sa ne distruga viitorul.Aceste situatii sunt prezente in majoritatea scolilor romanesti.Nu o sa vezi asa ceva in Elvetia.Invatamantul e praf la noi, alt lucru cu care sa ne mandrim.

laughing) Inseamna ca totul merge bine in familia Lungu.
E o afacere familiala.

| William a răspuns (pentru 2Low):

Te referi la frica de a nu zice altii ca esti fraier ca l-ai ajutat pe ala? Se poate foarte bine sa fie si asta dar mai de graba la adolescenti, la adulti nu prea cred. Chiar daca eu nu am avut dreptate in primul raspuns gandeste-te cum vor fi adolescentii de azi ca adulti cand ei se plang pe facebook ca nu au prieteni. Eu ma gandesc la ei ca la o multime imensa de oameni, toti zicand ca sunt singuri pe lume si nu au pe nimeni.

| 2Low explică (pentru Deaad):

Da,asa este.
Unii profesori pur si simplu isi fac treaba doar de ochii lumii.
Dar!
Sunt profesori foarte buni care isi fac treaba foarte bine si sunt platiti foarte prost si vice-versa.
Modul de predare la un profesor poate fi influentat de bani si de starea lui de spirit in acel moment.

| 2Low explică (pentru William):

Da,cam asa ceva ma refer.Romanul se gandeste inainte sa actioneze intr-o ipostaza care necesita o interventie urgenta.
El nu ajuta deloc! Am auzit cazuri in care romanii se rugau sa crape unul ca sa primeasca mostenirea. E tragic!
Romanul e cioban! Nu se gandeste sa actioneze nici in momentul in care e un miting ceva, o votare.Frate e pentru viitorul tau sau al copiilor tai, fa ceva! Actioneaza!
Ca sunt romani care zic : "Pentru ce sa ma duc eu la miting frate ca oricum nu sunt ascultat" "Pentru ce sa ma duc la vot ca oricum nu conteaza votul meu"
Daca ar fi s-a gandit toti asa cred ca am merita cu totii sa traim ca hominizii pe o insula pustie.

Da,colegiul Stefan cel Mare e renumit pentru coruptie.Acolo se aranjeaza multe lucruri la BAC in special.
Tin minte profesorul de matematica din liceu.l.Si l-am respectat pentru o chestie.
Nu a facut discriminare niciodata.Si ce daca ai facut/faceai meditatii cu el.Stiai? bine.Nu stiai? Primeai aceleasi note ca si ceilalti.

Imi imaginez cam cat poate sa ajunga $ pentru o restanta la UMF.Cred ca este foarte mult.
Si oricum vorbim doar in euro doar suntem in UE.

Genial raspunsul "N-am carnet" rolling on the floor
Destul de naspa sa repeti un an la medicina.
Cred ca strainii la UMF cotizeaza destul de mult. Poate ajung si la sume cu 3 de 0.