| MADALINAAAA a întrebat:

Parintii mei sunt plecati de 3 ani in Spania, iar acum s-au hotarat sa ne ia si pe noi acolo, definitiv.Nu stiu ce sa fac, sunt foarte confuza, si vreau si nu vreau.Ma gandesc ca imi va fi greu sa o iau de la capat.cu prietenii, cu limba, cu scoala...cu tot.nu pot sa concep o schmbare atat de brusca in viata mea.Mai sunt si bunicii mei, care in ani cat au fost plecati parintii m-am apropiat enorm de ei, ii iubesc mult, si mi-e greu ca nu o sa fiu cu ei in ultimii ani de viata. Apoi mai e faptul ca eu aici aveam niste vise de urmat.Sa intru la academia de politie, sa ma concentrez si p modeling... mi-e foarte greu sa las totul in urma mea. ce sa fac? ajutati-ma va rog...sunt dezorientata complet.

Răspuns Câştigător
| narcis13 a răspuns:

E o situatie cam delicata... Daca ramai in Romania esti departe de familie, iar daca pleci in Spania vei avea o perioada de acomodare.Cu limba spaniola nu e greu, seamana cu romana, dar lasi in urma prieteni, scoala, vise...In cativa ani te vei obisnui, iar oportunitati de cariera in modeling sunt si acolo. Poti face si academia de politie, dar asta este posibil doar in cazul in care detii cetatenia tarii respective. Iar cum demersurile pentru a obtine cetatenia sunt foarte indelungate si conditionate de anumite chestiuni, exista riscul ca atunci cand vei fi cetatean spaniol sa nu mai poti da admitere la academia de acolo pentru ca ai depasit limita de varsta.Asa stiu ca e la noi, daca ai in jur de 26-27 de ani nu mai poti urma cursurile academiei.
Gandeste-te bine, consulta-te si cu familia si poate vei face alegerea potrivita.

10 răspunsuri:
kratos
| kratos a răspuns:

Important este sa ne dai detalii despre situatia parintilor tai si sa ne spui mai multe despre tine gen in ce clasa esti, ce vrei sa faci pe viitor?

| Betty18 a răspuns:

Eu cred ca trebuie sa ramai in tara orice ar fi... daca nu vrei nu te duce.multi adolescenti se duc acolo si le este greu, mai ales la inceput.acum nu or sa te ia cu forta.nu nu si gata poate te inteleg parintii tai pana la urma... zile si tu ca ti-e bine aici cu bunici tai c aesti fericita si ca nu ai ne voie de o schimbare asa majora in viata ta pentru ca iti vei da totul peste cap...cum ai spus si tu ai vise de implinit.

succes

| Haydee a răspuns:

Awwww...de ce nu le spui parintilor ca vrei sa ramai?:D

| Haydee a răspuns:

Pai...stiu si eu?! pleaca DEFINITIV? Adica nu sa mai viziteze deloc tara? nici vara?

| dy a răspuns:

Hotararea iti apartine, locul tau este langa parinti...De ei nu ti-e dor? Eu m-as duce sa incerc, prieteni iti faci peste tot, iar limba se invata imediat, e usoara... Daca nu te poti adapta, parintii vor vedea asta si nu cred ca vor avea nimic impotriva sa te intorci in tara! Eu asta as face...

| MADALINAAAA explică:

Trec acum clasa a 10 a... ei vor sa ramaneam acolo, eu si sora mea, pentru ca in tara nu-si gasesc de lucru...Stiu ca decizia e a mea, dar nu stiu ce sa fac.de asta va cer sfatul...

| MADALINAAAA explică:

@Haydee le-am spus ca vreau sa raman aici, dar e greu sa stam despartiti asa mereu, si insista sa venim acolo...straight face

| MADALINAAAA explică:

@ZAZUtotea Poi sanse ca model am, deja am un contract, si la academia nu vad de ce nu pot intra, pentru ca invat bine, si la sport cred ca ma pot descurca...Ms mult pentru sfaturi:*

| scarllet a răspuns:

Pai in primul rand, tu poti sa alegi daca pleci sau nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca trebuie sa te reevaluezi.ai sanse reale de a intra la academie si de a fi model? sau e ceea ce crezi si ceea ce visezi? trebuie sa fii realista, e momentul a gandesti cu capul si nu cu inima, pentru ca in joc este viitorul tau.cu scoala nu vei avea probleme, dureaza in jur de 3 -6luni sa inveti limba, daca zici ca esti o fata isteata.nu este o problema invatarea limbii. pe de-o parte, pe de alta parte, nu stiu cum e in romania, dar aici daca ai medie mare la bac intri la facultate fara examen iar oportunitatile sunt nenumarate, mai ales daca inveti bine. daca nu vrei sa urmezi facultatea te poti opri la 16 ani si faci un modul, adica te axezi pe ceva concret, o meserie.nu are rost sa faci clasa a 11 si a 12 in spania decat daca vrei sa mergi la facultate.modulul despre care vorbesc de fapt este un fel de scoala profesionala sau post liceeala.in spania notele de8, 9 si 10 nu se mananca pe paine ca -n romania, pentru un 9 trebuie sa inveti de iti ies ochii si nimeni nu sta dupa tine, inveti- bine, nu inveti, repeti anul, nu exista matusa sau unchiul care te pot ajuta sa treci clasa si nici spaga. iti este foarte greu sa lasi totul in urma ta? totul este familia ta, sora si parintii, sunt singurii care te sprijina.eu as face ca si parintii tai, nu mi-am asuma riscul de a lasa doua copile singure in pragul adolescentei. apropos, scoala incepe luni. sfatul meu, reevalueaza situatia si gandeste la rece, de ce esti capabila si de ce nu esti, la ce ai sanse reale iar daca decizia e luata gresit te poti intoarce in romania la anul.