Dimineața zilei de 6 iulie 2022, pietrele de ghidare au fost grav avariate într-un bombardament [2] [6] și au fost demontate mai târziu în acea zi. [7] [8]
https://ro.wikipedia.org/wiki/Bombardament
Nu se stie nici cine l-a construit, asa ca e mult de dat cu parerea despre cine si de ce l-a distrus, avand in vedere multitudinea de controverse pe care acel monument le-a nascut. Parerea mea e ca a rezistat mult, daca analizezi "Decalogul" care il impodobea.
Poate l-au distrus chiar autorii...
Suspectă toată povestea. Cum e posibil ca, într-o țară în care nimic nu scapă ochiului atotvăzător, acest Robert Christian (pseudonim) să rămână un anonim? Unde au fost autoritățile orașului în timp ce se desfășurau lucrările? Congressman-ul care a participat la dezvelirea monumentului nu a pus întrebări? Toate astea s-au întâmplat USA, nu în Zimbabwe.
Vorbim de anii '80, cu mult inainte de 9/11.
Gandeste-te ca libertatea insemna altceva in acei ani. Existau cec-uri de hartie, iti faceai cumparaturile pe o simpla semnatura, nu te legitima nimeni, nu iti controlau actele sau bagajele la urcarea in avion, etc...
Puteai sa iti dai orice nume iti trecea prin cap la cumpararea unei proprietati, a unui bilet de avion sau la cazarea intr-un hotel.
Sa speram, dar nu te baza prea mult pe asta. Ti-am spus in primul raspuns ca m-am mirat de cati ani a rezistat. Aici se vad lucrurile cu o alta optica, si atunci cand amesteci in acest monument termeni ca new age si Lucis Trust, nu iese bine, oamenilor nu le plac. Se va mai "cerceta" in gluma o luna...si Pa!